domeinen, eigendommen, interpunktie en hoofletters + UU

On 18 May 2016 by Carolien Geurtsen

Vanmorgen kreeg ik op Facebook voorgeschoteld wat ik zoal gepost heb op deez dag maar dan in een ander jaar.

Grappig dat precies nu / vanmorgen deze verschijnt:

Aquinox 18 mei 2013Hoezo grappig?

Omdat zoon precies gisteren diezelfde DJ set, die nu bijna twee jaar geleden gestolen werd, op kon halen bij de Domeinen. Hij was toentertijd (gek woord) vanachter gesloten deur gestolen bij zoon thuis.
Hij had hem eigenhandig  binnen de kortste keren gevonden op Internet, lekker stom van de dieven maar fijn voor hem – waar hij in de verkoop stond. Natuurlijk de politie getipt, waarop de complete set in beslag genomen werd.

En het dus tot deze week duurde voor hij vrijgegeven werd.

Klap op de vuurpijl = Ophalen in Bleiswijk, kolere endje en dus twéé jaar verder, in waarde gedaald van hier tot Tokyo. Vanwege wat? formaliteiten en papier werk. Echt onder de indruk #not

Maar de echte foto van gisteren is deze:

DSC_4549 UUDé plek waar ik goed Nederlands had kunnen leren, komt er bij me op. Maar dat is niet waar. Ik was best goed in nederlands maar het is versloft en verslonst na tien jaar Turkije, alwaar ik vooral Engels en Turks sprak, en vervolgens een ongeluk of twee met hoodletsels (leuk per-ongeluk woord vind ik dat, dus ik laat het staan).

Wat deed ik daar?

Ik haalde zoon op de Universiteit op om daarna richting Domeinen te vertrekken, maar niet voordat ik á la dames even snel naar de toilet was geweest.
Ik voel me altijd een beetje tresspassen want dit is/zijn de domeinen van de jongere generatie, die er rondloopt alsof ze er thuishoren (en dat doen ze natuurlijk ook) en vooral van mijn zoon, dus net nog niet tiptoend ga ik naar binnen om mijn ding te doen en snel er weer uit.

Verlekkerd kijk ik even naar het roze shirt, de hoodie waarvan ik de donkerblauwe en ook een lichtgroene versie heb. Die laatste is gisteren flink te pakken genomen door opspringende pup die door het dolle heen en definitely out of my controll was. Dus wie weet, van mijn vakantiegeld…. eigenlijk vandaar de foto, de webshop staat er ook op.

Bruggetje

Hoofdletters en interpunktie

Dit schreef ik er zojuist op de blogpost van Karin over….

Gebruik van Hoofdletters en interpunktie

Ha wat leuk, én om te lezen én vanwege de herkenning. ik laat m steeds vaker weg, zo merkte ik laatst op in mijn interne dialoog – toen pijlde ik terug met de linker arrow en maakte er – het was in een voornaam – toch een hoofdletter van – op een of andere vage manier – en dat is echt heel vaag vind mijn innerlijke criticus, denkt er iets in mij dat degene wiens voornaam ik met kleine letter schrijf, dan zal denken dat ik hem haar niet voor 100% serieus neem, leifheb of iets anders – waar het voor mij helemaal niet mee te maken heeft. Veel meer met wat jij beschrijft, ik noe het even schrijversgemak. ZO ook met interpunktie. Zelf probeer ik er wel een beetje op te letten omdat ik toch al met zo veel dislectische fouten schrijf waarvan ik vele er niet uithaal, ik pas eigenlijk nooit auto correctie toe en snap ook wel dat deze anarchistische of in veeler ogen slordige manier van schrijven me lezers kost. Mijn blog is nog steeds mijn speeltuin waarin ik uitprobeer, freewheel en vauten mag maken én mág latens staan ook. Tuurlijk dubbelcheck ik als ik iets officieels uitzend, en zou dat heus ook wel doen áls ik een boek zou schrijven. Tegelijk zou ik er een aantal zinnen-prikkelende fouten in laten staan.

Dank dank

En als zo vaak ben ik weer te laat – gisteravond was het opvoedkundig – puppy in tha house – niet mogelijk om ongefrustreerd of wakker een stukje te tikken

Zometeen de link

Tot volgende week
Carolien

Foto op dinsdag is een intiatief van Karin Ramaker waar ik met veel plezier, zij het soms een dag later maar wel met een foto van de Dinsdag, aan mee doeLeuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: