Daily Popquiz IRL – als leek onder de die-hards

On 8 April 2013 by Carolien Geurtsen
Popquizmasters

Geert Heldens, Cyrill Wulms, Wim en Thijs Brouwers

Ooit (2010) deed ik drie maanden ook daadwerkelijk mee maar werd steeds verder ontmoedigd.Niet alleen omdat ik bijna nooit de antwoorden wist, maar ook omdat gedurende de tijd dat ik een beetje op Internet zat te speuren er al minstens tien anderen vóór mij het antwoord Goed hadden, zo bleek althans een dag later.

Deze dagelijkse popquiz is in december 2009 opgericht door Peter Pagie naar aanleiding van de Top2000 a Go Go popquiz op de TV.
Via Twitter @dailypopquiz, verschijnt in een tweet elke ochtend om tien uur stipt, een muziekvraag. Dit fenomeen  bestaat nu alweer bijna vijf jaar en gisteren was het voor de vierde keer raak in de in levende lijve variant.
Was ik er de tweede keer in Utrecht (2011) nog relatief nét bij en kon nog een beetje doen alsof, gisteren ging ik vol voor de poedelprijs.
Waarom ik er wel bij ben en wil zijn, is omdat het een oergezellige bijeenkomst is, met veel plezier, muziekweetjes zonder aanzien des persoons, met andere woorden ik word niet aangekeken op mijn über-slechte geheugen, en bijpraat.
Deze keer waren er 19 man en vrouw bijeen in de Amsterdamse Bierbrouwerij De Prael, of liever gezegd, het bijbehorende cafe, met evengoed de zelfgebrouwen Johnny’s (Jordaan) en Heintjes (Davids).
Als ik echt helemaal niet gesmokkelt had, zou ik zegge en schrijve 3 vragen of althans de antwoorde erop, hebben geweten, dit van de pak ‘m beet 80 vragen. Voor de kenners: de U2 vraag, David Bowie, Yes en Janis Joplin.
De rest heb ik in gemoedelijk overleg met mijn buren ingevuld, althans alleen diegene waarvan ik een vaag vermoeden van het antwoord meende te hebben. Alles ongelimiteerd overkalken was ook mijn eer te na.
De echte Diehards hadden zich gegroepeerd, althans daar had het veel van weg, en leken aan het andere eind van de tafel te zitten, vastberaden om er vol voor te gaan. Behalve de eeuwige roem stond er een stapeltje CD’s klaar op tafel als beloning.
Zoals wel vaker in daily life werd ook deze popquiz live version gewonnen door Geert Heldens, het hart van de organisatie van deze jaarlijkse bijeenkomst. waarvoor Hulde en eveneens eeuwige roem!

Waar tot op heden de online vragen door @PeterPagie gemaakt worden (driewerf hulde) en hij eveneens alle antwoorden controlleert en verwerkt in statistieken, mocht hij zich gisteren onder de blijde afwachters scharen om vragen voorgeschoteld te krijgen,
Het zeer gevarieerde vragenvuur werd gisteren weer door Harry @HChambone voorbereid én uitgevoert. Volgend jaar zal Geert @graat aan de bak moeten en die live kar gaan trekken, al zijn suggesties vor vragen meer dan welkom. Misschien heb ik daar nog een roeping gemist. Waarschijnlijk vinden wij ons dan terug in de buurt van Arnhem, al zou Reuver echt wel extra glans krijgen door dit illustere gezelschap.

Alle foto’s staan binnensnel hier…als ik ze upgeload / geupload  krijg. En hier staat How to Play. en tevens de Daily Popquiz website4 Responses to “Daily Popquiz IRL – als leek onder de die-hards”

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: