Als ik niet blog dan lees ik: Where is Bostons Waldo?

On 17 April 2013 by Carolien Geurtsen

Natte tenen
terwijl ik vandaag niet wilde bloggen, niet zoveel te melden had en wel klusjes klaar om opgepakt te worden, mocht ik voor die tijd nog wel een uurtje naar willekeur [online] rondlezen en kijken, en daar kwam ik zoveel moois tegen wat ik hier en daar op Facebook deelde onder mijn vrienden in het kader van Verspreid Beauty als Medicijn voor Chagerijn – een stomme woordkeuze voor ‘Add beauty to our world’ iets wat ik toch steeds poog te doen, zeker in tijden van vreselijk veel ellende, veraf of dichtbij,  een voor mij goede methode.
Niet om kop in het zand te steken maar om mijn referentiekaders te verschuiven en mijn eeuwige neiging om me te focussen op het vele verschikkelijke wat mensen overkomt in de wereld en hoe weinig ik daar daadwerkelijk aan kan doen, mij voorheen met de regelmaat van de klok lamlegde.

Waarom dan toch een blog nu? Omdat het laatste filmpje wat ik zag zó mooi is, dat ik dat met nog meer menssen wil delen, én omdat het samenvat/er een samenhang is met de paar (vijf?) voorgaande dingen die ik las of zag in het afgelopen uur.

Ik heb altijd een persoonlijke Dag Top drie van mooie, leuke, inspirerende of ontroerende dingen die ik online tegenkom. Ik som die van vandaag, en volgens mij zijn het er dus vijf, even op, naar ik geloof in omgekeerde volgorde, omdat dat leuker is en omdat ik dan minder hoef te spitten in mijn geheugen. De rode draad terugvolgen is gemakkelijk:

 

De aanleiding waarom ik wél ging bloggen. Omdat iedereen dit moet zien:

Shadow Theatre Act 2013

*Met dank aan @FloortjeAgema

Uit Brittain got Tallent

Dan:

Een vriendin van mij blijkt mee te doen met het ontwerpen van een De Waard tent. Daar kwam ik toevallig achter en ik weet ook niet welke van de zes uitgekozen modellen zij gemaakt heeft. Al heb ik wel een goed idee. Er kon/kan gestemd worden en k heb geen idee wat de prijs is die er mee te winnen valt, zo goed heb ik dan weer niet gekeken, maar ik vond het wel bijzonder grappig om deze hele, voor mij dan, subcultuur tegen het lijf te lopen. dat ze gek was van de Waard tenten dat wist ik wel, maar dat die uberhaupt nog gemaakt worden..Ik dacht dat ze allang failliet waren en zij er om die reden  Waddntassen van maakt 😉  

en nee, ze heeft me niet gevraagd om te stemmen, noch verteld dus dat ze meedeed. vandaar: Stemmen kan nog tot morgenmiddag 12.00.

*D aardoor kwam ik weer bij een filmpje met de titel Kamperen maar waar?
Tegenwoordig boeken we een campingplaats via internet. In 1952 ging dat nog heel anders Het is niet te geloven dat het er zo aan toe ging”.

 

en toen kwam er een tweet langs, althans de Facebook variant waar ik nog geen goeie naam voor gehoord heb, van Frankwatching, over de heksenjacht (niet onterecht maar wel gevaarlijk en misschien zelfs discutabel) op de mogelijke dader(s) van the 2013 Bostaon Massacre:

Crowd ‘achterhaalt’ daders bomaanslagen marathon Boston 

Where is Waldo – Witch-hunt or crowd source GPS

het artikel van Frankwatchings gaat daar uitgebreid op in en zo was ik in een klap weer op de hoogte waarvoor dank, want ik had het niet zo op de kranten, on or offline!

…[in] de klopjacht naar de [#Boston] dader staan de Amerikaanse overheidsinstanties echter niet alleen.
Ze worden onder andere geholpen door de communities achter Reddit en 4Chan. In de thread findbostonbombers worden krachten gebundeld om de daders te achterhalen. En met opmerkelijke resultaten tot nu toe.

die qua inhoud dus weer totaal verbonden was met de blog

The Newest Boston Massacre

die ik daarover aan het begin van de dag las, geschreven door een echte Bostonian, die nu in Turkije woont, vandaar dat ik op zijn blogs geabboneerd ben, en die er vaak zijn leerlingen mee naar toe nam, naar die marathon dus.

Het voor hem zeer traumatische nieuws hoorde hij ‘s ochtends vroeg in Turkije en het benam hem acuut de adem alsmede het dunne laagje beschaving. Hij verloor zichzelf vervolgens in zeer discriminatoire en racistische gedachtes,die hij vervolgens als geen ander opschreef! Chapeau.

Hij begint zo: When you’re far away and disaster strikes home, it’s hard. Which means what exactly? Which means, that when someone bombs your old haunt and kills 3 people, your grief is like some kind of insanity, because your emotions are all out of proportion to those of people around you. You’re shell shocked and fumbling around the rubble—they’re reading a newsarticle.

geweldig genuanceerd nog. het wordt wel heel erg spannend als hij merkt wat zijn instinctieve reactie is als hij op een onbewaakt ogenblik bijna omb=vergelopen wordt door een waarschijnlijk Turkse maar in ieder geval Moslim gesluierde dame. dan doet hij zijn goudeerliojke ontboezeming over zijn ‘ugly thoughts’

As I walked up the road to catch my bus to school, a covered lady was coming up behind me, a chubby, sour-faced woman who, every morning, without fail, brushes past me in a rush to her own service bus. I was thinking about the bombing, wondering if my friends were okay, when she bumped my arm as she breezed by. I’m ashamed to say my first reaction was pure hatred. ‘Enough of you people,’ I muttered at the woman’s back. Our neighborhood is conservative AKP territory, the moderately Islamic political party that brought you mass arrests of Kurdish activists, censorship of books on evolution and physics, and the persecution of numerous writers, journalists, and artists like pianist Fazıl Say, sentenced yesterday to prison for ‘insulting religion.’ And now another bombing, I thought. Enough of these right wing, closed minded, extremist Muslims. Get rid of them!

Om ze vervolgens uiters kritisch te onderzoeken, die gedachtes ,en te eindigen met dat hij niet hoopt dat de werled in die primaire instinctieve emoties zal blijven hangen.  gelijk vanmorgen al, de post hiervoor schreef hij gisteren, werden zijn en mijn, en onze, vermoedens bewaarheid, zoals te lezen is in

An Addendum to Yesterday

And here, in today’s Boston Globe, in light of what I wrote yesterday…

‘At Logan International Airport Tuesday morning, a United Airlines flight to Chicago was brought back to the gate after passengers expressed fear over two people speaking a foreign language, said aviation authorities. Passengers and bags were taken off the plane and re-screened, and two people were rebooked on a later flight, said United Airlines spokeswoman Christen David.’

Mijn hoofd op twee kussens – hier en daar thuis

Mijn cirkel is rond en ik ga nu met mijn privé colectie mooie foto’s spelen, allemaal gemaakt in Turkije, waarvan ik nu een keuze ga maken uit een keuze uit een al eerder gemaakte keuze, opdat ik van de ruim 3000 foto’s er 20, of toch zeker 50, overhoud voor een tentoonstelling alhier in mijn dorp, omdat ik nou eenmaal zo graag mijn liefde voor Turkije en de mensen én de cultuur uitdraag…
Ditmaal en over enkele weken pas, aan mijn mede-dorpsbewoners ,een allegaartje van roots en leeftijden, ik ben benieuwd.
Maar ik ga eerst dat filmpje nog eens kijken.
Talent, we hebben er heel veel van nodig in de toekomst, en gelukkig is het er ook heel veel, van héél verschillende pluimage en dat is fijn!
In dat kader ga ik over twee uurtjes naar Global Village zoekt: Houtense Helden, kijken wat ik nog meer kan doen om het leven fijner en leuker te maken voor iemanden, inclusive myself.One Response to “Als ik niet blog dan lees ik: Where is Bostons Waldo?”

 • Linda

  Je hoeft niet alles binnente laten komen, daar word je gewoon gek van *ik althans*
  Zie je wel er is genoeg moois!!!

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: