brieven aan

On 8 November 2012 by Carolien Geurtsen

Stichting Vluchtelingkinderen

Hallo Lieve schat,

Een beetje rozig zit ik op de bank, kopje thee en wat gedroogde vijgen erbij.
Tevreden, want vanmorgen naar mijn tante Nel gefietst.
Ik zat eerst om 7 uur vanmorgen in bed naar de kaart van Houten te turen, kijkend of ik een fietstochtje uit kon stippelen om aan mijn broodnodige beweging toe te komen. Alhoewel er in mijn directe omgeving veel natuur is, beviel het me allemaal van geen kanten. Ik zocht letterlijk en figuurlijk naar een concreet doel en toen herinnerde ik me mijn initiële plan om wat vaker naar mijn tante te fietsen. Ze woont helemaal niet zo ver weg, 12 km heen en 12 km terug.
Zij kan het gezelschap goed gebruiken, ik de beweging, samen hebben we het heel gezellig en onze gesprekken gaan ook nog echt ergens over. Ze is de jongste zus van mijn overleden moeder en ik heb altijd erg goed met haar kunnen opschieten. Zelf is ze nu alweer 7 jaar weduwe en heeft het daar een aantal jaren flink moeilijk mee gehad en nog. Maar tegenwoordig houdt het haar niet meer zo compleet  in zijn greep. Maar alleen is wel alleen.

Vanmorgen hebben we samen ook nog een flink stuk gewandeld, iets wat ze zichzelf echt heeft aan moeten leren doet ze nu echt iedere dag. Een goed voorbeeld en inspiratie voor mij want ik en beweging zijn niet zulke mega goede vrienden. Meestal loop ik letterlijk en figuurlijk te hard van stapel, wreekt zich dat, en in een of andere vorm van blessure moet  ik het dan – of laat ik moest ik dan schrijven  – meer dan kalm aan doen.
Dit was dan weer zó demotiverend dat ik voor nog langere tijd de handdoek in de ring gooide , en om die dan weer op te pakken, daar waren en zijn hele omslachtige methodes voor nodig, onder andere letterlijke doelen dus.
Maar lang verhaal kort, het beviel goed, ook al was het bewolkt met af en toe een spetter of een gure windvlaag. Over het algemeen was het prima te doen en zelfs lekker. Alleen vlak voor Driebergen kreeg ik last van mijn linkerknie, wat al gauw pijn te noemen was, en zag ik het even een beetje somber in voor de terugweg.
Maar omdat daar nog geruime tijd tussen  zou zitten, hoopte ik dat het wel mee zou vallen. Nou dát viel dus even tegen. Alle begin was makkelijk maar de laatste 3 kilometer waren hellish door de pijn in mijn knie die steeds maar erger werd en ik heb diverse keren op het punt gestaan om verder te gaan lopen. Gezien hielspoor achtergrond  niet zo’n goede actie.
Waar de versnelling eerst nog standaard op 6 en soms op 7 stond, was ik al gauw teruggevallen in zijn 4, 2 en uiteindelijk eerste versnelling en ik heb met moeite mijn huis bereikt.
Gelukkig trok de pijn vervolgens ook nu weer snel weg, daar bof ik mee, maar #notetoself: het blijft opletten geblazen. Al staat het dus wel in de planning om dit geintje, als het weer een beetje redelijk is, 2 á 3 keer per week te gaan doen. Iets vroeger vertrekken dan vandaag, want tante gaat iedere ochtend even koffie drinken bij de buren en anders blijft er geen tijd voor een wandeling over. Alleen vandaag gold  dat toevallig niet,want de pedicure kwam bij buurtjes op werkbezoek.

Na een harinkje en koffie ben ik tot slot nog even langs de Stichting Vluchtelingkinderen gefietst, een soort kringloopwinkel, waar werkelijk alles slechs één euro kost en heb daar mooi mijn slag geslagen maar daarover later meer.

Heel veel liefs en fijne dag!

Ik hoop dat het jou goed gaat!

xxx Carolien

 

PS: Ik heb nu op mijn zalige zonden lijstje van deze week staan:
1 glas witte port
1 glas witte wijn
3 koffie en een halve pizza
daarentegen zijn de spinazierucola smoothies niet aan te slpen en heb ik voornamelijk vis, veel verse groentes, yogurt en vers fruit gegetenTrackbacks & Pings

 • De Hobby Blogger – brieven aan says:

  […] Zielsgenot en Pijn » brieven aan. Verstuurd in Persoonlijk – Label(s) beweging, fietsen, gezondheid, Kringloopwinkel, Stichting Vluchtelingkinderen, vriendschap Twitter • Facebook • Delicious • StumbleUpon • Email ← Nog geen commentaren Annuleer Reactie […]

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • February 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: