De wind voert nog steeds het hoogste woord

On 29 September 2012 by Carolien Geurtsen

Oerol Vrijwilligers AfterpartyIk heb het bestaan om vannacht anderhalf uur in de rondte te fietsen.
Op weg naar de camping, die op zich op vier minuten afstand van De Vijfpoort ligt, ben ik de afslag voorbij gereden. Tegen de tijd dat ik daar achterkwam, want in gedachte verzonken trapte ik lekker door, was ik zo twee kilometer verder.
Op mijn banden terugkerend, rond zo’n uurtje of één na middernacht, presteerde ik het om vlak langs de camping te rijden, althans dat moet er gebeurt zijn volgens mijn inschatting vanmorgen.
Het duurde vervolgens toch nog een uurtje om de wanhoop nabij te worden, maar toen ook mijn telefoon (accu) op begon te raken en de sluitingstijd van De Vijfpoort begon te naderen en ik nog steeds in geen velden of wegen míjn camping of andere herkenningspunten zag, begon ik het somber in te zien.
Terschelling geheel eigen bleef ik me wel veilig voelen, maar ik zag me wel ver na sluitingstijd bij De Vijfpoort aankomen om daar op het terras te overnachten.
Gelukkig was ik er om tien voor twee en kon na van de enerverende uren bekomen te zijn, meerijden met wat andere mensen. En wederom was ik, zei het om een geheel andere reden dan de nacht ervoor, heel blij dat ik lag, al duurde het nog zo’n twee uur voor ik in slaap viel.

Het was een hardstikke leuke avond geweest, met een Open Podium en optredens door Oerol Vrijwilligers van allerlei pluimage, waarop ik ook mijn eigen blog van gisteren voorgelezen heb.  Dat was zowel heel leuk om te doen alsook leuk om de positieve reacties én het applaus in ontvangst te nemen.
Vlak daarna zei een vrouw: jij moet luisterboeken in gaan spreken, je hebt zo’ n prettige stem.
Behalve leuk om te horen, ook een mooi idee om op te slaan in de archiefkast van ongekende mogelijkheden die ik bezig ben om aan te vullen.

roeien in een sloep Haven Terschelling West #ovapVandaag in de haven van West-Terschelling een roeitochtje in een sloep gemaakt, vooral er op gericht om het samen daarin roeien te oefenen of te leren.
Hardstikke leuk. Zwaar maar goed te doen.
De Wind voert het woord ~ Thema Oerol 2012
Gelukkig was datzelfde ook het geval met de fietstocht erheen, want we hadden fikse tegenwind en natuurlijk op de terugweg heerlijk wind mee, langs een kant van de kust die ik nog niet kende.
Prachtig weer, prachtige vergezichten én dus die wind, méé.
Om dan vervolgens onder het genot van een koffie en de soundcheck van Hoempa Trash, de band die vanavond speciaal voor ons optreed, door de vandaag gemaakt foto’s heen te bladeren, om er een aantal up te loaden naar de Facebook pagina van de Oerol Vrijwilligers en dan met Crosby Stills Nash en Young op de achtergrond dit blog te schrijven.
Naast me leest iemand een boek, aan de bar wordt gekletst, kortom mega-gezellig.
Een grote groep is wadlopen, maar dat dorst ik  niet aan, vanavond wil ik niet brak zijn. Want ongetwijfelt wordt er, net als gisteren, na het optreden (en misschien ook wel tijdens) flink gedanst. En aangezien mijn hielspoor zich lijkt beginnen terug te trekken, is dat iets waar ik dubbel naar uitkijk.

Meer over Oerol 2012 in woord | Meer over Oerol 2012 in beeld vóór en achter de schermen

Nog één avond en één dagje lekker genieten van de 2012 afterparty en dan óp naar Oerol 2013Trackbacks & Pings

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: