De Onvoltooiden – Zintuiging

On 17 July 2014 by Carolien Geurtsen

IMAG2857_smIk zit met een koptelefoon met stilte op, zojuist was daar nog The Wilde Dove Van Dvorak, maar daar kwam geluid muziek van een zojuist geopende website doorheen, dus even alles uit.
Het carillon doet zijn best om het gedrilboor van beneden te overstemmen maar dat lukt maar gedeeltelijk. De koptelefoon heb ik initieel opgezet toen het geboor tegelijkertijd ook van boven begon te komen, want onze lift gaat gemoderniseerd, lees vervangen worden. Op de poster zag ik dat ze daar zeven dagen over gaan doen. Help. Niet om het trappenlopen, dat doe ik toch al meestal, maar om de herrie.
Gisteren werd om diezelfde reden ook al de hele dag in het trappenhuis gewerkt en met veel overtuiging lawaai gemaakt  en is er nu langs alle trappen een trapliftstoel  of trapstoellift met rails langs alle trappen gemonteerd, die, zo vertelde mij de monteur, daarna weer verwijderd gaan worden, wat een werk. Ik vroeg me in stilte af of dat niet effectiever kon allemaal, maar er zal ongetwijfeld goed over nagedacht en doorberekend zijn.

Dag 7 vandaag van de schrijfopdrachten van Vertel je Verhaal waar ik aan meedoe en even vandaag is aan de orde het Puur beschrijven van een locatiebeleving waar je zit te schrijven. Ik draai nog om de opdracht heen en weet ook niet of ik ‘m wel letterlijk uit wil gaan voeren, ik voel me iets obstinaat. Wel schreef ik:

Zintuiglijk schrijven noem ik dat zelf, en dat heb ik waarschijnlijk weer van iemand anders. Ik herinner me een cursus autobiografisch schrijven toen ik net uit Turkije terug was. Een heerlijke match met die juf/docente/begeleidster, en een aantal zaterdag middagen in Hoograven op de –  heette dat toen de schrijversschool of zoiets? –  ik weet het niet meer, maar het was erg fijn en gaf me alle ruimte om veel gedachtes en vooral gevoelens op papier kwijt te kunnen en voor te lezen, na te kauwen en te verwerken. En trots te worden, nadat het gebundeld was, nu is er daar zelfs een van in een gedichtenbundel uitgegeven. Bizar. Straks eens kijken welke ook weer, want mijn geheugen is een zeef.
De les over zintuiglijk schrijven, misschien heb ik het dus wel van haar, van die cursus. Ik herinner me vooral nog
de heerlijke geur van kaneel in een potje, om aan te ruiken en vervolgens te gaan schrijven.

Zometeen zet ik hieronder nog wel een linkje, of misschien wel het hele gedicht.

Ik weet niet precies waar dat obstinate vandaan komt, ik merkte het gsiteravond al toen ik door mijn nichtje op Facebook uitgenodigd werd om mee te doen aan een 7 dagen challenge om over drie geluksmomenten te schrijven – geloof ik, ik moet het zo nog een keertje goed doorlezen, want ja, ik wil er op mijn manier wel aan meedoen, maar ik geloof dat dat precies is waar ik al of niet tijdelijk genoeg van heb, ergens aan meedoen, in plaats van zelf creëren, of laten ontstaan. terwijl het me tegelijkertijd ook goed doet hoor, de schrijfopdracht iedere dag heeft me al heel veel gebracht, en daar is het blogje wat ik dagelijks schrijf maar een klein voorbeeld van. De stroom is weer op gang gekomen, maar aangezien ik vooral zoek naar minder woorden in plaats van meer, stopt het hier. Het zijn tenslotte De Onvoltooiden, dus daar houd ik me met heel veel liefde aan. Ik geloof dat ik het op dit moment liever met foto’s zeg.

De zon schijnt en er is markt om het Stadsstrand heen gebouwd. De drilboor van beneden gaat onvervaard voort, boven is het stil. Dat vind ik wel genoeg zintuiging.

Ik doe mee aan een week “Vertel je Verhaal” van Schrijfcoach Jolanda Pikkaart, die ooit mijn eerste maatje was bij NanoWriMo, en later een goede Twitter vriendin werd, en een tijd lang steun steun en toeverlaat.
Bij Vertel je Verhaal plaatsen we met een aantal mededelers schrijfsters één alinea (vandaag mocht het langer, nou dan ga ik ook los ook) over het door haar aangereikte dagthema op de Facebook groep die daarvoor opgericht is.
Met dat ik gisteren de vierde dagbijdrage aan het schrijven was, besloot ik om hem als dusdanig ook hier te plaatsen en dat later denkelijk ook met de eerste drie te doen, gewoon voor de volledigheid van de onvolledigheid, want zeker een aantal nodigen uit om door te schrijven, wie weet doe ik dat nog wel. Omdenken dus… een onaf blog plaatsen. Misschien een nieuwe trend ;-) Blogpraatjes genoeg. Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • February 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: