Door The! Doctor zijn 50 year’s party heen slapen, ik kan dat

On 24 November 2013 by Carolien Geurtsen

Dreaming of you – [Matt] Scofield & Whittick

 

Ik was er helemaal klaar voor en ben waarschijnlijk zo’n tien minuten van te voren in slaap gevallen.
De ik noem het maar even voor leken Pilot van het nieuwe seizoen van The Doctor [forgive me Whosians] = ook wel bekend als The day of the Doctor, maar dan deze keer wel met een Triple A Status of eigenlijk 50 times A ,want het was de 50ste verjaardag van het bestaan van de serie. Groots gevierd over de hele wereld, voor al diegenen die niet gegijzeld werden door werelds lief of leed, of daar juist even aan konden ontsnappen.

Matt Smith david tennant John Hurt Doctor Who

In 90 bioscopen kon je in 3D meekijken – en ik lag dus te slapen – hence the dreaming of you  van Matt [Scofield].
Wat ik zo leuk vind aan Matt, ook in het interview hieronder, is dat hij heel no-nonsense is over zijn muziek, zijn band en zijn muziek kennis.
Hij krijgt een prachtig collectors item [denk ik dan] van Lewiss does Beethoven cadeau van Melchior en geeft grif toe dat hij die niet kent en dat het dus het perfecte cadeau is.
Schijnbaar vloekt hij enorm in de kerk [van wie? van velen?] door in een trio zijn  Hammond-orgel toetsenist een left hand bass te laten spelen. Waarom hij dan geen aparte bassist heeft? Dat vraagt in ieder geval minstens één iemand in het commentaar eronder. En dan komt het ook in het interview aan de orde… Matt zegt: I love music in general, en het ontstaan van deze speciale aanpak is gewoon ontstaan omdat ze op een avond een optreden zonder bassist hadden. Het beviel gewoon. Het was leuk. Daarmee is hij mijn held van de dag. Ik vind het prima als mensen zich totaal specialiseren of helemaal devoor zijn van het een of ander maar de belangrijkste factor vind ik nog altijd het plezier. Of dat nou in muziek is of zogenaamde helden op het witte doek of scherm of met fotograferen zelf..

 

©Carolien Geurtsen

Oude Postkantoor Neude

Dat is mijn bruggetje ook naar vandaags fotowandeling door Utrecht. Ik vind het geinig om met foto’s te spelen, dingen uit te proberen in het bewerk programma,  en de afgelopen weken merk ik dat ik het meest blij wordt, niet van heel prachtige foto opnames met mooie luchten of weet ik veel wat voor een kwaliteitsnormen nog meer, maar van met het in een strip/cartoon-achtige versie omzetten van mijn foto’s. Heel apart fenomeen, dat ik daar zo blij van word, vooral voor me zelf.

Zo word ik dus ook al sinds mijn kindertijd naar Science Fiction getrokken op TV.
Ja Floris en Thiery de Slingeraar vond ik leuk, maar Het Geheim van de Oude Molen en De Zevensprong werden al leuker. Eerst Catweazle en later Doctor Who en Batman werden mijn  favorieten, iets met tijdreizen, super-krachten natuurlijk, mogelijk een je uit moelijke situaties kunnen redden door ‘wonderen’ or whatever, het boeide me gewoon.
Dus ja, ook ik ben met The Doctor opgegroeid [ blijkbaar is het tegenwoordig Not Done onder the die hards om nog Dr. Who te zeggen zoals wij dat deden] en net als blijkbaar voor velen met mij was Tom Baker The Man, de echte doctor. Ja die met die sjaal, o nee, dat hebben er meer, die bos krullen dan. Al ben ik uiteindelijk ook door de nrs 10 en 11 zeer gecharmeerd geraakt. A girl can dream nietwaar.

Maar ik ben dus niet fanatiek genoeg om er echt voor thuis te blijven of om te weten wáár ik online kan kijken, en dat irriteerde me enorm op een avond als gisteren waar ik tien minuten voor het einde wakker schrik met een blauw scherm op de TV, wat aankondigde dat hij over 3.13 minuten uit zal gaan, ik vervolgens geen idee van de tijd heb en de afstandsbediening ver te zoeken is. Voor mijn gevoel is het vier uur ‘s nachts, maar dan zou de TV al lang afgeslagen zijn.
Bummer, het eind zien lukte nog net, maar aangezien ik niet in Engeland of liever gezegd Groot Brittanië woon, kom ik niet in aanmerking voor de BBC-iplayer en kan het dus ook niet de komende 7 dagen alsnog kijken. Ik vind het gepast vreselijk en hoopt dat iemand me De Oplossing aanreikt en nee, ik heb geen Netflix abbo noch een credit kaart om dat te worden…

Ik ga me maar weer concentreren op mijn volgende avontuur op The Day After Missing The Doctor: een fotowandeling door Utrecht, met een enorm gemêleerd groepje mensen, waarvan ik een groot deel al wel ken van de vorige keer of elders en een deel ook niet, wat het nog leuker maakt. Nu eerst even ontbijten met de #popmeditatie van @StevenGort.


Spelvauten haal ik er vanavond wel uit.

Interview met Matt Scofield

Geupload op 15 nov 2011

Matt Scofield – guitar/ vocals, Jonny Henderson — hammond & left-hand bass, Kevin Hayes — drums

Dreaming of you is written by Matt Schofield and Dorothy Whittick.
Recorded in Bimhuis Amsterdam for VPRO Vrije GeluidenLeuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: