7) Kerst is voor mij…

On 24 December 2012 by Gastbloggers

Vaagheden
Er worden zo vaak pacifisten geboren. Maar om dat eeuwenlang van één en dezelfde gast enkel om die reden elk jaar weer te vieren draagt weinig bij aan het collectief bewustzijn. Ghandi spreekt me dan ook veel meer aan dan een (kuch) ’heilig’ verklaarde baardmans uit het jaar nul. Onbevlekt ontvangen, my hairy ass. De uitspraken van Mahatma, dáár kun je tenniste iets mee: “The weak can never forgive. Forgiveness is the attribute of the strong.” “An eye for an eye makes the whole world blind.” Niks onzichtbare vaagheden uit een andere dimensie. Hier, Nu en vooral JIJ! Da’s meer dan voldoende om invulling te geven aan een mensenleven. Let’s KISS (Keep It Simple Stupid).

Relativeren
De kreeften op de Titanic vonden het niet zo’n ramp, en wat Einstein betrof was werkelijk álles relatief.

Mensen die altijd moeten doen wat een ander zegt verkeren doorgaans niet in feeststemming. En inderdaad; moderne loonslavernij beziend is zelfs dát relatief. Maar hoe je het ook bekijkt, “Life is what you make it.” JIJ kiest of je een vlek, of liever een spetter bent.

Warvis - Kerst is voor mij Vieren #KIMVieren
Kerst voor mij is… op de 1e met de hele familie vieren dat we nog steeds blij zijn met elkaar. Omdat het de enige dag is waarop we állemaal vrij zijn. De 2e breng ik graag met mevr. Warvis door. Ten eerste om bij te komen van de 1e, en ten tweede om elkaar weer eens goed in de ogen te kijken om te zien of daar achter nog steeds alles goed zit. Mensen zonder oogkleppen zijn nu eenmaal het leukst.

Verder vieren
Elke evaluatie heeft een eind; boeren boeren, bakkers bakken en spetters spetteren. Dat laatste vieren we met z’n tweeën. Op 2e Kerstdag of elke andere dag van de 365. Jij mag kiezen.

Ik wens je Fijne Feestdagen en een Spétterend Nieuw Jaar.
Warvis.

Warvis Website  @Warvis op TwitterLeuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • February 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: