7) I just wanna feel real love ~> 2012 in een notedop

On 31 December 2012 by Carolien Geurtsen

Instagram

Cloud Atlas

 

Feel van Robby Williams staat op als ik de browser open (Top 2000).
Niet een van de lichtste nummers maar wel voor 150% van toepassing op hoe ik me nu voel. Weer ben ik verbaasd over doel-treffende nummers, het aantal is hoog. Misschien ben ik een gemakkelijke ‘prooi’.. Ik kom uit de keuken met een kop koffie om me te installeren op de bank en hij zingt – I just wanna feel reel love cause I got too much love running through my vains  going to waste. 2012 was een jaar met veel alleenzaamheid.
Onderaan de rest van de tekst anders kom ik niet meer tot schrijven.
Vanmorgen om vier uur wakker, klaar wakker, en de top 2000 stond nog aan dus het geluid iets harder gezet, laptop op de bank gehaald en aan mijn persoonlijke overview van 2012 begonnen. In een notedop, lees ik mezelf net terug… Ik ben benieuwd hoe groot die dop dan wordt.
Het wordt vooral incompleet, fragmentarisch en liefst met veel beeld.
En dan wil ik het ook nog in een uur afronden én naar muziek van diezelfde Top 2000 luisteren die telkens weer raakt en haakt. hmm..

1. in 2012 was er vooral verbazing en dankbare verwondering over wat er wél kon en mocht en ging en kwam én en over wat allemaal ook niet.

* eigen grenzen * Leren  (her)kennen én honoreren. Hoe gauw ik ja zeg op iets is zelfs voor mij nu helder vaak te veel te snel te vlug.
En leren herkennen waar ik energie van krijg, dus wat ik echt leuk vind, en marges/reserves  opbouwen vóór ik uit- en weg ga geven. Ik kom van een naadloze overgang van jarenlange eindeloze onstuimige vrijgevigheid in tijd, aandacht en energie naar uitgeblust en opgebrand. Hence mijn grootste valkuil: Structureel energie meer naar buiten dan naar binnen, hence uitputting en burn-out.

* 2012 was ook een jaar van gemis, rouw en van verlies.

Eerst mijn nichtje die stierf, door een belachelijke samenloop van onnodige omstandigheden – allergie voor conntrast vloeistof, zonder dat het personeel gehoor gaf aan haar niet-lekker voelen. Een niet te filmen onbeschrijfelijk shockerend verlies en verdriet.

In mijn kleinere innerlijke kring het verlies van mijn trots en gedurende enkele maanden van mijn gevoel van hoop en eigenwaarde,
daarna verlies van schaamte wat betreft mijn nood en het niet alleen redden, maar ook van mijn ongeduld wat betreft mijn beterschapstempo.
En langzaam werd het rustiger in mijn hoofd en leuker erbuiten.
Afgewisseld regelmatig met golven / periodes \ afgronden van diep verdriet, gemis, verlangen en rauwe rouw. Een treugslag omdat ik niet meer kon sporten vanwege verergerde hielspoor. Hoe dat voelt? Denk punaise in je hak en daarmee lopen…
Dan de draamtische aankondigingen en het overlijden van vriendin A. Dat en vooral haar lijdensweg daarvóór waren bij tijden een ondragelijke kwelling die alleen door tijd en hele mooie herinneringen heelt.


Dan toch maar eerst de tekst die nu in mijn gezichtsveld komt en van toepassing lijkt…

Come and hold my hand
I wanna contact the living
Not sure I understand
This role I’ve been given
I sit and talk to God
And he just laughs at my plans
My head speaks a language
I don’t understandI just wanna feel
Real love feel the home that I live in
Cos I got too much life
Running through my veins
Going to waste
I don’t wanna die
But I ain’t keen on living either
Before I fall in love
I’m preparing to leave herScare myself to death
That’s why I keep on running
Before I’ve arrived
I can see myself coming
I just wanna feel
Real love feel the home that I live in
Cos I got too much life
Running through my veins
Going to waste
And I need to feel
Real love and the love ever after
I can not get enoughI just wanna feel
Real love feel the home that I live in
I got too much love
Running through my veins
To go to wasteI just wanna feel
Real love and the love ever after
There’s a hole in my soul
You can see it in my face
It’s a real big placeCome and hold my hand
I wanna contact the living
Not sure I understand
This role I’ve been given
Not sure I understand
Not sure I understand
Not sure I understand
Not sure I understand
2. Er was ook in 2012 ontiegelijk veel hulp en ondersteuning, het leek wel of het halve Universum samenspande om me te laten voelen dat ik niet alleen was: Maatschappelijk werk, psychotherapeut, Schuldhulpverlening, Voedselbank, Vrijwilligerswerk Houten, huisarts, fysiotherapeut, vrienden, vriendinnen en familie…3. Er was de grote terugval / relapseer was kwam vrijwiligerswerk:
ik wilde én mijn belastbaarheid steeds blijven uitproberen én leuke dingen meemaken die er anders niet in zouden zitten én me oriënteren op de samenleving en de toekomst.Dat was niet persé altijd gemakkelijk of voor de hand liggend: op Oerol beginnen met krukken 😉 en niet alles kunnen: “Vergeet die bar maar Carolien”, zei de fysiotherapeut, maar ik was eigenwijs. Eén dag hield ik dat vol.
 • Pink Pop – 1 dag catering en vervolgens Bruce Springsteen en Anouk meemaken en de hele sfeer proeven. Fantastisch!
 • Oerol  – Naast veel echt leuke manus-klusjes als polsbandjes uitdelen aan bezoekers en eten opscheppen voor de andere 749 vrijwilligers heb ik Centrale Kassa gedraaid en veel mensen gelukkig kunnen maken met de voorstellingen van hun keuze of een alternatief daarvoor. Ik heb lang niet alles mee kunnen doen kwa socialisen met de andere vrijwilligers, want had het steeds nodig om vroeg slapen om alles te verwerken, maar dat donderde niet. Volgend jaar beter/meer contact.
 • Feest van Verlangen – Centrum voor Tantra – meehelpen om met zes mens eten voor 500 te maken.
 • TedXDelft – Sponsor-contracten schrijven, bezoekers invoeren en niet te vergeten – live blogging op de dag zelf.
 • & PA van Host Aldith Hunkar
 • Dag KLIK festival Amsterdam
 • Nederlandse les geven aan een Turks gezin
 • Instawalk 030 organiseren, samen met Lucas Bezembinder, een fotowandeling door Utrecht.
 • Mijn schrijf- én mijn zangdocentes helpen met opzetten van heur Social Media Set: Twitter, Facebook en LinkedIn

Dán, heel belangrijk als vast bijna dagelijks onderdeel van 2012 –  na anderhalve maand pauze na het project 80 deuren in 2011:
Het iedere dag bloggen ter ondersteuning van mijn dag-structuur en focus.

Dát – iedere dag zo’n één a twee uur schrijven, en mijn schrijfworkshop bij Trudy van Keeken van Shades of Red en het persoonlijk contact met medebloggers zijn mijn voornaamste Ankers geweest dit jaar!Daarnaast en in het geheel niet onbelangrijk, kwam fotograferen weer in volle hevigheid in beeld:

* Fotograferen heb ik me volop ingestort, vaak tot verbijstering van anderen. Het advies van mijn super-peut M indachtig: uitzoeken wat je leuk vind, waar je energie van krijgt, en wat liefst in 1e en 2e instantie geen direct NUT heeft.

Kortom, ik ben Onbezorgdheid aan het oefenen en opnieuw leren spelen om het spelen…
Bizar van eenvoud en niet zo eenvoudig om toe te passen.

+ Het grote CADEAU van Ben en Bas Licher, een week NLP – Nooit verwacht en zomaar gekregen: De Hynose waardoor in één klap mijn slapeloosheidspatroon van de laatste vijf jaar doorbroken wordt en max vier uur gebroken slaap per nacht al heel snel zes uur aan één stuk werd.

Het reizen van dit jaar, vanaf samen met mijn vader zijn wintercaravan ophalen in Oostenrijk, het cadeau krijgen van een bootreis  in Turkije, de 14 dagen camperen op Oerol, het niet geheel voor de lol bezoek aan vrienden in Duitsland, het heeft me allemaal enorm goed gedaan
The Joy of Travelling  – zeker in combinatie met schrijven en fotograferen.
Ergens halverwege het jaar vroeg ik aarzelend aan Anna: vind jij dat ik teveel vlucht van ‘thuis’, moet ik het allemaal hier opknappen *innerlijk/beter worden? Zij zei toen: je moet gaan waar de heling ligt, waar je energie van krijgt. Dat heb ik toen nog meer dan daarvoor durven doen en ter harte genomen.

Nog steeds vliegen persoonlijke verhalen en het leed van de wereld dichtbij en veraf me regelmatig aan, al zijn mijn filters aan het herstellen: ik heb beter en eerder in de gaten wat er wel en niet goed voor me is en dat moet ik bovenal in het vaandel houden.
En hoe groot het verlangen ook is om snel ‘aan de slag’ te gaan – lees: betaald werk te beginnen, ik ben me er meer dan ooit van bewust dat elke volgende stap die ik doe cruciaal is voor de wederopbouw van mijn levenskwaliteit en de duurzaamheid van mijn levenslust.
Dus 2013 wordt één grote uitdaging om niet méér in te zetten dan ik heb en te zoeken naar waar ik mijn talenten wél voor in kan en wil zetten.

Een issue blijft de zelfzorg, mijn zorg voor mijzelf in alle facetten en in de meest letterlijke zin Huis-houden. 2012 was een jaar van rommel aan de ene kant en lege kasten aan de andere. De focus en energie ontbrak om 1+1 – het een met het ander te combineren en de rest weg te gooien…stapjes….

Vandaag gebruik ik voor de laatste keer die term: Fuck the Burn Out – ze heeft me wél gediend.
Verder wens ik mezelf sterkte vandaag met wat zo te zien een allene oudjaarsavond wordt en ga mijn best doen om het geen eenzame te maken.  En dan hopladiewopla het nieuwe jaar in, mét bubbels en met de Chinees op de hoek vast en zeker vuurwerk erbij.
Doorschrijven is net als ademhalen, dit is mijn 7e Kerstdag en mijn 7e nummer uit de Top 2000.
Ik bedank iedereen die mij in 2012 gesponsord heeft met eten, reizen, uitstapjes, workshops of anderszins!
Dankzij jullie ben ik een rijker mens dan ooit!

Mijn 2012 in beeld  | De Kracht van Schrijven|Muziek raakt je kern | Pinkpop | Oerol RaVisie | TEDxDelft3 Responses to “7) I just wanna feel real love ~> 2012 in een notedop”

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: