een week lang met zo’n 2000 anderen synchroonkijken

On 25 May 2015 by Carolien Geurtsen

Ik geloof dat ik al twee keer eerder meedeed met Synchroonkijken van Else Kramer – en de afgelopen week weer.
Het idee is dat je alleen! op de dag zelf gemaakte foto’s rond iedere keer een ander thema maakt en er daar een van uitkiest die je post op een van de social media platforms als Twitter, Flickr, Instagram of Facebook. Omdat er heel veel mensen aan meedoen ontstaat er zo letterlijk een kakafonie aan beelden op het uiteindelijke verzamel bord op Pinterest wat per dag/thema aangemaakt en online gezet werd door het team van Else Kramer.

Dit pinboard hoort bij de 1e dag van het Synchroonkijken project van 18-25 mei – een week lang met heel veel mensen samen kijken, fotograferen en foto’s delen. Meedoen is gratis, je kunt je hier aanmelden

Daar schreef ik hier, in ‘licht beginnen’ al eerder over.

Deze keer was de eerste keer dat ik zelf ook meehielp ‘pinnen’ van de aangeleverde foto’s op Pinterest en zo heb ik uiteindelijk de laatste drie dagen een paar uur meegepind, en dat werd met wat vallen en opstaan steeds leuker. Zo kwam ik er al gauw achter dat ik regelmatig oude browser informatie moest verwijderen want anders werd mijn computer vreselijk traag, zo ongeveer het meest frustrerende als je een handmatige handeling (wat klinkt dat dubbelop) heel vaak moet herhalen én tempo wil houden om niet eindeloos achterop te komen, want ja er werden door alle deelnemers, ruim 2000, in rap tempo héél erg veel foto’s gepost tijdens die paar uur. Gelukkig deden we het met meerdere mensen vrouwen samen, (de pingirls), die niet te beroerd waren om wat langer door te gaan of wat eerder te beginnen dan ze/we ingeroosterd stonden, of om gewoon bij te springen wanneer het heel druk was.

voeten - synchroonkijken 2015 Dag 7

Gisteren schreef ik dit bij mijn laatste foto post van dag  7:

Zondag: Ik wist al dat ik vanmiddag een fietstochtje ging maken en dat daar een leuk bruggetje zou komen onderweg, dus had me voorgenomen om mijn voetenwerk dáár te doen.
Wat ik niet wist (of was vergeten), was dat mijn geheugenkaart vol was…..duhh en bleh…

En toen daar ook nog een kano aankwam met een leuk gezinnetje erin werd het haastig klooien bovenop dat bruggetje, met de zon in het scherm van mijn telefoon een echte uitdaging of ik nog op tijd zou zijn en het dingske niet in het water zou laten vallen. Koord om nek en hopsakee. That’s me ten voeten uit: Net op het nippertje and no second chances want er was maar genoeg ruimte voor één foto.
‪#‎synchroonkijken‬ Dag 7: ‪#‎FromWhereIStand‬

Enorm bedankt voor de uitdaging weer Else! En voor de leuke opdrachten/ Dank ook aan de collega pingirls die bijsprongen als er héél veel tegelijk gepost werd of mijn computer héél langzaam werd van de volle cache ;-))
Enig om zoveel foto’s langs te hebben zien komen en ook om behoorlijk dierbare en intieme verhalen te horen/lezen. Dank voor het delen allemaal.

Tot volgend jaar of tot morgen.
groet, Carolien

 

En die borden vind ik dus echt heel mooi en leuk om naar te kijken, met ROOD als mijn voorlopige favoriet.
Hieronder iedere keer een link naar de overzichtspagina op Pinterest van het thema van die dag, en mijn eigen foto eronder. Behalve “voeten”dus, die staat hierboven 😉

Synchroonkijken 2015:

Dag 7 – Voeten

Dag 6 – Rood

Valreepje voordat ik weer even andermens moois ga ‘pinnen’, zoals dat heet:Dag 6 van #synchroonkijken met als thema van…

Posted by Carolien Geurtsen on zaterdag 23 mei 2015

De eerste dag dat ik mee ging helpen pinnen:

Dag 5 – Ogen
Ogen - synchroonkijken 2015

Ik schreef er toen bij:
Wel heel grappig deze.
ik dacht net terwijl ik bezig was met oefenen van pinnen van de foto’s van vandaag, want dat ga ik zo een paar uurtjes doen, “nou, dat gaat nog wat worden om zelf ‘ogen’ te vinden om te posten”, en toen keek ik naar wat ik aan t doen was, en zag ik dít smile-emoticon

…en mijn eigen ogen op mijn computerscherm die me daarboven uit aankeken zo van: “houdt het vooral simpel Geurtsen, houdt het simpel en dichtbij “.
Tot straks smile-emoticon

Dag 4 – Waarde

Alles van waarde is te vertalen in liefde kwam ik op dag 4 achter: Waarde

waarde - synchroonkijken 2015

Dag 3 -Snelheid

snelheid - synchroonkijken 2015

Dag 2 – Stippen

stippeltjes op de muur - synchroonkijken 2015

Dag 1 – Licht

licht beginnen - synchroonkijken 2015

Dank Else voor het initiatief en de leuke opdrachten, dank Hillie voor je mij bij de hand nemen bij het pinnen, en dank Mireille, Eva, en alle andere Pingirls, het was heel erg leuk om met jullie samen te pinnen ;-0One Response to “een week lang met zo’n 2000 anderen synchroonkijken”

 • Heb even gauw gekeken moet het nog helemaal lezen maar wat ik er van zie is het geweldig. Deed deze keer voor het eerst mee maar heb er ontzettend van genoten en doe nu de 6 dagen mini Anders Kijken ook heel erg leuk. Doe volgend jaar ook gewoon weer mee.
  Groetjes Ineke

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: