De vijgenboom – stilvallen

On 9 February 2017 by Carolien Geurtsen

De vijgeboom Eigenlijk zag ik hier een foto van het ongebruikte, ik noem het toch even ziekenhuisbed, in de huiskamer van mijn vader, maar vanmorgen bleek dat me dat nog te intiem en dichtbij is. Mooi om te realiseren.
Het proces van op- en ontruimen van een huis heeft veel facetten en regelmatig val ik stil. In november was het het huis van mijn tante die naar een verpleeghuis was verhuist en nu is het het huis van mijn/onze overleden vader waar mijn zus en haar man en ik regelmatig vertoeven op dit moment. Gisteren was ik er het eerste uur alleen, het vernoemde bed zou opgehaald worden en dat is ook gebeurt en ja daar heb ik van te voren ook foto’s van gemaakt. Naar nu blijkt voor later.

Dit is een paar uur later, bij vertrek. tegelijk viel onze blik erop. Ik wilde het fotograferen eerst uitstellen tot morgen, maar bedacht me, dan ligt er misschien geen sneeuw op.
De vijgenboom die ik als plant van mijn leerlingen heb gekregen bij hun afstuderen in 2010, en die eerst in de tuin in Maarssen heeft gestaan. Wat was ik blij dat hij hier aansloeg.
Ik zou hem graag willen meenemen maar heb een balkon dus dat gaat m niet worden. Mijn zus en ik hadden het erover dat het fijn zou zijn als hij bij hen in de tuin kan.
We zullen zien.2 Responses to “De vijgenboom – stilvallen”

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: