Crepes & Calamari, Eat me – Canada deel 9

On 11 July 2017 by Carolien Geurtsen

23 mei 2017 at 07.00 am. crepes á la Torie Canada 9Torie is making pancakes , or crepes as she calls them. I just applied for my * ESTA and am sitting in the sun on the patio now.

Het was een hele gezellige avond na het gedoe rondom mijn aankomst gisterenmiddag, waar ik eigenlijk geeneens meer zin in heb om over te praten/schrijven. Torie had haar huisnummer en dus mijn logeerplek voor de komende dagen verkeerd opgeschreven, dus ik stond voor de verkeerde deur waar niemand thuis was om me dat te vertellen. Ik ben al snel een stoel uit de tuin gaan halen en voor de voordeur in de schaduw gaan zitten, want oef wat was het warm.  Heb ik dit stukje gisteren wel al opgeschreven? Sodd it.

Om 15.40 uur ben ik mijn belangrijkste spullen in mijn rugzak gaan doen en heb de rest van mijn bagage in een schuurtje in de achtertuin gezet. In de tuin ernaast was iemand van publieke werken gras aan het maaien en ik was een beetje bezorgd (voor mijn spullies), dat deze tuin ook aan de beurt zou komen in de tijd dat ik op pad zou gaan om mijn nieuwe host Torie een bericht te gaan WhatsAppen. (té lange zin).

Ik moest dringend plassen en werd een beetje onrustig omdat ik niet telefonisch bereikbaar was. noch wifi of telefoonkaart had om zelf te bellen of te schrijven. Toen ben ik naar de mall op Quadra gelopen, een pittige tippel in de hitte, met onderweg een grote heuvel als ultieme uitdaging. Ik zie nu dat ik een jus ‘d orange en een dougnut heb besteld bij Tim, in plaats van de koffie en de muffin die ik me dacht te herinneren. Zie hier voor de rest van deze anekdote

Patio @ Tories #Travelwriting Canada 9Torie staat heel vroeg op om pannenkoekjes voor ons te maken terwijl het gisteravond best laat geworden is. Keilief mensenkind. Ze heeft ook een fiets voor me geregeld maar dat is een herenfiets en veel te klein voor mij dus dat durf ik niet aan. Het lot beslist en ik ga de rest van de week bussen. Zo meteen ga ik eerst zwemmen of liever gezegd naar Aqua Fit met de Nederlandse Nelly als heerlijke begeleidster, ze heeft ‘n mooie blauwe strook in haar haar, veel humor en ze houdt er lekker het tempo in.

Daarna pak ik een andere bus richting UVIC  (bekend terrein nu maar nog steeds zoek ik me te pletter), en loop via de campus boeken- en accessoires winkel richting muziekstudio om weer een tijdje de skills van zoon AJ te bewonderen. Deze keer lukt het me wél om mijn mond te houden dus mag ik blijven.
Ik zet thee voor ons en als hij inpakt vraag of ik mee kan/mag naar zijn college Travelwriting waar hij inmiddels veel interessants over verteld heeft. Hij gaat het even met de, (ook alweer Nederlandse), docente checken en dat is helemaal in orde. Een zeer interessante middag volgt.

Ná de TravelWriting gaan we samen naar het gebouwtje op de campus waar de kerk één dag per week overtallig voedsel beschikbaar stelt voor studenten. Echt een geweldige voorraad is uitgestald op rijen tafels en dit terwijl het al einde van de uitdeel dag is. Ook hier stel ik me weer terughoudend en bescheiden op, ik ben immers geen student, maar aangezien het vijf uur is en ze bijna dichtgaan dringt de vrouw er op aan dat ik alsjeblieft meeneem wat ik kan gebruiken. Dan besluit ik om mijn tijdelijke huisgenoten te verwennen met een grote worteltaart en durf zelfs wat ijs, kleine kokosmagnums, mee te nemen, daarnaast nog flink wat groente en fruit. Heerlijk. Dat alles ga ik eerst naar huis brengen.

Eat me

carrot cake worteltaart on the eat me shelf Canada 9Vrienden van AJ hebben ons uitgenodigd om ‘s avonds lekker bij Il Greco te gaan eten en ik laat me het adres ongeveer uitleggen om de rest later verder uit te zoeken. Het blijkt dat dezelfde bus die ik nu naar Lonsdale moet hebben, daarna verder doorrijdt naar Tillicum Road waar ik heen moet voor het Griekse restaurant. Mijn iets toegenomen onzekerheid over hoe mijn reis te vervolgen, ebt weer weg. Mooi toeval dit. Thusigekomen doe ik al het eten in de koelkast of vriezer maar zet worteltaart op het aanrecht voor de liefhebbers, met dat uitnodigende bordje erboven op, “Eat Me”.

 

Il Greco Victoria BC Canada 9

Il Greco

Dan óp naar een heel gezellige avond met heerlijk eten, een uitgebreide visschotel voor 4 personen, heerlijke wijn, en geanimeerde gesprekken. AJ zijn vrienden brengen me nog naar huis óók, en na een laatste GT, waarbij ik de fles en de citroen leegknijp voor alle aanwezige huisgenoten, rol ik Torie’s bed in. Zij heeft nachtdienst en zal morgenochtend een ander bed inrollen. Ik ben innig blij met mijn nieuwe stek en huisgenoten. Ik bof en prijs me gelukkig.

* Always apply voor ETA’s (Canada) and ESTA’s (USA) at the governemental websites, that saves you a lot of money and is garanteed ligit/

Ik kijk een maand lang terug en schrijf over mijn avontuurlijke reis naar Canada en heel onverwachts ook naar Standing Rock Nation, Fort Yates, in Noord Dakota (USA). Daar zal de documentaire More Than a Pipeline in premiere gaan, waar mijn zoon de muziek onder gezet heeft. Vandaag refererend aan 23 mei, de dag waarop ik naar mijn volgende CouchSurfing adres verhuis. Dus Canada deel 9, met enigszins overlap, hierboven, met bijbehorende foto’s.Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: