Boeken wurmen zich een weg

Thuis in Virgin River - Robyn Carr

Thuis in Virgin River – Robyn Carr

Ik las vroeger (op de lagere school) gedurende enige tijd twee boeken per dag. Denkelijk nog niet zoveel huiswerk of ik deed het gewoon niet, en ja ik las door tot diep in de nacht. Gedurende de meeste tijd van mijn leven ben ik dat blijven doen. Ik herinner me jaren later nog hele nachte doorhalen en ‘s ochtends gewoon weer naar mijn werk gaan, o.a met Het Golden Notebook van Doris Lessing en die dikke pil van Gabriel Garcia d’Marquez ..Eenzaamheid….en zo eigenlijk nog wel heel veel meer boeken.

Het eerste boek wat ik na twee jaar lees-stop (vanwege een ongeluk met hoofdletsel en daarop volgende burnout had ik gedurende lange tijd enorme concentratie en aandachtsproblemen), weer van de steeds groeiende stapel op mijn nachtkastje pakte, was M…..
Hoe heet het ook al weer? Niet Medium toch? – Ik kom er zo op. Mijn geheugen  laat nogal vaak wat te wensen over… thriller, 3 delen, Scandinavish Inquist, nee M….
Jeez wat irritant. Millenium, that’s it.

Nou in ieder geval las ik ook dat in twee dagen uit, om die zaterdag om 5 voor 5 de boekhande in te racen en deel 2 te scoren. Sinds die tijd (na de week erop nr 3 in één nachtelijke ruk uitgelezen te hebben) was het bij lange na niet dezelfde frequentie als vruggah, maar de regelmaat kwam langzaam aan weer terug. Sinds die tijd geef ik ook regelmatig mijn eigen-wijze mening over boeken, eerst specifiek op een woensdag, vandaar de naam boekenwurmwoensdag, en als je op die term zoekt, krijg je dit als resultaat. Bij intikken van boeken komen er heel wat meer tevoorschijn zie ik nu 😉

 

One Response to “Boeken wurmen zich een weg”

 • ALMA

  fijne Pasen Carolien!! LEUK om ons boekje er tussen te zien staan!!! Alma SELIMOVIC.

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2017
  M T W T F S S
  « Mar    
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: