Bij regen en welzijn – Je bent wat je deelt – gatver ben ik dat?

On 9 October 2013 by Carolien Geurtsen
Istiklal Caddesi bij regen en welzijn - Istanbul

bij regen en welzijn

“Je bent wat je deelt” schrijft Cor.

Ik heb net een hele lange mail geschreven.
Zo een waarvan je weet dat hij verkeerd gaat vallen, hoe dan ook.
Met veel waarheden erin, die niet leuk zijn. Voor de schrijver en voor de ontvanger niet. En irritant.
Voor beide. Maar een die wel geschreven moet worden. Vind ik.
Ik was niet van plan hem helemaal te publiceren. Een alinea leek me wel genoeg. Nu wel. ik weet niet of ik daar Cor voor moet bedanken. Misschien was het toch wel gebeurd, ik ben nu eenmaal langdradig. En het ging zo goed met die korte blogjes de laatste tijd.

Goedemorgen, Dank dat je me gistermiddag teruggebeld hebt.

Hieronder in bijlage mijn mail van 12 februari jongstleden waarin ik voor het eerst schriftelijk aangeef dat ik financiële problemen voorzie en in overleg wil over een aan te  passen budgetplan. Het is vandaag 9 oktober.

Ik vond het een onbevredigend gesprek gistermiddag.
Ik snap dat het niet leuk is om mijn mails te ontvangen. ‘met een heel verhaal erbij’.

Het is ook niet leuk ze te schrijven. En ik héb een heel verhaal. Erg irritant, dat snap ik ook.
Mijn situatie is ook niet leuk, en dat is een eufemisme. En die is al heel erg lang ‘niet leuk’ en erg ‘irritant’:

Ik ben degene die op dit moment (alweer) niet verzekert is, voor brand, diefstal, een verplichting naar huisvesting. Dat jaagt mij angst aan. Ik weet niet of op dit moment mijn ziektekosten verzekert zijn. En ja, ik snap dat er geen saldo is. En ja, ik raak daarvan in paniek.  Ik ben degene die zich elke week afvraagt of er deze week leefgeld is.

Je lijkt mij te verwijten dat er een (onbetaalde) factuur van de zorgverzekering ligt voor 200 euro eigen risico, je zegt naar aanleiding daarvan tijdens het telefoongesprek gisteren dat ik geen schulden meer mag maken omdat dan mijn schuldsaneringstraject  in gevaar komt. Die 200 euro eigen risico is wettelijk, daar kan ik niet onderuit als ik in behandeling ben. Dat is mij niet verwijtbaar.
 De schulden die er nu mogelijk gemaakt gaan worden, zouden kunnen zijn omdat zowel die factuur als mijn ziektekostenverzekering van augustus niet betaald is.

Als ik vraag of jij of ik zal bellen naar deze of gene dan voel ik me door je antwoord een beetje belachelijk gemaakt, in ieder geval niet serieus genomen. Je zei: ‘Bellen lijkt me niet zinvol. Denk je dan dat ze zeggen mevrouw u hoeft niet te betalen?’
 Nee, natuurlijk denk ik dat niet. Maar niet bellen vind ik geen optie als er niet betaald kan worden omdat er geen geld is.
Daarom vroeg ik je dat. Wíe zal er bellen?
Overleg en communiceren, alhoewel uitputtend, ook met Nuts en andere bedrijven, heeft mij tot nu toe goede diensten bewezen.

Vannacht heb ik niet geslapen. Tijdens een telefoongesprek ben ik niet adequaat. Ik heb telefoonangst.
Je hebt voorgesteld dat je het er maandag met … over gaat hebben om te bespreken hoe nu verder.
 Ik heb daar ‘Ja fijn’ op gezegd, me niet realiserend hoe ver weg dat nog is.
Dit alles vliegt mij naar de strot. Maandag is nog ver weg als je je iedere seconde zorgen maakt en steeds angstiger word.
Ik heb het letterlijk benauwd en een klem op de borst en ademhalingsmoelijkheden sinds ons gesprek gistermiddag.
Dit is geen overdrijving, daar ben ik ook voor in behandeling.
Als ik nu vanmorgen daarvoor naar de huisarts ga, krijg ik dat dan vergoed, of is het niet gedekt?
Verhoog ik mijn schulden door de sessie die ik gisteren met mijn psychotherapeut heb gehad en eergisteren met mijn Cesar therapeute (voor adem therapie)?
Breng ik, die te goeder trouw was in december 2011 en mijn handtekening zette onder bewindvoering door mevrouw D en die dat later ook weer deed bij jou, zij het aarzelend, breng ik nu mijn schuldhulptraject in gevaar door met verergerde  gezondheidsproblemen te kampen wegens de stress dat alles niet goed loopt en ik de consequenties niet kan overzien??

Ik ben vreselijk bezorgd over mijn welzijn, mijn gezondheid, mijn toekomst, en waar mij keer op keer om vertrouwen gevraagd word, zie ik daar aldoor minder redenen voor.
Ik snap dat dat vervelend, lastig, irritant is. Ook om dat allemaal in lange emails te krijgen. Ik snap dat allemaal. Ik ben ook hulpverlener geweest.
Daarom heeft mijn maatschappelijk werkster vorige week om een regelmatig kort overleg met jou gevraagd, om mij overzicht en inzicht te geven in hoe dit alles positief voor mij zou kunnen uitpakken, hoe zoiets, waar jij wel vaker mee gehakt hebt, dat bijltje, ‘normaliter’ in zijn werk gaat. Redenen waarom ik dat vertrouwen zou moeten kunnen hebben en me enigermate zou kunnen ontspannen
En om mij de moeite van die lange emails te schrijven en jullie om ze te lezen te besparen.

Gisteren noemde je: Misschien moet er iets aangepast worden in huurtoeslag… In mijn mail van 12 februari, vroeg ik advies daarover, en het is nu 9 oktober. Ik weet het toen had jij mijn dossier nog niet maar ik wel.

Ook al ben ik misschien verbaal sterk, in de mail althans, mentaal en emotioneel sta ik onder zeer hoge druk en dat uit zich fysiek, emotioneel en geestelijk, in vrij ernstige mate.
En daarvoor ben ik onder behandeling, wekelijks. Hyperventilatie, angst stoornis, paniek aanvallen, slapeloosheid.
Ik ben, as we speak,  nog steeds zwaar overbelast volgens mijn psychotherapeut, volgens hem ben ik eigenlijk ook behoorlijk kwaad over de hele gang van zaken.  Dat is zeker waar, maar ik onderdruk het, want niet productief, dus slaat het naar binnen.
En volgens de bedrijfsarts van de Achmea vorige maand, ben ik nog steeds 100% arbeidsongeschikt vanwege diezelfde reden. En het is een strenge mijnheer die van wanten weet, en gebeld mag worden.  Ik ben er niet trots op, maar het is wel waar. Hoge stress werpt me terug.

Er zijn mensen die voor me op de bres willen springen, die het schandalig vinden. Zal ik bellen? Mag ik bellen? Waarom zoek je het niet hogerop? Het duurt al zolang. En je lijd er zo onder.  Je gaat er aan kapot. Hoe kan het nou dat dit zo lang duurt?
Vind je het gek dat je niet beter wordt? Dat je niet kunt slapen? Dat je wanhopig word. Dat je weer depressief word. Dat je weer paniekaanvallen krijgt.

Mensen die het over Radar hebben en andere dingen.
Ik hou dat af, ik probeer aldoor de dialoog op te zoeken, ik wil er graag met elkaar uitkomen. Ik zoek rust. Ik zoek ondersteuning.

IK PROBEER BETER TE WORDEN OM WEER TE KUNNEN WERKEN EN MIJN EIGEN BROOD TE VERDIENEN EN DEZE VICIEUZE CIRKEL TE DOORBREKEN

en ik haat schrijven in hoofdletters…
en ik zou dolgraag mijn tijd en vooral mijn energie aan iets anders besteden

en ik ben niet verzekerd en angstig en in onderdrukte paniek

Carolien 


Zo.
En ja, spannend om op de verzendknop te drukken en spannend om het hier neer te zetten. En ja, ik ben behoorlijk ten einde raad.

“De lezers die mij alleen ‘kennen’ van mijn blog ‘zien’ mij als de verhalen die ik deel”, zegt Cor
Mensen die mij In Real Life kennen ‘zien’ mij weer anders.

Ik heb wel zo’n idee hoe de mensen mij zien die vanmorgen mij email openen, en nee dat vind ik niet leuk, en nee, tot ik Cor zijn blog las, was ik niet van plan om mijn email volledig op mijn blog te zetten, alleen maar een alinea of zo.
Waarom niet? Niet uit gene, maar uit angst om te vervelen, de lezer, met mijn toestand.

Volgens mij ben ik een aardig open boek op mijn blog, for better and worse, mijn niche is mijn sorus en mijn lol.
Vandaag mijn sorus en ik hoop morgen mijn lol.
Ik zou kunnen gaan zingen vandaag, start na drie maanden pauze. En vanmiddag mozaïeken. Ik had er heel veel zin in, in beide, én het is goed voor me. Ik ga me zelf er zo hopelijk naar toe schoppen want die zin is ver te zoeken nu.
Ik zoek moed.
ik ik ik – gatver – tunnelvisie maakt dat ik mezelf uit het oog dreig te verliezen, alleen die focking ellende zie en voel – ik ben meer dan ik deel. Hoe dan ook. Note tot Self.

————————————————————————————————————————————————————————–

Als ik genoeg energie heb dan blog ik dagelijks en over het algemeen geeft dat me genoeg energie om dagelijks te bloggen.
Waarom ik over mijn eigen sorus en lol schrijf? Omdat dat mij helpt om het een te relativeren en het ander dubbel te ervaren en omdat het anderen lijkt te helpen zich beter te kunnen verhouden met de situatie waarin zíj zitten.

Ik schrijf en blog en fotografeer en film en zoek naar wat goed voor me is, waar ik energie van krijg en beter van word, en daar de wereld, liever nog de mensen, van mee te laten profiteren en zodoende definitief  een heftige en langdurige burn out achter me te laten, vrede kan krijgen met wat ik nu niet meer kan van wat ik vroeger wel kon. En dat is best veel.
Peut zei ooit: “Als jij leert op 80% te functioneren dan zit je op de 100% van de meeste andere mensen, en met die 150% moet het zeker afgelopen zijn. Dus 75% is eigenlijk ook al genoeg”. Wijze man, die Peut.8 Responses to “Bij regen en welzijn – Je bent wat je deelt – gatver ben ik dat?”

 • Ja ik ook (wat Cor zegt). Ik lees een intelligente, welwillende vrouw bovendien die duidelijk om hulp vraagt. Caro, het komt echt allemaal goed, dat weet ik zeker. Maar het zou fijn zijn als de weg omhoog wat makkelijker was en met wat meer begrip geplaveid.

  • Carolien Geurtsen

   Dank je wel Elja! 🙂
   Ze zeggen weleens dat je zoveel op je bordje krijgt als je aankunt en dat het later allemaal zijn/haar zin laat zien en loont, en dankbaar en zo 🙂 maar ik hoef me niet meer te bewijzen aangaande kunnen dealen met tegenslag en t lijkt me idd verrukelijk als t n tijdje onbezorgd mag, onbezorgder is ook goed, dit leven nog 🙂
   Maar we, mijn positivo en mijn ietwat metaalvermoeide dame, gaan er voor! Thnx muchos

 • Krachtterm naar gelieve in te vullen.

  Heel veel sterkte. Kwaadheid naar buiten en zachtheid naar binnen. Dit is een mooie zet.

  • Carolien Geurtsen

   Dank je wel voor de sterkte JJ, much appreciated!

   Enne, het was geen zet, maar dat terzijde. Dat zijn de mooiste denk ik, vanzelfsprekende stapjes

 • IK LEES EEN HELE STERKE VROUW.

  Ja, bewust in hoofdletters

  Heel veel sterkte Carolien.

  groet

  cor noltee

  • Carolien Geurtsen

   dank je wel Cor, ging er acuut even van onderuit wat je zegt, raakt.
   Top.

Trackbacks & Pings

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: