Fooling Around with Pictures – ShortStoreyBoards

On 29 November 2012 by Carolien Geurtsen

Met Instagram en Photogrid

Op een of andere manier heb ik een roeping gemist, leuk als ik het vind om met beeld te spelen en te fotograferen. In omgekeerde volgorde meestal. En als ik, zoals vannacht, niet meer kan slapen en het is pas drie uur dan vind ik het heerlijk om rond te darren in Instagram en vannacht dan mijn al eerder ontdekte PhotoGrid weer op te zoeken om mozaïek compilaties te maken.
Een mooie kapstok en aanleiding om dat te doen met de vele leuke foto’s die ik maak die anders eenzaam en alleen in een archief achterblijven.
Vanmorgen vroeg bleken er veel mensen te zijn die dat erg leuk vinden, met de vraag naar hoe ik dat doe, dus even voor het gemak het drie-stappen plannetje  (plus één als je ze ook op je blog wilt gebruiken). Het kan ook anders maar dit is zoals ik het tegenwoordig doe).

1. Op de Android App market PhotoGrid downloaden (vast ook voor iPhone of variant).
2. Daarin foto’s laden uit je al bestaande Instagram collectie (kan vast ook met gewone foto’s) en vervolgens wat mogelijkheden uitproberen waarin ze het best uitkomen qua compositie.
3. Dan via ‘sharen met instagram’ op je eigen instagram       zetten

4. en als ik ze in een website/blog wilt gebruiken zoals hier, verklein ik ze via image resize in paint.net (dit is naam van programma en niet de link/locatie. gratis te downloaden.

Je kunt er twee tot 9 inzetten en ook nog allerlei toeters en bellen erbij halen, maar ik hou erg van zo puur mogelijk. Heb bij bovenstaande wel de scherpe hoekjes eraf gehaald maar die heb ik bij Tiësto bijvoorbeeld laten staan:

Club Tour live @ HMH Instagram Photogrid

Zoals gezegd, ontzettend leuk speelgoed en een kind kan echt de was (leren) doen.
En ja in deze digitijden, ook met TwitterSints en dergelijke, zijn hier hele leuke attenties van te maken natuurlijk.

Zometeen staat hier op Utrecht Mijn Stad een compilatie van alle deelnemers aan Instawalk030 ~> ShortStoreyBoards.

 

 6 Responses to “Fooling Around with Pictures – ShortStoreyBoards”

Trackbacks & Pings

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: