De dag die je wilde dat zou komen – Instawalken Utrecht

On 5 October 2014 by Carolien Geurtsen
 CG_DSC_2562_sm

Zo’n beslissing die je neemt om je neus, je wens, een verlangen, achterna te gaan, en een initiatief te ontplooien waar anderen bij betrokken zijn, die daar mogelijk en hopelijk ook warm voor lopen, en waarvan je dan tegelijkertijd al vermoed dat de opkomst wel eens tegen zou kunnen vallen… zo’n beslissing.
En dan toch helemaal vol er voor gaan omdat dat je eigen is, alles of niets, en niets is geen optie want het is een te leuk plan en krijgt ook die feedback. En je hebt het eerder bij de hand gehad, de innerlijke reality check:  Als er niemand komt dan dans ik wel alleen, zei ik tegen mezelf – Toen ging het om een eerste training bezield coachen, de zaal was gehuurd voordat de eerste inschrijving binnen was, enorm spannend toen voor een éénvrouwsbedrijf. Er kwamen uiteindelijk 20+ deelnemers en een fantastische training volgende.
Zo’n beslissing/initiatief was dat toen, en nu iets heel anders,  deze keer zonder financieel risico, een fotowandeling organiseren, om hem te laten beginnen om half acht ‘s ochtends. Utrecht zien wakker worden was het idee. Leuk toch?!

De uitgesproken interesse was groot, de uitgesproken voorbehouden ook. Daar hielden we rekening mee. Voor veel trouwe deelnemers van vorige keren zou het een wel heel vroege trein- of autotocht betekenen en ja, we hadden misschien op groots en meeslepends locaal moeten mikken. Maar we vonden 26 inschrijvingen misschien niet spectaculair in vergelijking met de laatste Instawalk in Rotterdam, 72 geloof ik, maar voor onze maatstaven absoluut voldoende (de laatste keer deden er meen ik 22 mensen mee en dat was meer dan genoeg vonden wij), en zelfs als we met 13 zouden lopen,zoals de eerste keer, so what. Want dat was über gezellig met veel tijd ook om te socialisen ;en om prachtige foto’s te maken.
Uiteindelijk werden het er drie, (deelnemers) en ik zal je eerlijk zeggen dat ik opgelucht was dat het er überhaupt drie waren. Want de laatste dagen regende het alsnog rapide afmeldingen.

Wat ik zelf heerlijk vond, was dat het me, de vrijdagmorgen met mijn partner in crime een laatste doorloop makend, geen stress bezorgde, en dat ik gisteren ook geen spijt voelde dat we het toch door hadden laten aan, ook al kon Lucas er zelf uiteindelijk ook niet bij zijn.
Of ik het een tweede keer zo vroeg zou doen, ik weet het niet. Met dat ik dat opschrijf denk ik acuut van wel, maar dan misschien toch anders georganiseerd, ideeën welkom, want het was absoluut een  fijn tijdstip om door de stad te struinen, en dat vonden de andere drie ook.

Ik heb vanaf de eerste minuut en foto genoten, maar moest toch een soort van gene overwinnen om uit de kast te komen met dit aantal bij de Witte Ballons, waar we halverwege een vooraf afgesproken koffiestop hielden, en het ietwat chagrijnige gezicht van de eigenaar maakte dat wel even erger, alsof het een persoonlijk falen zou betreffen. Maar wat was de koffie welverdiend en lekker en de taferelen waar we in terecht kwamen voor en na die stop mooi en leuk.

En ja, ik moest /wilde weer een paar maal het gesprek aangaan, toepassen wat ik mezelf in Istanboel eigen heb gemaakt: contact aangaan als er mensen betrokken zijn bij wat ik wil fotograferen. Keileuk, zoals bij de postzegelmarkt, die tot mijn vreugde nog steeds bestaat, zij het tot één kraam (soms 3zo werd ons verzekerd) uitgekleed. Of bij de vrouwen van de Paddestoelerie op de zaterdagmarkt op het Vredenburg.

Laden

Many people want to take pictures from our mushrooms, and yes, I prefer when they first ask, then it is nice. #paddestoelerie #WWIM10 #wakkerutrecht #igers #igersholland

Weergeven op Instagram

Die het ook enorm op prijs stelde dat ik dat deed. “Ik heb er een hekel aan als ze zonder iets te zeggen onze mooie paddenstoelenkraam fotograferen en dan verder lopen, zei “de eigenaresse. en een heerlijk ongedwongen tafereeltje ontstond omdat ze (moeder en dochter?) met hun schorten aan op de foto wilden. En ja, ook met het graag pinnen bordje. Ik ga ze mailen en de foto’s sturen, net zoals ik dat in Istanboel altijd deed. Want nee, ze hebben geen Facebook pagina. Mijn persoonlijke motto: “niet stelen maar delen”, vat goed samen wat ik versta onder straat fotografie.

En over instagram en instawalks, ik vind ze heel erg leuk, maar gruwel een beetje van de commerciële kant die het opgaat, in vele gevallen lijkt op te gaan. Ik zag zelfs al een instawalk waar je moet betalen om mee te mogen doen, 5 euro maar, maar het stuit me tegen de borst, net als al die duizenden hashtags die mensen op Instagram onder hun foto’s zetten om ‘gezien’ , gespot en gevonden te worden. Dilemma’s, dilemma’s, want ik wil ook dat mijn foto’s gezien worden, en blijf zoeken naar wegen die bij mij passen. Misschien moet ik me laten inhuren om mijn ingevingen te laten optimaliseren.

Heerlijk dat jullie er bij waren Willeke, Raymond en couchsurfende Julia (niet eens in Utrecht notabene)!

Een aantal foto’s staan er al en de rest, ook van de anderen, komt hier te staan.

 2 Responses to “De dag die je wilde dat zou komen – Instawalken Utrecht”

 • Jammer dat we maar met z’n vieren waren. Ik ben jaloers op sommige groepsfoto’s van andere plaatsen (hebben we zelf vergeten, komt die van de Fiets nog on-line?) Maar daardoor wel directere contacten om ervaringen en ideeen uit te wisselen. Ik kom graag nog eens mee wandelen. En, o, ja. Het was een Nijlgans, ‘s ochtends. Da’s Facebook ook handig voor. Een vraagbaak met meestal instant-responce. I love Internet!!

  • Ja was heel leuk geweest als we met meer waren geweest. Gelukkig dat jullie er waren 😉 Evengoed een mooie memorabele wandeling. Ik ben benieuwd naar de volgens mij mooie foto’s.
   En ik heb de fiets vannacht gepost 🙂 en die was als groepsfoto bedoeld, was het dus niet vergeten, sta er alleen niet zelf op 🙂
   Een Nijlgans, dank je wel! Ook bedankt voor het delen van al je kennis over constructie bouw en spoorwegen!

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: