alles van waarde is te vertalen in liefde

On 21 May 2015 by Carolien Geurtsen

Lübeck 2001Alles van waarde is te vertalen in liefde, zo bedacht ik me net. Liefde met een grote G van groot geluk of met een kleine g van klein geluk.
Ik maakte wat foto’s van foto’s voor synchroonkijken dag 4, waar het thema van vandaag waarde is. Bij het posten ervan kwam dat idee bij me op, en volgens mij is het, in ieder geval voor mij, wel waar.

Ik heb me deze week voorgenomen om het zo simpel en dichtbij mogelijk te houden met de opdrachten van synchroonkijken, om het mezelf in zekere zin gemakkelijk te maken, as imperfect as it may be, én ook om zeker te weten dat ik ze kan doen om mijn andere bezigheden heen.
Na het lezen van de mail van Else (Kramer) zag ik zag ik gelijk voor me wat de eerste (foto van/over waarde) moest worden en toen ik vervolgens die kant op keek (naar links bovenin de kast) zag ik óók een tweede die om het hardst met de eerste vocht, én gewoon 10 cm naar onderen de derde. Drie keer is scheepsrecht dus ze mochten allemaal.

Allemaal foto’s van geliefden, familieleden of (moeders van) vrienden, overleden of nog levend, inclusief foto’s van mezelf, omdat ik er toevallig ook opsta en tegelijk óók omdat ik genegenheid naar die foto’s naar die persoon voel, die ik toen en toen en toen was.

https://www.facebook.com/groups/593868474089160/search/?query=carolien

DSC_8259_CG_Heleen

Gisteren had ik het daar met een dierbare vriendin over, (tijdens een fantastisch fijne dag rondom Matisse, die één of meer eigen blogposts verdient). Over het en ons geheugen, de en onze hersenwerking, over gevolgen van ongelukken, Alzheimer en andere akeligheden, over (de angst om te) vergeten, onze vergeetachtigheid, ons verweer in de vorm van sleutelbossen aan tassen gebonden of met een rammeltje om ze te kunnen vinden, en over wat foto’s voor mij betekenen.
Behalve dat ik het heel fijn en leuk en voedend vind om ze te maken, helpen ze me achteraf en nog later ook om herinneringen te triggeren (ik hou van die term herinneringen maken in dit verband) en staan ze me bij in het naar waarde schatten en kunnen blijven schatten van mijn leven, mijn geschiedenis, ervaringen en ontmoetingen. Dat klinkt misschien menigeen raar in de oren denk ik dan, na ja, so be it.

Ik mijmer verder terwijl ik foto’s uitkies om in het gallerijtje bij deze post te zetten. Het worden er steeds meer, en ik laat het maar toe, het mag zowaar van mezelf, ook al neig ik ernaar om het niet te mogen, mijn inneerlijke criticus mummelt wat op de achtergrond, maar volgens mij ben ik geen narcist dus deze keer mag het wel.

…ondertussen zet ik CD 8 van Stoner over op mijn laptop, om volgende week ‘s avonds in de tent te kunnen luisteren naar het naar zeggen zo onwaarschijnlijk mooie verhaal over een weinig opzienbarend leven van een weinig opzienbarende man 😉 en om daarmee in slaap te vallen 😉

update/toevoeging om 18.30 uur:

Pinboard op Pinterest van dag 4 Synchroonkijken.
Vooral door de posts op de besloten Facebook groep met vaak zeer intieme informatie, raakt vandaag zo te zien meer dan ooit met woord en beeld

 One Response to “alles van waarde is te vertalen in liefde”

 • Ha Carolien,
  Toch alweer een uur of wat door jouw digitale daadkracht gewandeld. Aanleiding was je recente verhaal over het sluiten van de bieb (bieben, biebs, biebsen :-)). Via daar geland bij een mooie serie foto’s (Alles van waarde) en toen nog even een uitstapje naar twittercounter en naar jouw 3500 followers (!). Nu weer terug. Ik wilde bij de foto uit Valkenswaard (schrijfbloq) een reactie zetten, maar zag tot mijn schrik dat die reactie bleef staan bij de volgende foto. En daar was die niet voor bedoeld. Die reactie bedoel ik. Toen raakte ik even de weg kwijt in jouw mooie digitale bos. Ik zocht naar een reactiemogelijkheid, vond die niet meteen en uiteindelijk deze, maar wist even niet zeker of ik nou reageerde op wat ik zojuist allemaal had gezien en gelezen. Vandaar deze uitgebreidere inleiding. Ik zag ook een foto die jij de titel ‘smartphones’ had meegegeven. Ik meen aan mijn neus en mond en aan jouw hand en iPhone standaard te kunnen zien dat wij dat zijn op een ander schrijfbloqmoment. Leuk hoe je op die manier herinneringen ophaalt. Herinneringen maken, schrijf je ergens anders. Ja, dat is het. En dan kan het soms zijn dat je zoveel herinneringen hebt gemaakt, dat je op momenten niet meer kunt herinneren welke dat waren. Gelukkig hebben we dan de foto’s nog… Ik vind het mooi. Ook verdwalen heeft zijn waarde. De verrassing is vaak des te groter. Tot een volgende keer!

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: