De Liefde barst los – Zalig zijn zij die uit durven te reiken

On 21 November 2013 by Carolien Geurtsen


lOVE MADE ME DRUNK Gregory Page

11.15 uur en ik voel me gelukkig. vanaf 5 uur wakker maar nu eindelijk boterhammen in de rooster, thee klaar en ontbijten maar. Zo naar de markt.

Stuck

stuck in the rabbithole 1

Als ik me afvraag hoeveel mensen in soortgelijke omstandigheden zitten als ik, dan krimpt mijn hart even. De wanhoop als gevolg van wanbeleid achter misschien wel gesloten gordijnen. Ik ben op mijn best mondig en beschik als mijn hoofd het doet over veel parate ter zake doende kennis, en ja, op mijn slechtst ben ik een hysterisch en kapotmoe hoopje ellende. Zoals gisteravond.

Als dan gisteravond na ettelijke smeekbeden de 4 tientjes voor de wekelijkse boodschappen weer overgemaakt zijn door de afdeling schuldhulpverlening Houten, zijn mijn innerlijke gemoederen weer iets gekalmeerd, maar is de verbazing wederom groot. Je zou zeggen, met vele anderen, hoe vaak kán dat nou nog fout gaan?

Mijn van verlof teruggekeerde maatschappelijk werkster belde net vol afgrijzen op. Zij is er vanaf uur nul (juni 2012 aanmelding schuldhulpverlening) bij betrokken geweest, en sterkt me tijdens het gesprek in mijn perceptie “Volwassen vrouw die tot klein kind gemaakt wordt door afhankelijkheidsrelatie die niet naar behoren uitgevoerd wordt door verantwoordelijke partijen”.
Heel verhelderend zulke gesprekken van iets verder weg. Het komt het doorademen en gesteund voelen ten goede.

Als dan ook net de bel nog gaat en de postbode een pakketje Waka Waka overhandigd, voel ik me hoe langer hoe meer gedragen.
Een cadeautje van een verschrikkelijk lieve rots in mijn branding. En om dan te weten dat er ook een draagbare door zonne-energie oplaadbare oplader van mobiele telefoon en lamp ineen, direct naar de Filipijnen gaat, maakt mijn hart diep gelukkig. Geen financiële bijdrage hebben kunnen leveren ging me zeer aan mijn zelfde hart. Wil je eindelijk ook een Waka Waka aanschaffen? Doen!

IMAG1580_15

Wat was nou ook weer de Tweet van Paul Steele vanmorgen die me al mijn Winnie de Poeh boekjes uit de kast deed trekken?

 

tHE pOWER OF pOOH’S uNIVERSE

IMAG1578_PoohPower

Ik schreef gisteren op Facebook – na een diepsnikkend uurtje worsteling met de omstandigheden en tien minuten aarzeling – al dat exhibitionistische delen van je ellende, zo sprak mijn kabouter tegen (Dank Cor), voor wie  Cor een onbekende is: Cor een onbekende is: mijn innerlijke criticus of saboteur voor wie.

Toch gedaan:

Wat kan een mens toch aparte redenen hebben om de zenuwen te krijgen… 

het is weer eens de tijd van de week dat zekere instanties het af laten weten.
Vertrouwen, overgave en loslaten enzo.
niet identificeren met je shit meid
kop op
en meer van die dingen
zooi op
het gaat pas verkeerd sinds februari dus waar maak ik me druk om
okking a-holes

Daar kwamen heel lieve reacties op die mij dus echt echt echt helpen, mensen – top!
Al zou ik het zó snappen dat je het langs je af laat glijden en er het jouwe van denkt:

Dank je wel schat – your timing is perfect – voel me zo verdomd alleen is nu heel erg van toepassing terwijl ik weet dat ik dat in de grond genomen niet ben. Ik voel me zo enorm in de steek gelaten door mensen die naar believen kunnen klooien met mijn geld en dat ook maandenlang gedaan hebben. de arrogantie.
Drie weken keer drie niet overmaken [van 40 euro leefgeld] na een volstrekt bevredigend gesprek met de directeur notabene –
Schiet mij maar lek

Er  kwam veel later een mailtje van drie woorden, zonder excuses: “geld komt eraan”.

Opgebouwde spanning, woede en teleurstelling loslaten, in de hoop dat het volgende week dan echt vanzelf gaat.
Focussen op leuke dingen doen, Instawalk030 van aanstaande zondag voorbereiden, energie opdoen, douchen, naar de markt voor vitamientjes en huis opruimen en vriendin die komt.
Maatschappelijk Werkster heeft een goed idee om er structureler tegenaan te gaan though. Komt morgen langs! Yippie.

Wat me, samenvattend voor vandaag aan het geboortekaartje van mijn zoon doet denken en net als toen en duizend keer daartussen weer tegen mezelf doet zeggen: * Je hoeft het ook nu niet alleen te doen, Carolien!

Stuck in rabbithole 2

Vereende krachten, samen sta je sterk, tegen windmolens vechten niet doen Geurtsen. Verspil je energie niet ook al heb je gelijk. Zoek iemand van je eigen league, of eigenlijk zoek iemanden die het gevecht van recht voor jou gaan voeren 
wordt vervolgt

O wat wens ik mijn lotgenoten vereende krachten toe. Het is voor mij bij tijden al echt niet uit te houden.

Nawoord:

Mailtje van net:

Hallo Carolien en Reinier,

 Ik heb gisterenavond met veel plezier het interview “Mandala’s in ontwikkeling”, bekeken op Omroep Houten.

Carolien, complimenten voor  het inkijkje wat jij met het interview en de beelden geeft en wat een  geweldig mooie mandala’s  maak jij Reinier. Je vertelt er heel boeiend over.

Dit wilde ik jullie beiden even terug geven!

 

Van die dingen
Dank jullie sooo muchos wel allemaal!

—————————————————————–

en ja ik schrijf tot 31 december iedere dag een blog met een opname van Vrije Geluiden er bij, een totaal van 70 x – ter ondersteuning vooral van mij zelve: Playlist op YouTube = Keeping my Witts. En sinds gisteravond overweeg ik om daarna op te houden met bloggen. #nowitts

Credits Vrije Geluiden

Geupload op 11 sep 2011

Optreden van Gregory Page in Vrije Geluiden.
lOVE MADE ME DRUNK
Gespot op 11 september 2011.

 2 Responses to “De Liefde barst los – Zalig zijn zij die uit durven te reiken”

Trackbacks & Pings

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: