16) Kerst is voor mij een familiedag én een bewustzijnstoestand

On 24 December 2012 by Gastbloggers

En weer een gastblog-aktie! Caro Geurtsen vroeg me of ik voor 24 december een gastblog wilde schrijven. Zo gezegd zo gedaan, maar,……………
Toevallig ontdekte ik dat onze razende typende Carolien  jarig is!!!
Hup mijn blog de prullenbak in en herschrijven, want dat vraagt wel om een andere benadering.
Van harte Carolien, een fijne verjaardag gewenst!
Ik wens je het aller beste! Persoonlijk hebben we elkaar *nog* niet ontmoet, dat gaat volgens mij beslist gebeuren!

Tijdens blogpraat lig ik regelmatig in een deuk om je, in gedachten zie ik je als een razende op je toetsenbord tekeer gaan, waardoor regelmatig een letter op je toetsenbord het niet meer doet 🙂

Kerst betekend voor mij een familie-dag, wat in feite elke dag kan zijn. Ik ben namelijk een familie-dier, en als we de mogelijkheid hebben om samen te zijn : wel, dan maken we er gewoon een feestje van!
In teken van het geloof staat kerst voor mij niet. Wij vieren het feest van het licht. Het feit dat we de langste nacht achter de rug hebben , en de dagen weer gaan lengen.
Mijn moeder heeft altijd haar best gedaan om er een Doe-Kerst van te maken. Dit in plaats van de standaard *overdaad en vreet*-dagen.
Ze organiseerde een stadswandeling, een tafeltennistoernooi ……..
Waarna uiteindelijk natuurlijk een diner volgde.
En zo zie ik het nog steeds.
Dit jaar zijn mijn ouders er eindelijk weer eens bij! Jaren zaten ze lekker in Spanje, maar nu zijn ze in Nederland, duss , bij mij 1e Kerstdag!
We gaan na het ontbijt even koffiedrinken bij mijn schoonouders en dan op naar het strand! Mazzel heeft ten slotte ook kerst.
Na de strandwandeling naar huis , en gaan we met zijn allen het kerstdiner bereiden. Misschien ietsje uitgebreider dan normaal 😉
Maar daar blijft het dan bij.
In de periode dat mijn ouders in Spanje zaten *vierden we kerst met pasen*.
Vol verbazing kan ik in de winkel kijken naar de overvolle winkelwagens! Bizar!! Moet dat allemaal op in die twee kerstdagen?
Natuurlijk hebben we een kerstdiner, maar gebak en toast en , en , en , en? Nee dat niet, doen we normaal ook niet, dus waarom nu wel? Enigszins beschamend vind ik het ook, vooral als je even stilstaat bij het feit dat ietsje verderop het drama is.

Kerstmis is geen tijd of seizoen, maar een bewustzijnstoestand. De werkelijke geest van kerstmis is gericht op het koesteren van vrede en goede wil en op het overvloedig te worden in barmhartigheid.Calvin Coolidge

Linda Kwakernaat

Linda Linea Recta – Blog



Trackbacks & Pings

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: