dan maak je maar zin

On 6 August 2015 by Carolien Geurtsen

geen zin DSC_0429

Wat onverwachts, schiet er door me heen. Dan maak je maar zin, hoor ik vervolgens in mijn hoofd galmen. Vreemd. Niet mijn eigen woorden, ook geeneens van toen ik klein was, dat kan ik me althans niet herinneren.
Zingeving … daar schreeft Geert over, dat staat dus hier, in Geen zin Hij eindigd met:

Misschien moet je zingeving niet zoeken, maar moet je je er door laten verrassen. Zou het dat kunnen zijn? Nieuwsgierig blijven ontdekken?

Doe maar wel een soort van zoeken, denk ik dan… (en schreef ik hem ook).
De soort van met open armen en opgeheven hoofd, Als dat lukt, ik loop zelf vaak naar de stoep kijkend rond. De hemel met je ogen afstruinen en op ontvangen staan: Kom maar, kom maar, kom maar.

Dan gaat het verder, over hardlopen…

Ik kan -nog- niet hardlopen op straat, of laten we zo zeggen, ik heb er geen zin in, maar heb /ben gisteren (dus feitelijk nu eergisteren) dan eindelijk dat stalen ros beklommen wat hierboven in oppashuis staat – zo’n fitness-gevaarte wat mij in ieder geval het meest aan een steppen op de plaats doet denken. Veel fijner dan een fietsgeval, ook wel hometrainer genoemd. –
Ik had me voorgenomen dat ik net zo lang zou steppen als één aflevering van een door mij geliefde serie zou duren – alleen deed de wifi het qua bereik boven niet (door ‘qua’ moet ik aan Wordfeud denken, jump jump ;-)) ….dusss heb ik het bij een lullige twintig minuten gehouden voor de eerste keer. Ook niet slecht, ik weet het. Met een conditie als een krant moet ik een manier verzinnen waarmee ik mezelf kan verleiden lang genoeg in beweging te komen/blijven om die te verbeteren. Beweging die er wat toe doet, zoden aan de dijk zet, geluksstofjes aanmaakt die smaken naar meer, spieren doet voelen dat ze bestaan, en vooral vetverbrandend conditie verbeterd…

Na ja, ik ga als vanzelf op mijn paraatstoel als ik jou lees. (Schreef ik).
Of dat zinnig is wat ik schrijf, dat wens ik te betwijfelen, maar het is wel even lekker en leuk om te doen. Tegelijk bedenk ik, ga ik me maar weer houden aan mijn eigen devies: als ik een reactie op een blog schrijf die langer is dan tien zinnen, dan maak ik er een eigen blogpost van, want dan gaat het me blijkbaar genoeg ter harte of geeft het me genoeg plezier – Kortom, ik kopieer en plak dit in een draft voor morgen, en kijk er dan morgenochtend (nu dus) nog eens naar. Of ik er iets van ga brouwen, of er een ander iets mijn schrijfdacht vraagt – want mijn ochtenduurtje schrijven bevat me té goed. In ieder geval om de spelvouten die er ongetwijfeld in blijken te zitten as ik het overlees, eruit te slopen.

Ik vind wat Geert schrijft bijna altijd zinnig, al was het alleen maar omdat het prettig leest én ik er vaak door getriggerd worden, omdat ik triggeren zinnig vind. Maar vaak vind ik het ook gewoon mooi wat je schrijft, op meerdere vlakken mooi – woord en taal gebruik, en speelsheid daarin….Maar ook je vermogen om onder mijn huid te kruipen met je woorden.
Evengoed, back to topic, jacht op zingeving, het is geen sinecure…Net als jacht op gezondheid en verleidingen weerstaan die dat in de weg staan, of zin maken.

Misschien zet ik zometeen bij het steppen een luisterboek van de bieb op op in plaats van een dvd – of inderdaad Bruce Springsteen, of Leonard Cohen, of,of,of…

Dank je wel en fijne dag
Carolien

Dit was dus gisteren

PS – dat uithollen van begrippen als Zingeving etcetera doen wij mensen door containergebruik natuurlijk zelf, maar dat geeft niks, dan past er weer een invulling in.

PSPS, Het werd uiteindeijk de eerste aflevering van het derde seizoen van Continuum die ik bleek van de bieb te hebben geleend maar dat was vergeten – speciaal voor Bas duely noted 😉 Maar ik denk toch dat ik vandaag liever Ben Howard op ITGWO 2014 opzet, waar ik toen in een brandgang zat om VIP bandjes te controleren in plaats van op het veld te staan. Niet zo errg upbeat voor een goeie workout maar wel heel mooi. Ik hem ‘m vannacht opgenomen dus geen wifi nodig. En het werd een heel half uur gisteren. Kijken of vanochtend drie kwartier wel lukt. Zin maken of gewoon doen?

In ieer geval eerst Mijn vriend de mensensmokkelaar lezen – Nog even de luxe van een papieren krant door de bus.

NRC.Next

In Izmir krioelt het van de vluchtelingen. Maar voor hen stond de boot naar Europa klaar, was Mazen beloofd. Het liep anders. Onze correspondent reist mee. 

ITGWO 2015 Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: