band van stein

On 9 August 2015 by Carolien Geurtsen

band van stein sm DSC_0494Gisteren geen blogje, geheel tegen mijn gewoonte in.
Zelfopgelegde deadlines, en je er dan bij neerleggen als ze compleet onhaalbaar blijken, is één ding, maar als je dan aan iemand beloofd hebt een blogje te plaatsen en je moet achteraf je onvermogen bekennen om over de brug te komen, dat is heel iets anders.
Dus eerst een Mea Culpa, oftewel: ” Sorry Stein!”
Ik moest gisteren mijn boeltje verhuizen van oppas- naar eigen huis, en wel vóór 11 uur mijn plein weer verlaten hebben met de auto, want dan gaat onverbiddelijk de paal omhoog en is mijn straat weer deel van het voetgangersgebied. Daardoor lukte het me niet om gisterochtend de foto’s die ik van jou gemaakt heb te bewerken en up te loaden, en al helemaal niet om hier mijn blogje neer te zetten. Nu wel gelukkig.
Alsnog in stomme haast, eigen schuld dikke bult, want ik dacht dat je moeder een grapje maakte toen ze zei: “stijn met eee iee”en dus kon ik zojuist alle foto’s nog even overnieuw van jouw goeie naam voorzien. Maar het is gelukt. pffjew.

Voor iedereen die Stein niet kent, ik ook niet tot voor twee dagen.
Hij maakte mijn dag goed, gewoon door er te zijn op het juiste moment.
Ik kwam namelijk best wel heel chaggerijnig aan op de boot van mijn broer. Gewoon omdat we een uur in de bijna niet rijdende file hadden gestaan op de Afsluitdijk. één uur over 3 kilometer. En al ben ik best wel goed in mijn geduld bewaren, ook in kalm blijven en me neerleggen bij omstandigheden als ik ze niet kan veranderen, maar omdat we maar een “time-slot” van 3 uur hadden voor de verjaardagsvisite aan mijn neefje en mijn broer, was toch de stress een beetje veel toegeslagen, zozeer zelfs dat ik zin kreeg in een sigaret.
Wat belachelijk is want ik rook niet. Nou ja, één sigaret per jaar, met mijn vriendin Kim, op Oerol, en dat is dan een ondeugend tevredenheids sigaretje.

Dus terwijl mijn vader en ik de auto uitstapten met nog maar 2 uur verjaarsvisitetijd (goed voor Scrabble niet voor Wordfeud) te gaan, want dan zou de nieuwe groep alweer aan boord komen om een weekend mee te gaan varen, probeerde ik in  extreem tempo te ontspannen. Gelukkig was de hugging time met de familie daar al bijna goed genoeg voor en deden een glas water en een biertje maar vooral de ontmoeting met Stein dus de rest.

stein proud DSC_0464

Feitelijk had ik hem dat eerste tijdje helemaal niet echt in de gaten, handje geschud onderweg naar de WC, naam vergeten, maar toen er allerlei kleuren roze draden vlak voor mijn ogen begonnen te bewegen en bleek dat dat niet van de warmte kwam maar Stein een armbandje voor mijn nichtje Nynke aan het maken was, had hij mijn volle aandacht.
Ik vroeg hem de oren van zijn lijf terwijl ik inderdaad ook foto’s begon te maken. Want wat een leuke bandjes en wat een mooi verhaal*
Hij was op verjaarsvisitie en had eigenlijk alleen zijn spullen maar meegenomen om er een voor de net jarig geweeste Job Jelle te maken en was een beetje overdondeerd door de plots ontstane grote vraag. Eén voor de maat, een voor mijn zus, een voor mijn grote neef. En ja, hij wilde er voor mij ook een maken.

Natuurlijk moest ik, ouwe dame, op de valreep nog even aan Stein, of misschien meer nog aan zijn ouders, kwijt dat ik vruggah, nog in de tijd van mijn eerste verlovings tatoo (en dat is echt heel erg lang geleden) met drie vriendinnen in de Ardeche had gekampeerd en daar maakten wij armbandjes van kraaltjes die we in Avignon verkochten, Ik kan je vertellen,  Stein is heel wat succesvoller met zijn bandjes dan wij dat toen waren.

Meer foto’s van het hele proces vind je hier

* Em het verhaal ging ongeveer zo, (mijn geheugen is keislecht maar ik heb aan Stein en zijn moeder gevraagd om me toch alsjeblieft aan te vullen en te corrigeren als ik de helft vergeten ben of, veel erger nog, dingen verkeerd opschrijf.
Z kon ik de afkorting KNMR KNRM helemaal niet onthouden, maar dat had zijn moeder dus gelukkig opgeschreven, net als zijn naam trouwens maar ja, ik keek pas op het briefje toen ik alle foto’s al had bewerkt, lekker stom.


Verhaal: Stein wilde een zakcentje bijverdienen en dacht het eerst in Loomen te aan vinden, maar zijn moder zei, volgens mij hee wijs, die dingen zijn binnen een paar weken stuk. Zij zag toen tijdens het winkelen de materialen waar Stein nu mee werkt en hij kocht vervolgend de hele voorraad op en ging er mee aan de slag. Volgens mij vond zijn eerste verkoop dus paats bij een open dag van de reddingsbrigade en konden ze eigenlijk á la famillie de vraag amper aan. Eigenlijk hoort hier dan een foto van de omgetoverde keukentafel, maar daar ben ik natuurijk niet bijgweest, waar soms het hele gein in de weer is.

En zijn bandjes zijn inmiddes dus ook te koop in de Mutishop in Woudsend, inderdaad bij Jochem. Misschien als die je maat niet op voorraad heeft en Stein in de buurt is, wil hij er wel even op bestelling eentje voor je maken. Verder probeer ik hem te verleiden om volgend jaar naar Oerol te komen, misschien gaat dat wel lukken.

tijdgeest sm DSC_0477

En wij hadden al met al een extreem leuke middag, met poffertjes toe. Deze foto is bij het afscheid, wij al op de kade, neefje in een boek en het grootzeil verzonken, en de nieuwe groep volop aan het inladen. Binnenkort varen wij ook weer een keer mee, het staat al in de planning.
En de terugrit, die ging als een ondergaand zonnetje, heel snel en voorspoedig.

Wordt vervolgd

PS: Stein, ik ben een slordige en dislectische schijver, dus als ik stomme fouten heb gemaakt, hoor ik het ook graag!! Groeten aan de familie en tot ziens!

 Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: