De Onvoltooiden – liefde voor een land

On 16 July 2014 by Carolien Geurtsen

80 deuren verder (51)Liefde corrumpeert niet, is het eerste wat er bij me op komt. Onmiddellijk daarop denk ik, liefde corrumpeert wél.

Zoals altijd de laatste maanden, zijn mijn hart en hoofd niet zozeer onderling in tweestrijd, maar ieder voor zich intern. En stoeien vervolgens nog regelmatig een robbertje met elkaar. Waarover? Over Turkije natuurlijk. Het land waar ik tien jaar gewoond, gewerkt en liefgehad heb, mijn hart aan heb verpand en waar datzelfde hart ook het liefste zou zijn nu.
De plannen lagen er ook, voor het oprapen en uitzoeken. Half hier en half daar. Een Bed en Breakfast in Cappadocië of meewerken bij een bedrijf van vrienden in Fethiye of Finike. Ik spreek de taal vloeiend, heb er een uitgebreid netwerk, ik ben een ware ambassadeur voor het land en de cultuur, dus waarom niet?
Ik schrijf er een blog over, over het waarom wél, met mijn reisverhalen en met annecdotes van toen ik er nog leefde, met af en toe ook een gastblogger die In Turkije woont. Maar ook daar [op mijn blog] begint al een beetje in door te sijpelen, het waarom nú niet. het draait allemaal om de politieke ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Een jaar waarin de langzaam maar zekere omwenteling naar een minder seculiere en en meer politiestaat die al tien jaar aan de gang is, radicale vormen heeft aangenomen. Het maakt dat ik mij grote zorgen maak over mijn vrienden en familieleden daar en hier. Over de toekomst van hen en het land, de cultuur die ook te lijden heeft onder de waanzin van nieuwbouw projecten die uit de grond gestampt worden. Het maakt dat ik er deze zomer denkelijk niet heen ga, een unicum sinds 1997.
Het maakt ook dat ik er maanden lang amper over heb kunnen schrijven, behalve dan op Twitter in de vorm van de vele heftige ontwikkelingen en dingen die er gebeurden rondom Gezi Park, de verkiezingsfraudes, de Soma mijnramp etc.

This is not about a park - TurkijeMaar mijn liefde en passie voor het land en de mensen kon ik amper meer kwijt, of liever gezegd ik kon en kan amper meer intappen op die stroom liefde in mij.
Innerlijk verknoopt ben ik.
Gisteren schreef ik over een heel ander soort twijfel dan hier, vandaag zou ik moeten schrijven over een product wat ik verkoop, of liever gezegd, het product laten zien,maar dat heb ik niet. Ik sta met lege handen. En een vol maar bezwaard hart, dat dan weer wel.

Liefde corrumpeert de blik waarmee we kijken, wat we wel en wat we niet op de koop toe nemen, wat we wel en niet vergeven of aanrekenen…
Maar wat is er feitelijk wel eenduidig? Ik mis tweede mijn land. Ondanks alles.

 

Ik doe mee aan een weekje “Vertel je Verhaal” van Schrijfcoach Jolanda Pikkaart, die ooit mijn eerste maatje was bij NanoWriMo, en later een goede Twitter vriendin werd, en een tijd lang steun steun en toeverlaat.
Bij Vertel je Verhaal plaatsen we met een aantal mededelers schrijfsters één alinea (vandaag mocht het langer, nou dan ga ik ook los ook) over het door haar aangereikte dagthema op de Facebook groep die daarvoor opgericht is.
Met dat ik gisteren de vierde dagbijdrage aan het schrijven was, besloot ik om hem als dusdanig ook hier te plaatsen en dat later denkelijk ook met de eerste drie te doen, gewoon voor de volledigheid van de onvolledigheid, want zeker een aantal nodigen uit om door te schrijven, wie weet doe ik dat nog wel. Omdenken dus… een onaf blog plaatsen. Misschien een nieuwe trend ;-) Blogpraatjes genoeg. 4 Responses to “De Onvoltooiden – liefde voor een land”

 • Mooi geschreven. Je bijzondere band is duidelijk te voelen!

 • Mooi Carolien!!
  Echt mooi
  jammer dat ik even de tijd niet heb om mee te schrijven 🙁

  • Carolien Geurtsen

   Dank je wel Linda! Enne, zullen we binnenkort ons eigen rondje 7 dagen blog-challenge-je doen? Samen de opdrachtjes verzinnen even over de vorm en uitvoering brainstormen, en wie er mee wil doen, doet mee?

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • May 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: