Doe Mee

On 25 December 2014 by Carolien Geurtsen

Anonymous ART of Revolution

Ik schrijf 1e Kerstdag, net voor mijn ontbijtje:

De eitjes worden koud dus moet ik misschien toch eerst eten voordat ik verder ga. Ik noteer alvast de intro zoals Ruud hem hier met diezelfde titel “Doe mee” schreef, want dat was de aanleiding voor deze blog:

De afgelopen week hebben verschillende bloggers *ideeën* uitgewisseld om in een blogestafette 1 of meer goede doelen te steunen. Eén van die bloggers is Peter en hij publiceerde Kerstavond deze post:DOE MEE

Peter vraagt aandacht  voor One World.
Ruud schrijft: Ik steun zijn oproep van ganser harte. En doneer €2,- . Ik heb een ander goed doel… En daar maak ik zometeen €20,- aan over. DOE MEE!!! Post je goede doel en/of link naar de doelen van Peter en mij. En als je post: laat het weten, want dan kan ik ook naar die post linken!

* ik heb dat ideeen uitwisselen helemaal gemist want ik ben niet zoveel 0nline geweest.

Toen ik beide blogs vanmorgen las, die van Peter vind je hier, toen wist ik al dat ik mee wilde doen, alleen nog niet in welke vorm en waarvoor. Totdat ik zojuist op Facebook de actie van Artsen zonder Grenzen zag langskomen – daar loop ik helemaal extra extra warm voor:

Stuur een Kerstpakket dat levens Redt.

Hét kerstcadeau van 2014: een complete ebola-uitrusting, met pak, bril en handschoenen! Niet voor thuis, natuurlijk, maar voor onze hulpverleners die de epidemie in West-Afrika bestrijden. Ook tijdens de feestdagen blijven zij knokken voor elke patiënt! Help hen met een symbolisch kerstpakket. Ga naar

Feitelijk hoeft dat denk ik helemaal geen extra uitleg maar ik waag er toch een zinnetje of wat aan. want ik vind het zo ongelofelijk bijzonder dat mensen hun eigen leven wagen voor mensen die zij niet kennen, met zoveel risico’s, en het lijkt me uitermate fantastisch als er zelfs maar één extra pakket door mijn blog die kant op gaat. Natuurlijk hoop ik dat dat er veel meer zullen zijn.
Zelf ben ik vandaag jarig, en ik zal vast links of rechtsom een envelopje ontvangen waar voldoende inzit om er zelf ook een die kant op te kunnen sturen. En anders spaar ik er gewoon voor, zo simpel is dat. Want wat  een luxe, bedenk ik me twee eitjes met twee heerlijke boterhammen  en zoveel  koffie of thee als ik maar wil later, en Ebola in letterlijke zin voor mij heel ver van mijn bed, en ik tel mijn zegeningen.

Merry Christmas en voor alle mensen op aarde zo spoedig moegelijk een  welbehagen.

En ja, omdat ik absoluut ook het originele initiatief wil honoren en me er door dit te posten, bij aansluit, nodig ik andere bloggers ook uit om hetzelfde op hun blog gaan doen. Quote Peter:

Daarbij kunnen ze eventueel mijn uitverkoren initiatief overnemen of, nog beter, zelf een goed doel of actie kiezen waar ze helemaal achter staan. Het zou dan leuk zijn als we dit aan elkaar laten weten door naar elkaar te linken of je eigen blogpost te vermelden bij de comments. Op die manier gaat het ons misschien lukken om nog wat extra geld op te halen voor de organisaties waarvan wij vinden dat ze nog wel wat kunnen gebruiken en die niet de media aandacht krijgen die ze misschien net zo hard verdienen.

Een onwaarschijnlijk mooi en hartverwarmend samenzijn met je geliefden gewenst, en als je alleen bent of je alleen voelt en het nodig hebt, heel veel sterkte en sowieso liefs

Update 29 december – er rolt een balletje, wat word ik daar blij van, dus ik vul even aan met klikbare links:

Peter zijn blog over OneWorld

 

Doe mee met OneWorld

Ruud zijn blog over Kika

 

Carel over waarom ook hij Kika kiest

Paul over Books For Life

 7 Responses to “Doe Mee”

Trackbacks & Pings

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: