filmpjes maken – Leer mij Houten kennen

On 30 September 2013 by Carolien Geurtsen

Fröbelen met foto’s deed ik al toen ik negen jaar oud was. Via het oude weet-ik-niet-welk-merk toestel van mijn vader naar mijn eigenste Pentax. Spelen, kijken, aarzelen en doorzetten. Zelf leren ontwikkelen en afdrukken, fotografie cursussen en een jaar opleiding, een toestel aan mijn schouder en arm vergroeid. Zwart wit en later kleur.

Toen een hele tijd niets…
Een echtgenoot die alles vastlegde, ook met de video, tot ik er tureluurs van werd en een aversie kreeg voor alles wat ik als indirect beleven ervaarde.

Totdat ik enkele jaren terug eerst zogenaamde kiekjes met mijn mobiele telefoon begon te schieten, daarna werd het van bezigheidstherapie een uit de hand gelopen hobby. In 2007 vervolgens een film camera gekocht om de laatste maanden van het leven van een goede vriend te filmen en dan nu ook een digitale leen HD camera, van Omroep Houten.
Het leek en lijkt mij een goede en grappige manier om mijn omgeving en de mensen daarin beter te leren kennen, ik woon hier nu bijna twee jaar, waarvan een een betje als een kluizenaar, vandaar ook de titel van de serie filmpjes waarvan er sinds gisteren, met behulp van een leencomputer, nu 3 online staan.

Technisch gezien kan het allemaal vast beter, maar ik hou het voorlopig nog steeds bij spelend leren, en hier is nummero uno, een verslagje van de boekpresentatie door Maria van de Looverbosch, van haar boek Bomen over Houten… een groene geschiedenis.

*Een week later had ik een afspraak voor een interview met haar, maar wel buiten, bij het oude stationnetje van Houten, en daarna op de fiets naar diverse bomen in het houtense, met veel verhalen erbij. Dat was een heerlijke middag. Daar ook een filmpje van gemaakt. Wordt dus vervolgd.

* een eierwekkerblog is een blog met de wekker erbij, in om en nabij 15 minuten van eerste letter tot publicatie, gewoon voor de sport.Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: