Chorfest en Sockey zalm – Canada 7

On 7 July 2017 by Carolien Geurtsen

Zondag 21 mei – Canada deel 7

the famous and indeed delicious Sockey Salmon - Canada 7
Ik ben nog steeds bij Patty, mijn eerste Couchsurfing host. Het klikt zo goed tussen ons dat ze me zei dat ik gerust nog een paar dagen langer kon blijven, en omdat ik dat ook wel een rustig idee vond, heb ik besloten dat ik dat wel prettig vond. Na eerst wel even gechecked te hebben met mijn volgende CouchSurfHost Torie of dat haar ook uitkwam. Nu ligt een heerlijk rustige zondag voor me met vanmiddag een optreden van 4 Vancouver Island koren waar Patty me voor uitgenodigd heeft.
Eerst ga ik zo nog even een frisse neus halen en een stuk fietsen want ik heb wat hoofdpijn, en aangezien de winkels open zijn ga ik ook kijken of ik een schrift of boek kan vinden om in te schrijven, met een pen welteverstaan. Iets dagboeks- of morningpage-achtigs in combi met praktische aantekeningen.

hinkstap

Wat goed dat ik er net achter kwam dat ik niet de 13e maar de 12e juni terugvlieg – wat een gedachtensprong inene maar ik ben er echt even van geschrokken. Door het tijdsverschil én de nachtvlucht kom ik op de 13e aan en ja, dat is efkes heel wat anders dan op de 13e vliegen. Ik zou zomaar een dag te laat naar het vliegveld zijn gegaan. Ook tegen Kathy, mijn laatste host, heb ik gezegd dat ik de 13e vlieg. Genoeg daarover.

sprong

Ik heb best een endje gefietst, gewoon om even in de natuur te zijn maar ook om met fietsen te oefenen. Ik weet het nog zo niet, door blijven fietsen of toch gaan bussen. Bij Torie zou ik ook weer een fiets kunnen lenen. Het is best pittig met al die heuvels. Maar even zien hoe goed die fiets bij mij past.

De twee vrouwen in de boekwinkel op Oak Bay Street zijn schatjes en we raken aan de praat over van alles en nog wat, terwijl ik niet kan kiezen tussen een degelijk dik zwart boek met blanco bladeren en een mooie kleine rode maar met lijntjes. Uiteindelijk besluit ik voor de grote degelijke met een goeie prijs te gaan en niet de prijs voor beauty te betalen dit keer..

Thuisgekomen (bij Patty dan) kruip ik op het balkon in de zon om de eerste bladzijden te bevuilen met mijn slordige handschrift. Schrijf ik netjes genoeg om het later terug te kunnen lezen? Ik hoop van wel. Ik ga automatisch sneller schrijven omdat ik mijn gedachten wil volgen en dat leidt niet tot veel leesbaars.

Nou, ik heb in ieder geval de terugweg helder gekregen. Hop, ik ben dus alweer 3 weken verder in de tijd. Mijn hoofd leegschrijven is wel een goed idee. Van de hak op de tak mág. #notetoself. Op de linkerpagina van mijn boek schrijf ik praktische dingen zoals koffie en kaas voor Patty kopen voordat ik wegga en het recept van de Sockey zalm groente schotel.

Ik mag mijn grote koffer bij haar laten staan als ik wil maar besluit toch om alles maar mee te slepen. Natuurlijk had ik ook nu weer veel te veel bij me.

Verder doe ik al dagen moeite om een prepaid kaart te krijgen voor mijn telefoon, maar vandaag heb ik uitgevonden dat ‘m dat definitief niet gaat worden omdat ik er in mijn geval dan ook een telefoontje bij moet kopen. En hier kan ik er geen een voor een tientje vinden zoals in Duitsland twee jaar geleden. Dan maar zonder.

Chorfest 2017 Gala Concert

The British Columbia Choral Federation (BCCF) BCCF Chorfest 2017 Young Adult Choir sings AND dances in the sunshine!

https://www.facebook.com/BCCFChorfest2017/

Ik vind eigenlijk al dat ik genoeg geschreven heb. Het koor, de koren, waren werkelijk fenomenaal prachtig , en in ieder geval twee ervan extreem goed en leuk. Ik hoop dat ze het inmiddels op YouTube hebben gezet want het was heel bijzonder. Het was een gratis concert in het kader van het 150 jarig bestaan van de staat / het land Canada, zoals AJ zijn T-Shirt zegt: “150 years colonial occupation” – een heel heet hangijzer hier. Bij alle maar dan ook alle openbare gelegenheden wordt erkent dat het betreffende gebied oorspronkelijke tot the First Nations behoort en dit wordt acknowledged en daarvoor bedankt. Zo ook vanmiddag in de concertzaal.

Toetje

Uit:

2017 A year of reconcilliation

What’s Planned

With 2017 being a ‘Year of Reconciliation’ for the City of Victoria, its commitment to reconciliation is guiding its work to restore a balanced relationship between Indigenous and non-Indigenous people. Spirit of 150 Victoria’s 11 days of programming will kick off with National Aboriginal Day on Wednesday, June 21 at Ship Point, and First Nations culture will be showcased on June 30 with the Esquimalt Singers and on July 1 with a First Nations blessing and performances by the Lekwungen Dancers on the Main Stage

Daar is het laatste woord nog lang niet over gezegd.

Nu weer lekker aan de Sockey zalm groente schotel met een curry twist. Patty zei dat ik gelijk Canada’s lekkerste en beste zalm uitgekozen had, nou die schrijven we op. Het was zalig en zo meteen nog eens.2 Responses to “Chorfest en Sockey zalm – Canada 7”

 • Wat leuk om te horen Brigitte, ik ben stukken onzekerder overmijn schrijven dan de jaren hiervoor toen ik nog regelmatig iedere dag schreef – net als met autorijden, in ieder geval voor mij. Als ik een jaar niet gereden heb dan heb ik absoluut ook weer de bibbers de eerste paar keer – maar één remedie 😉 blijven rijden en schrijven. Dank voor het delen
  Carolien

 • Brigitte

  Wat schrijf je toch geweldig….zo leuk om te lezen.
  XXX

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: