fiets fiets – anders nog iets? Jazeker wel! Oerol

On 21 May 2014 by Carolien Geurtsen

Vroeger vaker dan nu, want ik lees tegenwoordig heel wat minder blogs en schrijf ook minder reacties dan voorheen, maar vroeger, een paar maanden geleden dus, werd een comment langer dan 10 regels een op zichzelf staand blog, dit vanuit de/mijn optiek dat die geschreven regels het dan waard zijn.
Zojuist las ik het blog van Carel de Mari, wat ik eigenlijk iedere dag wel lees, maar hij kwam met zijn fietstocht die onder andere Houten aandeed, wel heel dicht bij huis, dus vandaar dat ik daaronder dit schreef:

De gestolen fiets“Leuk om te lezen, extra omdat het in en om mijn buurtje is. Ik ben zelf van plan om binnenkort ook eens richting Culemborg te gaan, vanuit Houten dan, en daar de Veldkeuken op te zoeken, broer, of zus zo je wilt, van de Veldkeuken hier dichterbij.
Sinds ik bijna iedere dag heen en weer of soms de volgende dag weer, naar Driebergen trap, heb ik ook de fiets-smaak te pakken gekregen. Alleen is dat met name voor en met een ‘hoger’ doel, en kijk ik ook uit naar puur recreatief fietsen, en dát vind ik wat minder geslaagd in mijn eentje moet ik zeggen.
Maar eerst op jacht naar een betere tweedehands dan ik nu heb, want mijn knieën worden niet echt blij van deze miskoop. Via Marktplaats gekocht en gevonden, en expres alleen in de buurt gezocht, én zelfs heel verstandig een proefritje gemaakt, maar niets gemerkt van de terrible state van de lagers en al zeker niet van ander euvel wat de fietsenmaker een week later constateerde. De details ben ik vergeten, maar een hobby-klusser schijnt twee remsystemen gemixed te hebben waardoor reparaties via of in de buurt van de achteras kostbaarder zijn dan de waarde van de fiets, ook al is het dan… een Brandaris wilde ik schrijven, waar het hart van vol is, Batavus…
Ik merk dat ik inmiddels al bijna een blog voor mezelf aan het schrijven ben met deze reactie, volgens mijn eigen oude norm van 10 regels of meer reactie op een blog moet.verdiend ook een eigen ding.

fietsend_ouderIk zal even tellen zo, [schreef ik verder bij Carel] en mogelijk inderdaad vandaag daar [hier] bij mij op mijn blog posten, en/of een beetje verder doorschrijven.
Over tien dagen ga ik weer vrijwilligen, vandaar die Brandaris verschrijving. Op Oerol, Terschelling namelijk. Vorig jaar stond ik daar polsbandjes uit te reiken aan onder andere die mevrouw, ook helemaal op de fiets naar Harlingen gekomen. Stoer vind ik dat. En dat doet/deed ze al dertig jaar.
Ik hoop dat ze er ook dit jaar weer bij is.
Dáár [op Terschelling tijdens het festival] is iedere dag, zowel voor bezoekers als vrijwilligers, kilometers maken schering en inslag. Van voorstelling naar voorstelling, van optreden op locatie naar verblijfplaats, restaurant naar camping of (vrijwilligers)restaurant, soms of eigenlijk vaak aan de andere kant van het eiland.
Ik verheug me daarop en voel me ook al iets meer opgewassen tegen de geheid op heen of trugweg wind-tegen omstandigheden.

Kom gerust een keer theeën of frissen – in Houten – als je moeder niet thuis is en ik wel, {zo schreef ik verder aan Carel}. En bedankt voor de leuke onverwachtse aanleiding voor mijn eigen blogje, had me net neergelegd bij vandaag maar weer eens niet 😉

Fijne voortzetting Carel, en op naar de volgende duizend (voor jou dan, ik mag naar mijn eerste sinds ik op Runkeeper inlog.5 Responses to “fiets fiets – anders nog iets? Jazeker wel! Oerol”

 • Ik hoop dat je snel een andere fiets vind, wat vreselijk balen!
  Leuk weer oerol!

  • jaaa, moet gaan lukken – stadsfiets heb ik wel hoor gelukkig – jacht naar iets beters is geopend 😉 ik doe mee aan allerlei fiets wedstijd win acties 😉

  • Carolien Geurtsen

   Fiets is er sinds drie dagen 😉 en Oerol was heerlijk – en zomaar niet geblogd – heel apart voor mijn doen. Vanavond weer denk ik

 • De Veldkeuken zit toch ook in Amelisweerd, is het niet?
  Ik wens je weer een prachtige Oeroltijd, altijd een keer wind mee, een keer tegen! Dank voor je reactie

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: