dobbelstenen van Cor in Istanbul – kansberekening – find Pamir please

On 5 April 2014 by Carolien Geurtsen

Nadenkend over de toevalligheid der dingen gooi ik per ongeluk in plaats van kaneel een flinke hoeveelheid Turmeric (hoe heet dat ook weer in NL? / Geelwortel. Ja maar dat woord zoek ik niet) in mijn citroensap, en besluit om het er maar in te laten zitten.
Terwijl de koffie pruttelt en de waterketel opstaat realiseer ik me dat ik blij ben dat ik mijn tegenzin om een blog te lezen heb overwonnen. In tweestrijd over wel niet naar de Open Schrijftafel gaan vanmorgen en gevoed door een mineure grondtoon liep ik te dralen.
Ik wist dat Cor Noltee in Istanbul zat en was benieuwd naar wat hij nu weer zou beschrijven. Het verlangende kind in mij – “ik wil daar ook zijn”, had op zijn aankondigings tweet van deez morgen al geschreven

Roll call Istanbul Cor Nolte

Lang daarvoor al had ik gehaast Twitter geopend met de hashtag #PamirAranıyor  in de hoop op goed nieuws. Ik was in relatieve mineur in slaap gevallen vanwege dit klein jongetje van 3,5 die  in Istanbul al sinds gisterochtend zoek is.
Verdwenen mensen en zeker kinderen grijpen me altijd al aan, maar met zo’n knurfje en dat juist nu, kwam het extra binnen. Juist nadat Twitter meer dan tien dagen geblokkeerd was geweest, ging er nu eens (even) geen golf van politieke corruptie en bewijzen van verkiezingsfraude tweets door het luchtruim, maar een stroom aan tweets over de op touw gezette speurtocht, waarvoor alle Social Media platforms inmiddels ingezet bleken en er dwars door alle politieke verschillen heen hele bevolkingsgroepen, samen met de ingeschakelde politie, overal door Istanbul aan het struinen waren om Pamir te vinden.
Dit is de essentie van het belang van social media jongens, schoot er aldoor door me heen. En go go go, find find find. Maar de beschrijvingen van hoge muurtjes, veel water en bos in de buurt en de periode verstreken tijd gaf me de kriebels. En vanmorgen verdomme nog niet gevonden dus, en ja wel weer een hele grote hoop weggewerkte stembiljetten. Hoe dan ook, beide verdomd droevig droevig nieuws.

De blog van Cor, over dobbelstenen vandaag, maakte mijn vraag of ik zo meteen wel of niet naar Amsterdam afreis prangender. Vanwege de extra overstap begon de weegschaal inene toch weer door te slaan naar niet gaan. trein + trein + metro + lopen (totaal van 1.20 uur_ en op de terugweg hetzelfde liedje, maakte de aantrekkingskracht van de anderhalf uur durende maandelijkse Open schrijfworkshop niet minder, maar deed me wel enorm tegen de reis gaan opzien, en ik vroeg me sterk af of ik er wel goed aan deed om mezelf dit, in termen van energie, aan te doen. Ook al weet ik dat ik het altijd heerlijk vind om er te zijn, iedereen te zien en het schrijven zelf me altijd weer precies doet voelen wat ik er zo leuk aan vind. De kans dat ik er daarna voor de rest van de dag aflig is erg groot zo leert de ervaring ook.

In Turkije reis ik om het reizen, in Nederland om ergens te komen. In grote lijnen is dit natuurlijk overdreven maar qua gevoelskwestie is het met minder fitheid wel waar, dus de dobbelstenen van Cor , althans het lezen erover doen me besluiten om met mijn koffie en citroen geelwortel mix (he he, Kurkuma heet het, ik ben er) en mijn laptop even op de bak te kruipen, en daarna deze keer wel te gaan. Nee nietnaar Istanbul, dat moet wachten. Naar Amsterdam. Ik hoop dat ik het meen. Blijf menen. Totdat ik er ben. Ik ben ook wel eens omgekeerd omdat ik in de verkeerde tram gestapt was, veel te laat etcetera.

En o ja, waarom de blog zelf mij een beetje afstootte, althans het lezen ervan, is vanwege alle cijfers in de titel – gek he?! Maar blij dat ik doorklikte.

En ik wil zo graag dat dat kindje gevonden wordt, levend, maar nu al bijna 24 uur zoek, en ik ervaar de kans als griezelig klein dat dat goed gaat komen. De herinneringen aan de speurtocht naar en het gevonden worden van Sarai Sierra vorig jaar, vermist toen ik daar was, maken het er niet beter op.Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • February 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: