An amazing weekend non-random acts of kindness

On 4 November 2013 by Carolien Geurtsen

Hoe langer ik bezig ben hoe meer ik ga genieten van mijn keuze om mijn jaar zo af te sluiten. Met dank aan Hendrik-Jan de Wit die maar bleef hameren op hoe fijn hij mijn 80 deuren thema had gevonden, de combinatie van foto+tekst+muziek

Zelf blijf ik het uitermate boeiend vinden hoe ik mijzelf met veel gemak en zonder erg kan ontzeggen wat goed voor me is, waar ik van opknap, wat me mischien wel enigermate weemoedig stemt, maar me hoe dan ook goed doet.
Omdat ik Vrije Geluiden zo een heerlijk programma vind, altijd verrassend en meestal helemaal in mijn roos, én omdat ik vaak de rust niet heb gehad om te kijken, is dit een voor mij heerlijk kapstok om mijn blogs aan op te hangen. We zullen zien of dát gaat lukken, elke dag tot het eind van het jaar te beginnen met non-mainstream muziek. Niet dat ik nou überhaupt veel mainstream draai, behalve als je de Top2000 en Serious Request daaronder schat, en die zijn beide alweer een klein jaartje geleden.
Het is heel stil geweest in huis, met hier en daar een uitzondering. Zeker toen De Laptop trager begon te werken, ik Spotify er van de weersomstuit afgegooid heb en YouTube het toen nog niet lekker deed, én mijn muzieksetje het dan na 15 jaar eindelijk begaf.
Op de dag van zijn finale verhuizing kwam zoon met boombox om zijn schouder de huiskamer binnen, wil jij die misschien hebben mam?
Daar gaat nu iedere ochtend Astrud Gilberto op aan totdat de computer opgewarmd en paraat is.

Zeker nu ik besloten heb om weer een poging te wagen mee te gaan doen met NaNoWriMo (schrijf in een maand een boek) en mijn eigen blog eens flink opgeschud heb, kan ik de rode gemaksdraad van elke dag een nieuw Vrije Geluiden nummer en kijken waar dat toe leidt erg goed gebruiken. Korte blogjes dus, de komende tijd. Al blijken ze toch steeds met groot gemak uit te groeien tot 500++
Omdat ik het hier ook niet meer over geld wil hebben, dat doe ik elders, want mijn budgetplan staat, zij ruimen de chaos op die onstaan is door achterstallig beleid, en schrijven over rondkomen met 40 euro per week en de voedselbank gaat erg vervelen.
De ergste stress is er af en ik zoek vooral afleiding in mooie en creatieve dingen maken en doen en hoop werkelijk dat ik lachend in plaats vn huilend het volgend jaar ik mag duiken. Ik ga er zelf in ieder geval alles aan doen.

En het mag gezegd worden dat ik daar, ook afgelopen weekend, weer heel veel hulp en ondersteuning bij krijg. Waanzinnig bijzonder en heerlijk vind ik dat.  Ik beschreef het onderweg in de trein naar huis in een berichtje aan een andere vriendin:

Ik had n hele fijne weekend-dag. Ben heerlijk verwend met eten en drinken, een bad, een grote pot natuurlijke vitamine C en ‘n lief mooi sjaaltje, daarna geslaagd voor antizwik laarsjes met VVV bon en thee gedronken met zoon. Nu met knorrend maagje, wat zal ik eten, in trein van Utrecht op weg naar huis2 Responses to “An amazing weekend non-random acts of kindness”

 • Fijn dat er een begin gemaakt wordt met opruimen aan de kant van de budgetondersteuners. Hehe!

  En Chi Coltrane! Wat een kracht. Werd ik als kant al door omvergeworpen.
  Past wel bij je.

  Wat ik dacht (maar meteen ook weer een beetje new-age-onzin vond): was het een lesje om die kracht van je, eens een keer voor jezelf in te zetten? En ook een lesje in gezorgd worden?

  Ik wil best uitleggen waarom ik het tegelijk denk en tegelijk onzin vind, maar ik denk dat je dat al hebt gesnapt.

  • Carolien Geurtsen

   ik vind het erg fijn als je dat wat meer uitlegt Jacob jan. Het glimpst, maar ik werd er tegelijkmet grote regelmaat ook zó door geabsorbeert, dat het een fijne en welkome bespiegeling kan zijn, dus ja graag!

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: