driewerf blijer vandaag ondanks noodpakket

On 27 April 2012 by Carolien Geurtsen
Special Offer Ming and Ming

meer dan genoeg voor 4

1) Na de initiële sterk fluctuerende moodswings van het begin van de week is de boel zich intern wat aan het stabiliseren. Wat daar in belangrijke mate aan lijkt bij te dragen is toch het sporten.
Was het me in het begin al opgevallen dat ik direct na een sessie van gematigd in het zweet lopen of trainen ik me erg veel fitter voelde, nu lijkt dat niet alleen meer te wijten aan de acute aanmaak van geluksstofjes en een zekere mate van emotionele tevredenheid over geslaagde campagne van doorzettingsvermogen, maar ook zoiets als structurele verbetering van welbevinden die schijnbaar toe te bedelen is aan werking van regelmatig sporten op mensen met een vrij lage bloeddruk, waar ik er ook een van ben.

Voor mij is echt de fase aangebroken waar ik van gehoord had: Ik krijg steeds meer zin om te sporten en ook als ik geen zin heb, probeer ik zin te maken want daarna voel ik me echt structureel en langdurig beter, fitter, opgewekter en optimistischer.
Dat vanmorgen na het betalen van de meeste rekeningen de paniek mij niet om het hart sloeg, is daar een stille getuigenis van. Of dat naïef is  – waar ik in dat opzicht ook om bekend sta- zal verderop in de maand, o nee, de volgende maand, gaan blijken. En ja, daar hoort ook het opzoeken van de voedselbank in dit durp bij. Vond ik dat eerst nog te genant voor woorden, die laat ik nu vooruit snellen in de hoop dat ik de daden erbij durf te voegen.

2) Ik heb de politieke geluiden en bijgeluiden niet zo heel nauwgezet gevolgd als ik vroeger deed, maar werd toch wel heel blij van de ogenschijnlijke saamhorigheid en daadkracht die in politiek Den Haag leek te ontstaan na het opstappen van Willy Wilders.  Ook al denk ik echt dat het volkomen berekenende actie was, helemaal gepland, vermoed ik toch dat hij de gevolgen niet naar juistheid heeft overzien.
Blijkbaar heeft ook Diederik een inschattingsfout gemaakt waardoor hij en de PVDA de boot lijken te gaan missen, maar ik heb me daarover nog niet genoeg geïnformeerd om me een mening te vormen.
Mijn voelsprieten tintelen in ieder geval van een zeker optimistische bries die door en over Nederland lijkt te waaien en geluiden van hoop steken veelvuldig de kop op. Iets in mij begint daardoor te juichen: zou het dan toch mogelijk zijn om Nederland weer zover op de rit en op de kaart te krijgen zodat ik me er niet meer volledig voor hoef te schamen? Dat lijkt me echt geweldig.

Mijn mini top drie die me dat influisterde:

1) Nederland ná Geert – leve de nieuwe saaiheid

2) PVDA laat zich buitenspel zetten bj akkoord over noodpakket

3) BTW podiumkusten toch naar 6%

met als kers op de slagroom een nagekomen bericht wat ook tot nadenken stemt: Jongeren en Geert: Wilders de gevangene van zijn eigen partij 

 

3) Een genoegelijk samenzijn en eten met familieleden gisteren, waarbij de pater familias trakteerde, ik de rommel in huis relatief goed de rommel kon laten en we heerlijk gegeten hebben van de (nieuwe) Chinees op de hoek.
*Zegt zij die normaliter geen Chinees meer kan zien. En ja, ik heb veel groente gegeten en geen rijst of bami, maar wel gebakken banaan *zonde van de dag 😉
Dus die Ming en Ming mag niet alleen blijven (zie: Ook de Chinees is om, maar dan anders) maar krijgt zelfs een dikke tien.

Ik tel mijn zegeningen en ben benieuwd naar mijn noodpakket.4 Responses to “driewerf blijer vandaag ondanks noodpakket”

 • 1. dapper ! hoe heette dat” de schaamte voorbij?

  2. ik zie ook redenen om blij te zijn. samenwerken in plaats van op strepen staan. tenminste, zo wil ik dat graag zien. (al zullen er ook wel weer dubbelebodemverkiezingsmotieven tussen zitten)

  • Carolien Geurtsen

   1. ja en ook spannend
   2. beetje bemoedigends mag wél even, ik had het eerlijk gezegd niet verwacht. misschien letterlijke eye-opener met toch voor n aantal politics practioners n aantal opties. ik ben benieuwd.

 • Annemieke van Melzen

  Ach…angst overwinnen (of is t tegenwoordig: over je angst heenspringen???) is moediger en stoerder dan ernaar luisteren.

Trackbacks & Pings

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: