6b) over zeuren en zuurpruimen – Top 2000 – The long and winding road

On 30 December 2012 by Carolien Geurtsen

Instagram 

Toen Carla, nu Carolien

Toen Carla, nu Carolien

 

Ja je bent een ouwe zeur 😉  …. schreef ik daarnet op het blog van Carel de Mari

Ik heb net mijn rode draad van bloggen aan de  Top2000 verbonden voor de komende 359 days to come en/of juist vanwege dat – de 6 die al voorbij zijn, waren ze dat al zo’n beetje. En dan publiceert Carel zijn litanie tegen diezelfde draad. Niks dan goeds en lof hierover, want daardoor kreeg ik de mijne, ingegaan op 1e kerstdag, mijn jaardag, voor de toen nog komende 365 weer wat beter te pakken.

Call me a drama queen, of IT mijn tweede (of derde) pubertijd, maar als hij aan staat – die Top 2000 – en dat is bij het geval vanaf nummer één, dan vind ik het lastig om hem uit te zetten voor een film die ik wil zien, want ja ik kijk ook, lastig om de kamer uit te gaan of om boodschappen te gaan doen zónder oortje in en hebben zelfs de voor mij meest verschrikkelijke nummers een eigen connotatie.
Ik heb serieus overwogen er even langs te gaan en alleen geen zin om dat alleen te doen, dat lijkt me dan weer zo katterig… Ik vind het helemaal geweldig en voor mij een rode draad die mij door deze week heen helpt.

Misschien inderdaad omdat ik alleen ben Carel, schreef ik verder, en er sowieso omdat er hier en nu in mij vanwege dat en uitvliegende jongens veel te memorylanen valt, maar een aantal jaren geleden hebben we hem ook al helemaal gedownload toen het gezin nog completig was. Ik merk gewoon nummer na nummer hoe ze allemaal op de een of andere manier in mijn lijf geankerd zitten en stuk voor stuk iets triggeren, soms oppervlakkig soms zeer, zeer diepgaand en intens, soms giga vrolijk, soms diepdal bedroefd…

Maar ik vind je tegengeluid totaal niet onprettig hoor en jou ook niet echt een ouwe zeur, het geeft mij alleen maar de gelegenheid om helderder te krijgen wat mij nou eigenlijk beweeegt en hoeveel muziek daar mee te maken heeft.
Mijn zangleraar zei ooit eens: alles is muziek…
En ik vind me daarin terug, ik herken me in ‘alles is frequentie’, alles is trilling en zo wordt ook alles met trilling, frequentie en muziek aangeraakt en in beweging gebracht. Wij worden bewogen door muziek en ik laatr me graag aanraken, al verwondert het me keer op keer wat er dan al of niet oppervakkig aan beeld op komt – Zo staat nu op: I will always love you, wat net draaide toen ik in Turkije op het terras zat koffie te drinken en het neiwus op de radio wam dat Ladt Di was overleden… dat op zich een daargelaten feit, wordt ook in een keer een hele episode van mijn leven opgelicht. Misschien wel omdat mijn geheugen de afgelopen jaren zeer is veslechterd dat ik dit zo koester, of omdat ik mijn leven tot nu toe aan het herkauwen ben terwijl ik de slag naar mijn toekomst aan het maken ben, ik weet het niet, maar wel dat ik de afgelopen twee jaar voor mijn doen ongelofelijk wienig muziek opgehad heb en dat is vermoedleijk uit angst voro al die emoties die ik niet kon hanteren die aangetriggerd worden, en nu blijkbaar weer wel, al zet ik zelfs af en toe de knop om… als ik aan het koken ben en door de tranen het gasstel niet kan zien 😉 maar gelukkig is er dan weer zo’n banale kaskraker voordat ik dat echt gedaan heb 😉
Hierbij wordt dan zowaar mijn tweede blog van deez dag geboren, ik dank je uit de grond van mijn hart Carel, voor je non-gezeur 😉

Ik heb deze song als literair werk besproken  – hoor ik ondertussen op de tv/radio over dit nummer
The Long and Winding road – en al was ik een Rolling Stones fan, wat toentertijd betekende anti-beatles ,want veel te soft – I now cherish this song en denk aan mijn oma toen ik de beatles leerde kennen, en in haar armen danstte…3 Responses to “6b) over zeuren en zuurpruimen – Top 2000 – The long and winding road”

 • Carolien Geurtsen

  snap ik Peter,

  ik heb geen Top 2000 nodig om goede muziek te horen, integendeel

  Ik mag hem zeer graag aan hebben staan, speciaal en juist voor memory lane –

  Op 1 januari of bij toeval eerder, als er een nummer voorbijkomt wat ik nog niet ken, dán is het voor mij weer tijd voor nieuwerwetse radio en muziek…

  Ik vind het simpelweg meer dan prettig, thats all>

  En mij spreekt het concept van languriger projecten aan, De Zwarte Lijst, Serious Request, Uitzendingen live or not van live concerten, een twee of drie daagse…

  Andere (losse) radioprogramma’s vind ik (nu) te onrustig of ik heb de juiste niet gevonden, Maar ben ook niet op zoek (nu)
  zoals ik ook al schreef, ik heb vanwege de aanloop naa en de burnout zelf, sterk muziek en prikkel ontwijkend gedrag vertoond.

  Mijn ingang, mijn achter en soms vorogrond muziek deze dagen.
  en ik wacht echt werkelijk nooit op een nummer, daar ben ik helemaal niet mee bezig, integendeel, ik zoek af en toe op wat er NU draait en kijk misschien naar het nummer van erna en ervoor, thats it…

  we all do our own thing – en dan begint nu zonder dollen My Way van Sinatra te zingen – ik vind het mooi en ook efkes mooi geweest achter den computer.
  Wel degelijk dank voro responding – apreciated – the dialogue 😉

 • Muziek is alles, alles is muziek. Daar kan ik me helemaal in vinden.
  Maar ik heb geen top 2000 nodig om goede muziek te horen. Zeker niet wanneer ik nieuwe muziek wil ontdekken.
  Natuurlijk zit er aan de meeste nummers in de top 2000 een herinnering. Maar dat geldt voor elk willekeurig radio- of tv-programma dat een niet-recent nummer draait. En om nou uren/dagen te wachten tot ze dat ene speciale nummer draaien, terwijl dat gewoon op een cd in de kast staat…

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: