Domweg gelukkig prijzen

On 21 May 2012 by Carolien Geurtsen

Ik vind het een bijzonder gegeven dat zowel mijn zoon als ikzelf  met enige regelmaat kunnen genieten van gezamenlijke uitstapjes. Zo ook gisteren.
We gaan op de bonnefooi op stap en onderzoeken onze opties tijdens het fietsen. We zijn allebei flexibel en passen onze plannen voortdurend aan aan waar we op dat moment zin in hebben.

Als ik dan gister op Facebook langs zie komen “Lekker stukje fietsen met mams 🙂 #zon” dan  geniet ik daar erg van.
Hij voegde hier later tegen mij nog aan toe: ” Ik vond het een tijd niet leuk om dingen met jou samen te doen, maar tegenwoordig wel”.  
Weg met de gene die voorheen aanwezig was alsook met het ongeduld en de irritaties om futiliteiten.
Het is ongecompliceerd gezellig en ik fiets snel genoeg, ook niet onbelangrijk, en we hebben ongeveer dezelfde tijdspanne dat we ergens rond willen hangen voor we weer op de fiets stappen. 

Zonder dat ik daar echt op reken, hij is tenslotte negentien, worden mijn suggesties regelmatig op prijs gesteld.
Zo stelde ik hem voor naar aanleiding van mijn vrijwilligen op Pinkpop en Oerol of het niet ook iets voor hem was, en ja, dat blijkt zo te zijn.
Hij gaat verder zijn eigen gang, met eigen interesses en vrienden, en op een andere camping. Perfect.

Amelisweerd
Op goeie dagen word ik creatief van het weinig tot geen geld hebben en toch uitstijgen boven de minder leuke kanten naar hoe ik zo veel mogelijk van het leven te genieten. Dit ondanks hoe het met mij is en gaat.
Ook op zoek naar wat mij energie en aanmoediging geeft. Plezier en daarmee moed.
Vrijwilligerswerk doen lijkt een belangrijke mogelijkheid daartoe.
a) vanwege de kosten: vrij verblijf, toegang en eten.
b) vanwege de leuk, wat zeg ik de héél leuk. Ik krijg altijd erg veel energie van het festivalgebeuren mits een goed programma.
en c) vanwege het testen hoe het met mij is/mij bevalt en leren wennen aan mezelf onder de mensen begeven en nuttig maken in kleine stapjes.
Onderdeel van een vrijwilligersteam zijn helpt daar vast mee mee.

Ik ben heel benieuwd.
.

 

 7 Responses to “Domweg gelukkig prijzen”

 • Mirjam Magnee

  Van zo’n opmerking van je zoon gaat het zonnetje binnen in je toch stralen?! Het verwarmt ook mij van binnen. Bedankt voor je lieve woorden voor mij, die je ondanks je eigen soores toch altijd om je heen weet te verspreiden. Ze deden/doen goed, ze zijn mijn extra zonnetje! Lieve Carolien, laat beide zonnetjes je verwarmen en doen genieten van het moois om je heen. Ze zeggen toch altijd na regen komt zonneschijn? Dat nu de donderwolken boven je hoofd lichter mogen worden!
  Warme groet, Mirjam

  • Carolien Geurtsen

   Dank je wel lieve Mirjam, het mooie is – over wederkerigheid gesproken – dat ik me jou herinner als een zonnetje, eem heerlijk mens vol liefde, dus mooi en fijn om dat van jou te horen. Heel heel heel gelukkig zijn de donderwolken al lichter aan het worden. Het vraagt volhouden om in de ontspanning te blijven of weer te graken na een terugval. Een mooie uitdaging die ik nu als mooi kan bestempelen om dat het licht zichtbaar wordt/is aan het andere einde van de tunnel… ook al is dat af en toe bij nacht niet zichtbaar.
   Nog steeds veel sterkte ook.
   In liefde, Caroline

   • Mirjam Magnee

    Als je de sterren maar kunt blijven voelen en zien van al die mensen om je heen die om je geven en met je meeleven. Wat een prachtige beeldspraken komen er weer langs! Uitdagingen zijn in het heetst van de strijd verwensbaar. Dat je ze nu als mooi kunt bestempelen zegt inderdaad veel over hoe de hemelboog er nu voor je uitziet. Ben benieuwd naar je volgende blog, mooi elke keer, met stof tot nadenken. Wat het persoonlijke afscheid betreft, ik had niet gedacht dat ik het in dit soort contexten ooit zou zeggen gezien mijn persoonlijke leerpunten op dit gebied, maar het is echt goed zo. Het is zo mooi en bijzonder geweest de laatste tijd, dat is nog een zonnetje om voor altijd bij me te dragen!

 • . . . in de dapperstraat.

  dapper om gelukkig te durven zijn.

  geniet er van.

  • Carolien Geurtsen

   😉 It takes one to know one. Doe ik waar het kan #genieten.
   xxC

 • Ik heb geen kinderen, maar word wel heel blij van het lezen van zulk moois. Kan mij wel een beetje voorstellen hoe dat voelt als je zoon zoiets op Facebook schrijft 😉

  • Carolien Geurtsen

   Hey wat leuk Sonja, navoelen invoelen afstemmen, fijn en leuk dat je je dat voor kunt stellen! Dank ook dat je het deelt!

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: