de blogs die je nog dit jaar wilde schrijven – 1 – Pubquiz en MamaSan

On 21 December 2015 by Carolien Geurtsen

Kerst in Antonius Ziekenhuis

2015 stond en staat nog steeds in het teken van mantelzorgen en daarbij als innerlijk kompas ook zorgen voor zelf. Balans zoeken en vinden tussen zorgen en uitrusten, tussen zorgen en energie opladen blijft wel een dingetje. Veel andere To Do’s schieten er dan bij in, met als eerste sluitpost het huishouden. Tegelijkertijd okay én niet okay, omdat gezellligheid in huis, de thuis- en bijkom basis, feitelijk nodig is én omdat opgeruimdheid van buiten bij mij ook écht opgeruimdheid van binnen geeft. Jongleren met tijd en energie blijft dus een aandachtspunt, móet een aandachtspunt blijven, wil ik plezier in het leven houden en mijn steeds groeiende energie kunnen laten groeien en op haar minst behouden.

Een ander ‘dingetje’ wat er gemakkelijk bij inschiet, is tijd met anderen doorbrengen. Door de regelmatig terugtrekkende beweging om even bij te komen en uit te willen rusten is er vaak de energie niet geweest om afspraken te maken met vrienden en vriendinnen, om te socializen, terwijl dat op zichzelf ook heel veel energie geeft, maar je/ik moet er wel de benodigde basis energie voor hebben. Heel fijn om daar langzamerhand weer meer ruimte voor te voelen en daar ook invulling aan te kunnen geven. En nog fijner dat anderen daar ook in mee gaan en gehoor aan geven.

Gisteren was ik denkelijk voor het eerst van mijn leven bij een officiële pubquiz, op het idee gebracht en uitgenodigd door Geert Heldens en ik heb daar zelf ook weer een aantal vrienden bij gevraagd. En zo reden we na het ziekenhuisbezoek aan mijn vader vanaf station Lunetten richting Brouwerij Maximus in de Meern.
Ik was er nog nooit geweest, maar wat is dat een leuke locatie. De naam moest ik steeds opzoeken want erg lang en is als volgt Top2000 Quiz ‘n Concert

Zondagmiddag 20 december 2015 Top2000 Quiz ‘n Concert in Brouwerij Maximus.

We pakken aan het einde van het jaar uit met een hele middag popquizzen in combinatie met live-muziek. Een samenwerking met Frank Verschoor en Alex Visser en de rest van de band in het altijd fijne Maximus.
Bestaat er een betere manier om je Kerstvakantie te starten? Nee, dat dachten wij dus ook!

Om 13.00 uur is Maximus open, 14.00 uur start de inschrijving voor de quiz, teams van maximaal 5 deelnemers, per deelnemer 5,- euro inschrijfgeld.
Binnen = meedoen (geen voorinschrijving)
Wel goed om via dit evenement aan te geven of je erbij bent, weten wij hoeveel stoelen we neer kunnen zetten 🙂
Kom op tijd voor een fijne plek.

En een fijne goeie plek hadden we, want we waren zeer op tijd. Zodoende kon iedereen aan tafel met elkaar kennismaken want ik was de gemene deler, (nou ja, gemeen).
Ik had daar niet aan gedacht toen ik de naam voorstelde die we op moesten geven om als Team mee te kunnen doen, dus Zonder Gemene Deler werd het.
De cappucino was heerlijk, de door Maximus zelfgebrouwen biertjes ook, ik dronk een Stout 8, Geert een Berliner Weiz, en de pindasoep is om je vingers bij op te vreten.
De live muziek, waarop ook een aantal van de quiz vragen gebaseerd waren, was tijdelijk omgedoopt in The Band en steeds vaker zong de zaal mee. Halverwege stonden we op de 13e plaats (van de 32) en dat is zo gebleven, een mooie prestatie vonden we zelf dan, al hadden we er graag met de 2e plaats vandoor gegaan. Genoeg zelf gebrouwen biertjes van maximus en een Vynielen plaques voor alle deelnemers.

Tevreden namen we afscheid van elkaar en gingen ieder ons weegs, niet na meerdere keren genoemd te hebben dat sit zeker voor herhaling vatbaar is. En laat er nou in Maximus iedere maand een popquiz zijn, de eerstvolgende zelfs al op 7 januari 2016.

Ik hoop dat de I-Phone van de presentator nog terecht is gekomen trouwens.

Voor mij was dit uitje zo’n goede en ontspannen medicijn dat eenmaal thuisgekomen alle vermoeidheid en spanning van de afgelopen weken eruit kwam, zodat ik zelfs in slaap viel tijdens de eerste 5 minuten van De Reunie waar notabene mijn nicht Sanne Geurtsen een notoire rol in speelt. Vanmorgen heb ik het alsnog gezien, ze staat er mooi en oprecht op, zoals ik haar ken. En Mamma San’s pindasoep, darn, it is a close call for the Maximus one.

Sorry wereld… ik stuiter door de kamer! Wat was de reunie een prachtig mooi avontuur!!!!

Posted by Sanne Jager-Geurtsen on zondag 20 december 2015

en voor wie in het Noorden woont en inene toch uit wil pakken:

Vandaag de laatste dag om je uitgebreide Indonesische kerstdiner bij mij te bestellen. Morgen begin ik met koken ☺Nog een x delen =?

Posted by Sanne Jager-Geurtsen on maandag 21 december 2015

MamaSan KerstdinerLeuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: