10e duo blog alweer – brieven aan Laura, ons Heksendames

On 11 July 2014 by Carolien Geurtsen

sistersHa die Laura, zo leuk om elkaar gisteren bij Blogpraat weer tegen te komen en je een beetje te plagen over mijn al vijf dage lang onbeantwoorde brief 😉

Laura en ik schrijven al een week of tien brieven aan elkaar die we behoorlijk ongefilterd de ether ingooien. We kennen elkaar ‘alleen’ van online, via Twitter en Blogpraat en een beetje via Facebook. We gaven de schrijfmagneet tussen ons wekelijks uitgebreid de ruimte, om na diezelfde Blogpraat op of rond 21.12 uur het digitale sop te kiezen. Met altijd een linkje naar elkaars meest recente brief van die dag/week. De linkjes naar de vorige brieven staan onderaan. Na een verblijf op Oerol pakken we de draad weer op.

En ja absoluut een hele goeie tijd was het bij Oerol.
Oerol vergelijken met een (ĂŒber grote versie van) de Parade klopt een behoorlijk beetje, maar dan wel 10 dagen lang uitgesmeerd over een heel erg mooi eiland, Terschelling dus, waar al die mensen ook verblijven, en heen en weer fietsen tussen voorstellingen in plaats van lopen en er daardoor heel veel ruimte is voor alles en iedereen.
En heel veel natuur. Het meest eigene van Oerol is het specifieke locatie theater namelijk, voorstellingen waarbij de locatie vaak  als inspiratie en essentieel onderdeel dient en andere keren helemaal opgenomen wordt als achter en/of voorgrond in het spel of de muziek.
IMAG3890_KintsukuroiIk heb bij de voorstelling Kintsukuroi (in Ă©Ă©n twĂ©e keer goed geschreven, eindelijk), op het strand, een enquĂȘte ingevuld waarbij je de kans maakt om uitgenodigd te worden om dezelfde voorstelling elders in het land te zien, en ik ben reuze benieuwd wat voor effect dat dan heeft, binnen en met een heel andere achtergrond, en of ze misschien opnames van het strand en de zonsondergang en de andere zo specifieke beelden gebruiken ter decoratie.

Leuk dat jij ook vrijwilliger ervaringen heb, Lowlands is een festival waar ik nog graag een keer heenga in de toekomst, en ja, het is een heel speciale beleving om mee vorm te geven aan events en festivals en zo van binnen uit deel te nemen. Met Oerol zou ik niet anders meer willen. Wat heb jij ook leuke dingen gedaan de afgelopen weken, en ja, ik zag je posts over Frederique (Spigt).  Ik vind haar een heerlijk mens en erg goede muzikant/zangeres. Ik moet nog steeds een keer uitzoeken of ik haar echt van vruggah ken, uit Utrecht, het Vrouwencafé De Heksenketel aldaar. Dat flitst er af en toe namelijk voorbij. Niet zo heel belangrijk verder, maar dan kan ik het loslaten.
Hiha gelachen heb ik om je nu anekdote over je tripple date.

Hmm, ik heb Monk opstaan, terug thuis na een paar dagen Yurt, net voor de bui binnen zeg ik maar, en er knapte iets in die TV waarna het volume beduidend minder was en bleef. Geen idee of TV’s echt wel eens uit elkaar spatten, kwa beeldbuis of zo, ik ga er maar van uit van niet.
Die serie met de zogenaamd nutty Adrian detective Monk blijf ik leuk vinden, en ik moest net zo vreselijk heerlijk lachen. Toen realiseerde ik me hoe ik dat mis, gebeurt veel te weinig, echt voluit schateren. Zeker in mijn eentje geniet ik daar vierdubbel van. Ik ben helemaal niet van de traditionele lachfilms maar zoek toch naar films waar ik zĂł bij kan ontspannen en dan iets langer en structureler dan deze 5 seconden bij Monk. Misschien heb jij goeie tips.

Laura Artemis schreef op 7-7-2014 21:48:
Hi Carolien,

Het klinkt alsof je een heerlijke tijd hebt gehad. Fijn he, vrijwilligeren op een festival.
Toen jij op Oerrol zat mocht ik de show stelen op de catwalk van Fantastyval (eigenlijk waren mijn mede modellen veel beter in het stelen van die show, maar dat hindert niet, het jongste model was de helft van mijn leeftijd (en dan zelfs nog een jaartje of 2 jonger), dus volledig terecht dat zij die show wist te stelen. Ik had het er niet minder leuk om. Stiekem vond ik het ook wel een compliment. Dat ik als ‘oma’ mee mocht lopen met dat jonge grut.
Ik stel me altijd zo voor dat Oerrol de Parade is, maar dan heel groot, en op een eiland. Klopt die voorstelling een beetje?


Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: