blog leesgewoontes – geen top wel tien

On 11 April 2013 by Carolien Geurtsen

Waar den daasIn willekeurige volgorde van binnenkomst scan ik, waarschijnlijk als zovelen (bijna) elke morgen de blogs van een aantal mensen op wie/welke ik geabboneerd ben. Zeker nu ik veel minder op Twitter ben dan voorheen, kwam ik er van de week achter dat ik een aantal posts regelmatig mis, en dan verdwijnen ze ook uit je / of in ieder geval uit mijn aandacht.  Sommigen komen ook niet elke dag over de vloer. Dus nadat ik me daar gewaar van werd, ben ik orde op zaken aan het stellen.
Ik merk dat de blogtitels zelfs uit mijn aandacht verdwijnen als ik ze niet heel erg met de persoon in kwestie kan relateren (superslecht geheugen heb) en ik dan feitelijk soms posts in mijn mailbox negeer omdat ik denk dat ze reclame-uitroepen zijn uit de een of andere marketing nieuwsbrief die nog steeds per ongeluk op mijn virtuele deurmat valt. Dus mogelijk zal de titel van mijn eigen blog, zo’n prototype reclame annex marketing kreet anno 2012, diezelfde uitwerking hebben op anderen, al zal ik ongetwijfelt van menigeen winnen qua datzelfde slechte geheugen. Excuus voor mijn negeerstand van de afgelopen tijd 😉

Eerst voor mijn eigen volledigheid ook nog even noemen:

Hobbyblogger  – een verzameling waar een flink aantal bloggers die ik ken hun eigen blog postst op uitzetten. Kindje van Berend Quest. Of meer precies natuurlijk, een initiatief van. En telt als verzamelblog niet mee in het rijtje bloggers wat elke morgen een ei legt in mijn mailbox. Net zoals de Blogtrommel specialisten website over Nederlandstalige bloggen. Maar toch genoemd, want goud waard en regelmatig even neuzen daar. Ik.

Vort met de geit

Jacob Jan Voerman
– een hele poetische eigen-wijze blogger, een heel poetisch mens moet ik/wil ik zeggen, die ook blogt.
Een kunstenaar die op zijn eigen unieke wijze uit de kast aan het komen is. Binnenkort in het theater.

Elja Daae, Motto: Steun, gun, inspireer en geniet! En blog. Dat ook.
Elja, die ik in eerste instantie ken van twitter over bloggen en over blogpraat, een bloggers communitie die elke maandagavond een uurtje chat over diverse blogonderwerpen. Ze blogt zowel over haar persoonlijke leven, (in Turkije nu, dat schept ook al een band) als over haar marketing specialiteit online marketing, semi zakelijk en erg fijn persoonlijk geschreven. Voor mij een toegankelijke en prettig laagdrempelige manier om toch verbonden en op de hoogte te blijven van online ontwikkelingen en ze bracht onder andere onder mijn aandacht:

Frankwatching, Frank, die ik notabene wel persoonlijk ontmoet heb op een tweetup door Puur georganiseerd, aldaar maanden voor zijn trouwen over leuke nog te vinden trouwlocaties gesproken. Dat zal hij zich niet meer herinneren en waarom ik wel mag Joost weten, waarschijnlijk omdat het een van mijn laatste semi-zakelijke borrels was in mijn Zelfstandig Ondernemer bestaan en omdat we daar ook gezongen hebben, iets wat ik erg leuk vond.

Design Thinking by Doing, lees ik pas heel kort, een week om precies te zijn. Erg fris en oorspronkelijk, maar nog efkes afwachten want als het teveel markety farkety wordt, haak ik weer af. Cor zelf: “als je meer wilt weten over Design Thinking in het algemeen en creativiteit, empathie en prototyping en play in het bijzonder…” read his lips.

Ruud Ketelaar – zijn blogs op persoonlijke titel zijn precies dat en ik scan ze vrijwel altijd en ze ontsnappen mij heel vaak halverwege omdat ik ze erg lang vind voor mijn persoonlijke spanningsboog.
Absoluut een zielsverwant, een bevlogen en enorm betrokken mens, die ook zo schrijft, met een voor mij soms onnavolgbaar vermogen hele en halve muziek  encyclopedien in combinatie met persoonlijke en politiek geengageerde verhalen uit zijn mouw te schudden.
We both love Ellen ten Damme en nog veel beroemder zijn onze Twitter misverstanden. Althans, so classificeer ik ze inmiddels.

Wat Nou Sociaal, Persoonlijk Blog over Sociaal Gedrag door Steven Gort.
Blog wat ik, minder online tegenwoordig, net als wat andere blogs, verwaarloost heb. Mogelijk omdat ik soms iets te geprikkelt word door de vrij kruidige toon van Steven, maar ik geloof dat dat meer voor zijn tweets dan voor zijn blogs geldt. Hij schrijft hoekig, dat wel.
Zijn wekelijkse popmeditatie in blogvorm samengevat, een uur lang tien songs mét commentaar via Twitter, vind ik nog steeds geniaal, al lukt het me niet elke zondagmorgen om ernaar te luisteren. Ze staan vaak een dagje later op om mij bij mijn schrijven te begeleiden.

Linda Kwakernaat, met Linea Recta, is een blogmaatje van me die ik de laatste weken uit het oog verloren ben, omdat ik niet geaboneerd bleek te zijn. Ooit schreven we regelmatig samen aan Write on Thursday’s, en lazen elkaar ook trouw, maar sinds ik daar niet meer aan meedoe…
Uit het oog is absoluut niet uit het hart. Op krachtige persoonlijke titel blogt ze. “Over iedere kwestie bestaan twee meningen, de verkeerde en die van mij”. My kinda girl. Die zomaar inene, of nauwkeuriger gezegd, na een review op #blogpraat chat afgelopen maandagavond,  haar complete lay-out binnenste buiten gekeerd heeft – Respect.

Peter Pellenaar Petepel. Ben ik gek genoeg afgedwaald van zijn verder zeer leuke uitvinding, de 50 boeken cyclus, maar die schrok mij af, zoals een tijdlang en misschien voorgoed, alle thematische blogs ter inspiratie van bloggers ende lezers alike mij zijn gaan afschrikken, zowel om zelf aan mee te doen, als ook om te lezen. Ik, die al amper de tijd vind om de boeken te lezen die voor mij op een stapel liggen, wordt daar alleen maar meer op gedrukt als die boeken die anderen allemaal noemen, langskomen…. en fictie blogs lees ik ook al niet graag. Maar dus wel zijn persoonlijke bespiegelingen.

Stories of a global villager Anneke schrijft heerlijk, over zaken aan het hart. Ik vind haar fantastisch.

Hendrik Jan de Wit – Met De Wereld van Hendrik Jan is hij voor mij de boeken expert puur sang geworden en over poetisch gesproken – mijn aandacht heeft hij. Ik zou hem graag willen horen vertellen wat hij schrijft. Deze link verwijst naar zijn blog over Godfried Bomans en Jan Wolkers, die  verbleven in juli 1971 los van elkaar een week op Rottumerplaat. Het hoogste puntje van Nederland. Ze deden het voor de VARA-radio onder de noemer ‘Alleen op een eiland’. Ontluisterend en ontsluierend geheel. Wolkenhemels.

 Carel de Mari – is er net semi-mee uitgescheeën, althans met de diverse blog-rubrieken waar hij tot op bijna heden wel aan meedeed of flink actief op in ging. Ik vind zijn videotjes over Utrechtse geschiedenis op Utrecht Mijn Stad , in het Utregs, ontzettend leuk, en vele van zijn geschreven avondturen ook, dus ik hoop dat hij in zicht blijft

en de wekelijkse nieuwsbrieven van Brainpickings  daar zweer ik bij om me op kunstzinnige hoogtes te houden of te verdiepen.
Inspiratie van de bovenste plank.

O, zijn het er meer dan tien?

en ik bedoel dus – nu, na Publiceren nog eens nalezend en begrijpen hoe je de titel ook kunt lezen, dat de volgorde willekeurig is, maar ze natuurlijk wel gezamenlijk mijn top tien vertegenwoordigen, in willekeurige volgorde, dan, dus…tjonge
Misverstanden en zo.9 Responses to “blog leesgewoontes – geen top wel tien”

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: