Feest! Feest! Feest! Met mijn hoofd op twee kussens, alweer! *Turkije

On 5 June 2013 by Carolien Geurtsen

Taksim_sm
Er zal ongetwijfeld veel verschrikkelijks gebeuren vandaag. Als ik dit schrijf is het nog gisteren en dan weet ik daar nog niets van.
Daarom grijp ik even mijn kans om dit klaar te zetten, want morgen, de dag van de opening van mijn foto tentoonstelling, zal ik daar geen tijd voor hebben en als er vreselijke dingen gebeuren, zal ik ze ongetwijfeld via Twitter of Facebook vernemen en verspreiden, maar een blog zit er dan niet in.
Dus zet ik mijn blog, misschien voor de tweede keer in mijn leven, klaar.
Met onder andere een heel leuk interview met Marc Guillet, onafhankelijk correspondent in Istanbul, zo’n twee weken geleden afgenomen via Skype toen alles nog relatief rustig was in Turkije. Ik had hem een tijd geleden al gevraagd in het kader van mijn onderzoek naar of ik zelf nog in Turkije wonen wil, heel of half (het hele of het halve jaar) óf dat ik de boel teveel romantiseer. Interviews met Expats dus, of wie weet ook wel met locals, ook interessant.
Ik vond het erg leuk om te doen en wil ook op een later moment het interview als geluidsbestand online zetten, maar eerst even de tijd nemen voor al het andere wat op mij zit en ligt te wachten. Er staan nu filmpjes te uploaden van het event waar ik de afgelopen week ben geweest, ik moet nog andere interviews afmonteren en online zetten, ergens even bij mijn zus langs op haar verjaardag en dan schnell door naar terschelling, vrijwilligerswerk bij Oerol.
En eerst de expo dus.

Nog even…Het interview staat op pagina 29 en ik ga het ook printen om het samen met een aantal van mijn Istanbul en Turkije blogs in wat leesmapjes klaar te leggen. De Grande opening mag dan wel morgen zijn, de foto’s blijven er een maand hangen dus dan is het leuk als er ook wat achtergrond informatie ligt.

Het hele embedded magazine the Sword zie ik hier nog niet verschijnen dus hoe dat nou weer moet? Morgenochtend na het online zetten wordt het misschien wel zichtbaar.

of zou het nu wel lukken?

Wat is het mooi weer.

Ik ben vreselijk blij dat de meeste foto’s al hangen (en verval volgens mij in herhalingen) en hou het over tien minuten voor vandaag voor gezien.
Dan ga ik even candy crushen en wat TV kijken. Nieuws natuurlijk al zal de Social media nog steeds actueler zijn vermoed ik zo.
Straks nog even kijken of ik een foto kan vinden van mij naast het ‘schoolbord’ wat nu buiten in het gras staat naast het wijkcentrum waar de expo is.
Er heeft een artikel in de wijkkrant gestaan en vandaag in de regionale krant maar ik kan me er werkelijk niets bij voorstellen dat er, behalve de mensen die ik zelf uitgenodigd heb, mensen op af komen, dus alle bezoekers zijn meevallers, dat is ook wel een lekker rustig idee  ;_)
En ja, als het druk wordt, laat ik het zeker ook weten, maar het hoeft dus niet, ik ervaar geen stress, alleen een beetje voorweeën over wat ik zal gaan vertellen.
Dit omdat de foto’s en de huidige gebeurtenissen in Turkije in schrijnend contrast met elkaar staan, maar mogelijk is dat juist erg gemakkelijk en gelijk een goede gelegenheid om daarover van gedachten te wisselen met de bezoekers.
Ik heb een werkelijk escorte van two of my friends die me met raad en daad bijstaan, al ben ik in het algemeen heerlijk rustig en ik kon zelfs, in tegenstelling tot mijn verwachting, de bevestigings-whatevers van de foto’s erop plakken…
Het is een fraai gebeuren, mits ze er niet af donderen omdat het een ietwat ongelukkige muur is, maar we gaan het beleven.

Ondertussen hoop ik zo verschrikkelijk hard dat het allemaal met een sisser af gaat lopen in Turkije, maar ik ben er helemaal niet gerust op. Er zijn mensne gearresteerd vanwege hun oproepen op Twitter, er is veel geniepig geweld gebruikt en er zijn mensen al meer dan 48 uur zoek. Morgen zal er veel duidelijk worden over de grote lijnen, dan keert de PM Erdogan Tayyip terug uit Marokko en zal hij zich óf drukken óf tevoorschijn komen met de een of de andere mening over wat er de afgelopen dagen gebeurt is, en alhoewel de politieke druk inmiddels behoorlijk aan het oplopen is om de politie gewelddadigheden in te dammen, ze als het ware terug te fluiten, ken ik Tayyip als een enorme ego-maniak in disguise en voor zo iemand buigt moet er wel heel veel water door de Bosporus stromen.

Morgenavond, zo ongeveer tegelijk met de tweede inloop van de expo, staat er in Taksim Gezi Park een grote vredevolle bijeenkomst gepland, Kandil genaamd, en ik hoop zo dat we samen opgaan, zij daar en wij hier. Vanavond was het er al heel feestelijk, met veel meegenomen eten door bezoekers gemaakt voor degenen die daar al langer verblijven. Morgen daar plezierig bruisend volle pleinen en parken is mijn wens en bij ons de vrij ontspannen en vrij lege foto’s van Taksim square als welkom en bruggetje.
Erdogan back off!

Iyi sanslar herkezi.

Ach en als tie dan toch klaar is, kan hij net zo goed online toch?!
Hopla die wopla
Foto zet ik er zo wel bij.

 

 Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: