brief aan Laura – Heksendames 2

On 22 April 2014 by Carolien Geurtsen

sisters

Kabelkrant, kabelkrant, kraken mijn hersenen. Ik weet dat ik weet wat dat was, maar heb er geen ander beeld bij dan teletekst of de huidige nieuwsbulletins op TV kanalen voordat ze met echte programma’s in de lucht gaan, zo ‘s ochtends heel vroeg, tekst tv met nieuws. Dus misschien wel hetzelfde.

*boven en onderstaande in antwoord op een tweede brief die ik van Laura kreeg, en die begon met:

“Teletext herinner ik me nog wel. Evenals kabeltv. Bestaat dat eigenlijk nog? Toen ik een jaar of 12 was speelde ik in een musical waarbij alle kinderen uit groep 7 die in mijn dorp woonde auditie mochten doen. Toen ik werd uitgekozen was ik natuurlijk uitzinnig blij”.

Ik ben zelf ook eens heel erg streng in de leer geweest van gezond, net niet makrobiotisch, of net niet strikt, maar wel heel in de buurt. Op mijn 15e werd ik vegetariër en mocht ik van mijn moeder één keer in de week vegetarisch koken. Ik ben tientallen jaren vega geweest, begon in Turkije weer wat meer vlees te eten, maar niet über veel, daar wordt zó veel met groenten en peulvruchten gedaan, een waar paradaijs voor met zonder vlees. Toen eenmaal terug, kreeg ik een relatie met een oer-hollandsche man, die zijn oer-Hollansche pot graag lustte, maar ook dat maakte niet dat we meer dan één keer per week vlees aten.
Op het moment koop ik eigenlijk zelf geen vlees meer, en af en toe als het zo uit komt en ergens ben waar het geserveerd wordt of ik de verleidelijke keuze heb, dan eet ik het meestal graag. Meest vis edoch. Vroeger wel een keer in de week kip, maar ook dat maak/koop ik zelden of nooit meer.

Ik merk dat ik voortaan wat sneller terug moet schrijven want ben vergeten wat ik voorheen wel en niet geschreven heb. Ik voel me sowieso wat chaotisch idiotisch, maar moest wel denken naar aanleiding van jouw brief aan dat ik ooit in een gekraakt huisje woonde en in een voormalige garage mijn lief (man dit keer) mee ging helpen werken in een piepklein biologisch winkeltje, waar ik ook wol spon, verfde en die verkocht, ja echt, en waar een houtkacheltje stond en Mu-thee op het vuur, de hele dag door.

Misschien omdat ik net een soort dagverslagje heb geschreven en gepost ben ik mijn kluts wat kwijt. Ben ik daar sowieso niet zo’n ster in, in chronologie, met feestdagen begint het al helemaal een beetje door elkaar te lopen. Het is tweede Paasdag maar daar heb ik elders al genoeg over geschreven.
Ik verheug me op een filmavondje met de Intouchables, waarover ik al erg veel gehoord heb en die ik met wat andere DVD’s voor Pasen en vóór Pasen uit de Bieb geleend heb (ja echt, uit den ouderwetsche bibliotheek – ik heb geen geld voor Net en andere payed movie Flixen). En nu blijkt precies ook dat hij vanavond op de TV komt, dat is raar. Ik weet dat jij vanavond naar Lucy B gaat – in den echte bioskoop toch? – en ben heel benieuwd hoe je dat gaat vinden en wát je ervan gaat vinden. Ik heb dat verhaal altijd wel vanaf de zijlijn en met enige gruwel en veel voorstellingsvermogen gevolgd.

Ik zie van hieraf het rijtje DVD’s liggen wat ik nooit gezien krijg voor de inleverdatum- DVD’s mag je maar één week lenen. Om je even een beeld te geven van mijn ietwat grillige smaak noem ik op:

Intouchables
The Killing season II
De eenzaamheid van de Priemgetallen (die heb ik misschien al gezien maar dat ga  ik dan bij de tweede of derde minuut vanzelf merken)
Incendies
Inception
Leonardo Da Vincie – over het leven van

In de bieb zat ik op een stoel voor de nog maar twee film schappen die er zijn – ze kopen geen nieuwe meer bij in deze tijden van Flix etcetera. Ik kan niet zo heel lang staan en weet dat ik anders te ongeduldig ben en met maar één film de deur uit ga en dan vast ook nog een te willekeurige, dus met de regelmaat van de klok, o nee af en toe, als ik het gevoel had dat ik wel errug in de weg zat, vroeg ik of ik op moest schuiven voor iemand die ook films aan het zoeken was. Er was een mevrouw die zei: blijf rustig zitten, ik kan geeneens op de onderste twee planken zien wat daar staat (daar zat ik danig voor in de weg, zo op mijn stoel). Al gauw begon ik haar van juist die regionen wat films te adviseren, na gevraagd te hebben of ze van detectives of iets mysterieuzers hield. En omgekeerd deed ze dat voor mij ook, en toen kwam tenslotte de bibliothecaresse zich er op een uiterst prettige manier mee bemoeien en gingen we allebei met een grote hand vol films weer naar buiten. O nee, ik overdrijf, ik met zes en zij met twee.

ik klep aardig door maar moet eens aan eten gaan denken, wat te maken bijvoorbeeld. Ik heb tegenwoordig helemaal niet zo.n zin in koken, wel jammer want ik heb wel zin in lekker eten, maar voel me daarover een beetje uitgeblust, dus eet eerder iets ongezonds gemakkelijks snels. Maar ik heb geloof ik nog iets Indisch achtigs van gister staan, waar ik misschien nog wat verse groentjes in kan gooien.
Ik wens ons een hele fijne avond, met vele ontspanning en heel liefst ook een lach of vijftig, dat gun ik ons wel.

Eerste brief van Laura
Tweede brief van Laura – link volgt zodra zij m gepost heeft, ik had m in mijn mailboxLeuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: