mijn wereld omhelzen – Amma omhelst, en waarom couchsurfing

On 24 October 2014 by Carolien Geurtsen

Dit gebeurt er als ik mezelf laat gaan met schrijven:

Morgen als ik dit post is hetDSC00827_smsm vandaag en was dit gisteren en schreef ik vandaag zojuist om 18.09 uur op mijn Facebook pagina:

“Had ik al gezegd dat ik best wel moe ben? – wakker sinds 03.15 uur oder so etwas. Nacht 3 in a row. Maar tevreden. Was een leuke en produktieve dag.
En ook wel pittig. edoch opgelucht. Iets met ‪#‎mantelenmetliefde‬

En nu in afwachting van den near arriving French Couchsurfing person die bij de driedaagse van Amma gaat vrijwilligen, Grappig hoe dat gaan kan én interessant.
En [vanavond=vrijdag] een Indiaas maal in het vooruitzicht, gemaakt door den monniken aldaar. En een hug van Amma. Yves heeft aangeboden om voor mij in de rij te gaan staan voor een nummertje. Het is altijd heel druk zegt hij. Gisteren en de dagen ervoor waren ze nog in Parijs. Zo even opzoeken hoe dat ook weer zit met Amma en blessings en hugs. Dat zit dus ongeveer zo. Het heet een Darshan.

Cool vooruitzicht, of pittig vooruitzicht, beide goed. Maar eerst een goede nacht slaap gerne.Nou bij deze dan. Ik heb het gezegd.
Alleen is ook de kermis aan het opbouwen. Wanneer gaat die full blast ‘aan’? 
Zie ik daar ene uitdaging aankomen?
Gelukkig is er vanavond erwtensoep aanwezig in tha house.

Ho I have spoken zeiden we dan.

Fijne avond

vriendin collega vrijwilliger Annemarie antwoordde [gisteren=donderdag dus] vrijwel direct:
Goh Carolien moet je daar niet mee oppassen, zo weinig slaap…

Waarop Ik:
Tuurlijk moet ik daar mee oppassen – ging net weer (sinds Oerol en met af en toe een natuurlijk pilletje) – erg goed, was alweer bij de 5 uur slaap, dus dat moet nu met maar drie uur, weer even anders… Maar er was wat stress in de privationele sfeer and that results in… when the body wakes it is awake and stays awake thingy –


Vanaaf weer de natuurlijkheid in de capsule eren, to stop this upcoming oldnew  habit – vandaar dat ik ook zo tot nader order de puter dichtklap vanwege de lichtsignalen aan het melatoninen aanmaakcentrum in mijn hersenen –  hierboven was mijn aanzet daartoe ;-))

Dank en lief [zei ik nog steeds tegen Annemarie]. Komt goed. denk ik wel. Even unwinden nu met hopelijk iets op TV en dan knockie out of iig rusten – en als de kermis zich nog efkes koest houdt tot morgen zou fijn zijn

Mensen vragen regelmatig waarom ik mijn Couch in hemelsnaam te Surfen aanbied, heb ik niet genoeg ana mijn hoofd en te weinig in de koelkast? Een kort antwoord:

Couchsurfing waarom doe je daar aan mee? Een hug van Amma, monnikenen die Indiaas eten voor je maken, die komen pas later in dit geval. Surfing with benefits zo bleek/werd het daarna pas. Maar dat is heel vaak zo.
Dus.

of zoals Anneke de Bundel, van Nomad and Villager van de week schreef:

Op naar opa Selim die net als wij gelooft dat mensen in je huis ontvangen begrip voor elkaars cultuur bevordert.

onderweg naar Istanboel vanuitAmsterdam Airport Schiphol.

Meer later want nu is het klaptoedielaptop

dat was gisteren

Het later is nu, en om 8 uur ging alweer de telefoon: de thuiszorg, of er inderdaad met de beruchte vermeende Alzheimerremmende pleisters gestopt mag worden. Nee dat mag niet, dat moet [dacht ik}. Maar  omdat deze jonge thuiszorgman echt niets maar dan ook niets kan doen aan mijn in de laatste weken iets opgebouwde frustraties, zei ik netjes, ja graag. Want – uitleg – gisteren met de geriatrisch arts besproken. Zij was het met ons eens dat de bijwerkingen [extreme misselijkheid, allergische reactie van heb ik jou daar, verlies aan eetlust] groter zijn dan de vermeende nog niet aangetoonde remmende werking.
Genoteerd.
Fijn!

Daarna kreeg ik van mijn couchsurfer Yves een heerlijk pakje thee uit de Ashjram (hoe schrijf je dat ook alweer).
Dat ga ik nu uitproberen. Het schijnt heel verhelderend te werken.
Net gesport, zo vrijwilligen op de dagbesteding voor mensen met Alzheimer en dan vanavond met Yves bij Amma aan tafel en misschien in haar armen. Ik ben benieuwd.

Ik zag zojuist dat Carel de Mari ook over mantelzorgers heeft geschreven, er bestaat blijkbaar zelfs een mantelzorgdag, ik had werkelijk geen idee. Ik ben nieuw in dit vakje. Mantelzorger, wees zuinig op jezelf.  Dát neem ik in ieder geval ter harte, elke dag weer.

Amma, de wereld omhelzen

en de wereld bleef trouwens vannacht en gisteravond wonderbaarlijk stil. Geen kermis. Zo kon ik ook mijn dromen omhelzen.Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: