de gemakkelijkste weg is toch beeld – Through the eyes of U

On 16 November 2013 by Carolien Geurtsen

een andere blog stond gepland maar daar waren vanmorgen de foto’s nog niet van binnen, en nu ben ik moe. Dus even kort en makkelijk want het was weer erg vroeg, en net terug uit het Utrechtse heb ik geen zin om me te buigen over iets wat zomaar uit mijn pen zal rollen. Dat mag tot morgen wachten. Verder niets dramatisch alleen een lichte worsteling voor mijzelf.

Nu gewoon even over fotograferen. Ik had een afspraak in mijn traditionele afspraak-café, voordat ik naar Turkije vertrok was dat niet per definitie het geval, maar daarna eigenlijk wel, en tijdens weken dat ik even terug was in Nederland feitelijk ook.
Het was mijn tweede huiskamer, zeker toen ik het eerste jaar na terukkeer nog bij mijn ouders inwoonde. Dus Le Journal het is ook vandaag. Met Vincent van U Are Here Magazine en zijn project van een jaar  Through the Eyes of  U.
We hebben enkele maanden terug afgesproken dat vandaag mijn week analoog fotograferen in Utrecht in zal gaan en zo geschiedde.
Doel is om gedurende 52 weken 52 verschillende mensen een week te laten fotograferen waar in Utrecht hun oog op valt, om zodoende een mooie compilatie van indrukken te verzamelen, en dan ook nog analoog.
27 fotoos zitten er op het rolletje, en maar één rolltje ook nog, wat een uitdaging voor mij, die er gemakkelijk 27 per dagdeel schiet, als het niet meer is. Al voor ik hier aan begon heb ik met mezelf afgesproken dat ik net ervoor of erna ook een opname van dus ongeveer hetzelfde tafereel met mijn HTC maak. Gewoon om achteraf te bekijken waar de verschillen liggen, in kwaliteit maar ook in compositie.
Met mijn mobiel is het, in ieder geval in mijn beleving, echt WYSIWYG – what you see is what you get, en hier met dat dingske is het nog maar afwachten wat er uit gaat rollen. Daarna zal ik ze gezamenlijk tegen het licht houden en over een paar weken zullen ze online staan, met ergens volgend jaar mogelijk een foto-expositie die er uit gaat rollen. Vooralsnog is het heel leuk om te doen.

 

De overhandiging van de camera gaat volgende week op dezelfde plaats en ongeveer dezelfde tijd plaats vinden, bij aanvang van de Instagram fotowandeling rond het thema De Amsterdamse School in Utrecht.
Omdat Vincent er én nog nooit van gehoord had – is dat een wereldwijd begrip een Instawalk? –  én zich óók focust op wat er in Utrecht allemaal gebeurt, gaat hij in iedere geval een stuk meelopen om vast te leggen hoe dat er aan toe gaat.
Mijn laatste foto op de analoge camera zal er een zijn van de zich tot dan toe verzamelde deelnemers, áls ik tenminste mijn geduld kan bewaren en het rolletje niet voortijdig volschieten.

Nu eten en dan een welverdiend dutje

——————————————-

70 vrije geluiden, 70 dagen lang iedere dag een van de, meest oudere, opnames uit Vrije Geluiden, tot en met 31 december 2013, in combi met een foto en een stukje al of niet lange tekst. De hele maand november zal dat kort zijn omdat ik meedoe aan NaNoWriMo en in die maand een boek schrijf. Op zondag een interview.

Credits Vrije Geluiden

Geupload op 8 nov 2011

Guitars: Jan Kuiper, Habib Koite, Erwin Java, Zoumana Diarra, Digmon Roovers, ,
Percussion: Dra Diarra, Mousse Pathe M’ baye

Bardo is composed by Jan Kuiper and performed by Five Great Guitars.
Recorded in Bimhuis Amsterdam for VPRO, Vrije Geluiden.

 Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: