depressies, wolkbreuken en het zonnetje in huis

On 27 November 2015 by Carolien Geurtsen

DSC_2727 top2000De koffie is op. In huis bedoel ik dan. Na voor één kop uit het blik geschraapt en machine geperst te hebben en met bloedsinasappelsap om het wakker worden te ondersteunen, maakte ik rond 06.00 uur het to do lijstje voor vandaag.

Helemaal niet zoveel, maar van die echte to do lijst klusjes als telefoontjes naar huisarts van tante die niet geweest is gisteren, terwijl zij daarop heeft zitten wachten. En dat valt een gezond iemand misschien niet zo zwaar, die belt op waar de dokter blijft of gaat haar eigen gang, maar Alzheimer heeft een slopend effect op zelfvertrouwen en op mogelijke actie ondernemen om aan je eigen onzekerheid een einde te maken. Juist de reden waaróm de dokter regelmatig op huisbezoek komt, zeker na haar recent nachtelijke val van de trap.

Ik zie haar in gedachten door haar huis lopen, ijsberend, naar de kalender kijkend waar het toch echt staat: tussen een en drie komt de huisarts langs.
In plaats van ons of arts te bellen zit ze het uit tot de thuisbegeleider langskomt. Die belt eerst de huisarts en dan mij. De afspraak stond niet in de agenda. Ik beloof hem en tante om erachter aan te gaan en hoop dat hij haar tijdens een wandeling wat kan opvrolijken.
Vanmorgen toen ik belde, stond de afspraak nog steeds niet in de agenda maar gelukkig wel in mijn bevestigings e-mail, want ik en mijn geheugen zijn ook geen helden. Na excuses hang ik op, een nieuwe afspraak verder én de belofte om uit te zoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren, dit omdat alle volgende maandelijkse bezoeken al wel in de agenda staan.

Terwijl ik peins over nog wat andere dingen op mijn lijstje, staat op links zowel Facebook als meekijken met de Top2000 radio open, en zie ik een linkje binnenkomen waar ik even de tijd voor neem. Jim Carrey, the Mask. De tijden zijn voorbij dat ik mijn wenkbrauwen en mijn neus voor hem ophaalde en nieuwsgierig open ik de YouTube opname. Volume radio 2 down, youtube up…. fantastisch zo blijkt. Voor mij fantastisch genoeg dat ik door hem begin te schrijven…
Dank je wel Mieke!

the effect you have on others is the most valuable currency there is

Fijne man. Zegt mooie en zeer wijze dingen. Heel veel herkenning ook. Wij zíjn absoluut belichaamd bewustzijn, Had geen idee dat ook hij een vette geschiedens met depressies heeft. Mooi opedroogd klinkt vreselijk oneerbiedig maar ws wel wat er bij me opkwam.

Dit zinnetje – the effect you have on others is the most valuable currency there is – raakt me het meest.
Er is zoveel meer wat ik heb willen betekenen in mijn leven, en nog steeds. Maar voor nu is het wat het is – mijn oud-leerlingen zouden mij met mijn eigen woorden verbeteren: “Zet eens ‘én’neer in plaats van ‘maar’ , en ik glimlach. Denkelijk zal Mirjam dit lezen, en Jacqueline misschien, Ellen zeker. Ze hebben gelijk: ‘maar’ ontkracht , en én voegt toe.

Voor nu is het wat het is. Wat ik doe, wat ik beteken. Tripple A mantelzorger zei ik vorige week gekscherend omdat we inmiddels meekijken en handelen en zorgen voor 3 senioren in de familie. En ja, al met al is het best wel intensief en een hele klus om het in balans te laten zijn met zelfzorg en ontspanning, én met begaan zijn en meekijken met wat er in de wereld om mij heen gebeurt.

Ontspanning

DSC_2730 bagels and beansGisteren heerlijk ouderwets met vriendin A gelunched in Bagels and Beans op de Biltstraat in Utrecht. Wát een fijne zaak is dat, en heerlijk gegeten.
Straks twee voorraadbakken en een mooi servies ophalen via de locale Facebookpagina’s, vanmiddag sporten bij de Fysio (met toch weer helaas en oude nasty friend op bezoek – hielspoor nu op links).

 

 

Nu alleen (vandaag) nog nagaan welke alarmdiensten de betreffende zorgverzekeraar in huis/onder contract heeft,
en even checken hoe het op radio 2 is. Anders gaat Einaudi op, het zonnetje in mijn huis, aangeleverd door zoon, mijn ander zon én spiegel tegelijk. Learn from thy children, they are your best teachers!

what do people need that your talent can provide….

en die titel? Die laat ik maar staan, de blog wandelde zijn eigen kant op

we are not the avatars we create…

even de balans opmakend vóór ik in de benen ga naar de volgende fase van mijn dag  – terwijl this will be the day that I day op staat, maar daar ga ik echt niet vanuit 😉

We zijn zes uur en ene blogpost verder met zegge en schrijven 3 (inmiddels 4) lange telefoongesprekken, 5 )inmiddels 10, de tijd haalt me in) update WhatsApps in het mantelzorgers groepje en met zus, en 10 heen en weer smsjes met paps, plus een uitgebreide update e-mail naar de huisartsassistente.

En die prachtig filmpjes van Jim Carrey.Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: