Aansluiting of de boot missen

On 28 September 2012 by Carolien GeurtsenTe laat de deur uitgaan. Een op zich bekend fenomeen. Altijd met een andere goede reden, dat wel.
Mijn laptop is onderweg uit Utrecht en het zal er om hangen of ik dan mijn trein naar Utrecht nog kan halen.
Ik overweeg om zonder weg te gaan maar dan kan ik mijn dagelijkse blog niet posten en mijn telefoon niet opladen in de tent ‘s nachts. Dan is er ook nog de optie om het kalm aan te doen en de volgende trein te nemen, maar dan wordt de kans heel groot dat ik twee en half uur gestressed en in ieder geval alleen in de trein zit, oa omdat ik niet weet of ik de boot van 19.50 naar Terschelling wel zal halen. En dat is de laatste van die dag. Geen optie.

Ik heb afgesproken met Peter op Perron 9 voor de trein naar Leeuwarden van 16.21 uur. In een sms heb ik hem nog even gevraagd of hij nog steeds blond haar heeft zoals op zijn facebook pagina. Ik heb dan zijn antwoord nog niet gelezen.

Laptop komt met zoon aan. Het zal rennen worden. Omdat ik vrij veel bagage heb maar voornamelijk om te ontstressen vraag ik of hij mee wil lopen naar het station. We zien de trein al aankomen en hij vraagt of hij hem zal tegenhouden, ja graag.
Bonk bonk bonk met mijn koffertje de lange trap op. Ik kan niet meer bij het handvat door een domme handigheid van tas op koffer binden en  voel me net een tassenvrouwtje.
Ik heb ook geen meer tijd gehad om mijn OV kaart op te waarderen en dus ook niet om in te checken, maar de trein staat er in ieder geval nog wel.
Zoon staat tussen de steeds sluitende deuren van een zeer volle wagon terwijl een heel eind verderop de conductrice nijdig haar fluitje opblaast.
Maar gehaald.
Ik reis vanaf Utrecht comfortabel verder met een jonge grijze God naar Leeuwarden waar we Maarten ontmoeten die al vanaf Zwolle in dezelfde trein bleek te zitten en we halen de boot gemakkelijk.
Ik ken Maarten vooral als dé Oerol fotograaf en het is leuk om het laatste stukje op vaste land even met hem te kletsen.
In de hal van Harlingen Haven voegen zich langzaam meer Oerol vrijwilligers bij ons, de ontmoetingen van bekende en onbekende gezichten zijn hartelijk en stemming die al goed was, stijgt nog meer.
Het wachten is op Ebert om nu het definitieve aantal van de oversteek bekend wordt, de boeking definitief te maken. Anders zou het kunnen dat de boot zonder ons vertrekt, zegt mevrouw Doeksen zenuwachtig.
We hebben nog tien minuten, maar de jaarlijkse organisator van dit backstage event is onderweg én op tijd.

Oerol Vrijwilligers AfterParty 2012

Wachten op Ebert

Een grote groep mensen die afgelopen zomer het Oerol Festival op Terschelling tot een groot succes gemaakt hebben, kunnen niet wachten om te beginnen met de OVAP, de Oerol Vrijwilligers Afterparty, wat net als het jaarlijkse muziek- en theaterfestival zelf, op Terschelling georganiseerd wordt.
Drie dagen bijkletsen, of kennismaken met onbekende medewerkers, want het waren er in totaal 850 dit jaar.
Met elkaar fietsen, wandelen, wadlopen en een nachtelijke zwempartij in zee. Een fakkeltocht er naar toe en Jutter en vuurwerk na. En dat is ongeveer de helft van wat er op het programma staat.

Daarnaast  samen ontbijten en  heerlijk eten in de keuken van Oerol HeadQuarters, Muziek Café De Vijfpoort. We worden er alllerhartelijkst  verwelkomt door eigenaar Jan en ik krijg een paar klapzoenen: Leuk dat je er bent! Het was mijn eerste vrijwilligersjaar deze zomer, achter de centrale kassa op Westerkeijn en het is mijn eerste OVAP en ik voel me onmiddelijk zeer welkom.
Ook al was ik hardstikke moe, ik ben blij dat ik niet gelijk door naar de camping ben gegaan om te gaan slapen.
Later op de avond, zo rond een uur of twaalf, fietst Meijndert even op en neer naar de camping van Staatsbosbeheer in Lies, om zijn wagentje op te halen zodat ik niet met mijn bagage hoef te zeulen.  Hop bedje uitrollen in de grote legertent, koptelefoon met muziek op. Een lang bijzonder  weekend is begonnen.

ovap oerol vrijwilligers afterpartyEn ook de mensen die door treinomstandigheden gisteren wél de boot misten, zijn vanmiddag aangekomen en met open armen ontvangen en lijken zich heerlijk te ontspannen.
Nu lijkt het Café waar de ouderen mee zingen met de Underground muziek die Jan met glimogen opzet van ons en de jongeren kijken met plezierige verbazing even op van hun dobbelspel. Het leven is goed.2 Responses to “Aansluiting of de boot missen”

Trackbacks & Pings

 • Zielsgenot en Pijn » en toch en toch en tóch ~!> Stom of dom says:

  […] Aansluiting of de boot missen | En de wind voert nog steeds het woord Share this: Category : Afscheid, Gezondheid, Maandag, Voet bij stuk, Vrije Tijd Tags : astma, avontuur, Maandag wasdag, Oerol Vrijwilligers After Party. allergie, paardrijden, Reizen, Terschelling facebook Twitter del.icio.us digg stumbleupon […]

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • May 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: