De grillen en chronologie van gedrevenheid en toeval – Herrie uit je hoofd – en de Brandaris Race dat ook!

On 18 October 2014 by Carolien Geurtsen

“Beeld je eens in dat een fanfare voortdurend het meest vervelende deuntje uit hun repertoire in je oren speelt, terwijl je een moeilijk stuk leerstof in je hoofd probeert te krijgen. Vervelend, niet?

Ik vrijwilligde op het Nederlands Film Festival
Heerlijk ende leuk

Daar leerde ik KEES kennen
die doet veel voor (zijn) vrijwilligers in de culturele sector / Utrecht

Ik schreef me in op een avond voor een Cursus Workshop aangeboden door KEES:
Marketing en PR door Lieke Timmermans van Bureau Timmermans
Mijn oude stiel
Dat leek me wel wat, inspiratie en netwerken en wie weet een leuke avond

Dat was het ook. Lieke sprak zeer bevlogen en met vele voorbeelden uit de praktijk

Zo ook over mijnheer X (ik had even niet opgelet of ze heeft zijn naam niet genoemd, al kan ik me dat laatste niet voorstellen – wel de foto herinner ik me nog
Ze haalde hem als voorbeeld aan voor hoe je soms [ bij promotie en marketing van in dit geval een product] een zijweg inslaat om dat doel te bereiken. Een muzikant met 4 jaar ernstige gehoorproblemen achter de rug (lees:HEL) die eindelijk weer muziek kon maken en een CD uit ging brengen en daar met een vriend Bureau Timmermans voor op had gezocht om een promotieplan te maken.
Lieke bedacht dat dit veel breder moest, via een Symposium met uitgebreide aandacht voor de problematiek en meer sprekers.
Dat werd Herrie uit je Hoofd – (kwam ik vanmorgen achter na nog een keer op Lieke’s website kijken)

Waarom ik dat deed? Omdat ik de dag na de workshop ‘toevallig’, o yeah, op de blog van Bert kwam, Oorlog in mijn oren genaamd, en natuurlijk gelijk aan de avond ervoor moest denken. Want hij schreef onder andere:

Weg vol hindernissen

Na emotioneel lastige maanden, voel ik me nu veel beter. Mijn strijd tegen tinnitus was er eentje van vallen en opstaan. Ik heb een hele weg vol hindernissen afgelegd. Gaandeweg heb ik de pieptoon een plaatsje leren geven in mijn leven. Relaxatietherapie en babbels met vrienden en familie hebben me sterker gemaakt. Nu voel ik me voldoende gewapend om de strijd aan te gaan met mijn grootste vijand. Maandenlang heeft tinnitus, met zijn irritant wapengekletter, mijn leven zwaar op de proef gesteld. Die tijd is voorgoed passé. Tinnitus krijgt me niet meer klein.
Begrijp me echter niet verkeerd: mijn oren blijven verder suizen en de frustratie woelt vaak nog eens op, maar tinnitus bepaalt niet langer mijn doen en gaan. We zullen wellicht nooit de beste vrienden worden, maar de tijd dat tinnitus mijn leven beheerst én bepaalt, is nu definitief voorbij.

Oproep: platform rond jongeren en oorsuizen

En Carolien zou Carolien niet zijn als ze dan gelijk in de pen klimt,  het leek mij zinnig om uit te zoeken of John van Loon (zo heet de muzikant in kwestie) iets zou kunnen bijdragen in deze, al was het ‘alleen maar ‘in de vorm van een interview of zoiets.

Bert gaf aan het een geweldig idee te vinden en ik had Liekes mailadres (nog) niet dus stuurde een mail naar KEES zijn Sylke die gisteren het verlossende woordje sprak. Waarop ik vanmorgen én een mail naar Lieke eruit gooide maar toch ook door ontspanning in het weekend wakker wordend nog een keer in haar portfolio op de website van Bureau Timmermans ging kijken, daar natuurlijk Herrie uit je hoofd vond, samen met de betreffende Twitteraccounts, en het pingpongen waar ik zo van houd begon. En ik had het geeneens in de gaten omdat ik ondertussen weer in mijn zelfstudie over Alzheimer Alternatiever .
Ik hou van zaterdagen.

 

 

En ik hoop dat Bert hier blij van wordt
en bij kan dragen aan zijn plan

en wie weet John ook

en Lieke
Superbedankt dat je gelijk antwoordde

PS: Meer dan 30 jaar geleden had ik een collega vriendin met een vreselijke oorpiep, wat maar duurde en duurde, die daar tot aan suicidaal van werd. Dat ben ik nooit vergeten.
Vandaar.
Denk ik.
Nu ga ik grapefruit eten en dan naar ene oud collega en vriendin, heerlijk kletspraten over Turkije en hier en her en Turkije, en vst ook een beetje over onze kinderen. Nou ja, ovr onze volwassen zonen dan maar 😉

Heel veel zin in.

Amelanding

Terwijl mijn vader, zus met broer en vrouw en crew op tweemaster/klipper de  Tijdgeest nu de Brandaris Race gaan varen.
Succes wensen en wel dra!


Heel veel plezier, succes en ook gewoon eens WINNEN schreef ik
en ik zie dat er een Livestream gaat zijn vanaf de Neeltje
nog geen beeld nu

Goed weekend!

De Blog van Bert Oorlog in mijn oren
De website van Herrie uit je hoofd, met een verslag van het symposium
Bert op Twitter
Bureau Timmermans
John op Twitter
John zijn website
Herrie uit je Hoofd op Twitter

*This – the above –  is a perfect example of how my mind works- how I write and what makes me tick
als ik mij niet of weinig beteugel ende wat laat gaan tijdens het schrijven

Zou kunnen dat ik dit ben – maar ik ben meer natuurlijk dan mijn mind
of de balk die in 98 op mijn hoofd viel (zo’n marktkraam balk)
Of het beton waarop mijn hoofd viel in 2010, met dáár die echt grote bouwlamp weer bovenop
NAH of ach

Of gewoon mijn eigen-aardige persoonlijkheid
waarvanuit ik met dit alles probeer te dealen/leven/helen 😉
best vermoeiend maar ook boeiend

en focussen kan ik ook hoor
maar niet op zaterdag
als ik vrij ben
xxcLeuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: