Fotowandeling – 25 november – #instawalk030

On 21 November 2012 by Carolien Geurtsen

Zadelstraat Utrecht #instawalk030De tijd die ik vandaag online heb doorgebracht is bijna allemaal direct naar de organisatie, of eigenlijk de trompetblazerij voor de aanstaande fotowandeling gegaan en ik zou bijna mijn blogpost alhier vergeten.

Op zondag 25 november is het verzamelen geblazen in Utrecht, in een Grand Café vlak bij het Centraal Station om vandaaruit gezamenlijk te vertrekken voor een prachtige doolronde door Utrecht Centrum. Met volop gelegenheid om foto’s te maken en als het je ligt, of als je dat wil uitproberen, ze om te zetten in Instagram exemplaren, een soort populair filter/omvormer app voor smart phones.  Die kunnen we dan met de hashtag #instawalk030 uploaden en dan komen ze allemaal op een pagina bijelkaar te staan – en natuurlijk automatisch op je eigen profiel pagina van jouw instagram account.

Instawalk030 is met iets te stille trom van start gegaan en zodoende wist groep Amsterdam niet van ons bestaan, laat staan welke datum wij geprikt hadden, dus die gaan nu (helaas) op dezelfde dag een rood rondje door 020 maken, en ook bijna op dezelfde tijd.
Volgende keer doen we dat anders want nu is het helaas geen dubbele vreugd maar halve vreugd, in ieder geval voor sommigen, lees mij,  want we kunnen nu eenmaal niet op twee plaatsen tegelijk zijn en ik  had maar wat graag meegelopen.  Weer wat geleerd. bescheidenheid kan je ook tegenwerken.
Het wordt hoe dan ook leuk en de moeite waard. Voor een aantal mensen een weerzien en een eerste IRL (In Real Life) kennismaking voor anderen die elkaar alleen via Twitter, bloggen of Facebook kennen.
En Utrecht is met recht centraal gelegen want vanuit heinde (Limburg) en verre (Zeeland) gaan de kinderkes tot ons komen.

Omdat zowel Lucas Bezembinder als ikzelf nog nooit iets dergelijks georganiseerd hebben, is het pionieren geblazen, zo niet af en toe het wiel her-uitvinden. Mensen geven zich via allerlei verschillende kanalen op en het is op dit moment ronduit onoverzichtelijk wie er nu daadwerkelijk gaat meedoen, dus dat blijft tot het laatste moment spannend, ook omdat we er niet krampachtig achterheen willen gaan, het moet wel leuk blijven.
En dat is het.
We hebben inmiddels twee keer door de stad gestruind, zelf al overal foto’s gemaakt en met veel gegniffel een route uitgestippelt. het thema is: Hoe laat ik de Dom links liggen en dat gaat ons behoorlijk goed af.
Inmiddels zijn er op de speciaal daarvoor opgezette website Utrecht Mijn Stad een aantal nostalgische terugblikken van ons en diverse gastbloggers verschenen en daar gaan we vorolopig mee door. Op diezelfde website zullen we ook enkele geschreven stukjes of beeldverslagen van deelnemers doen verschijnen. Kortom, wij zijn zoet want het is leuk speelgoed. En dat het ook nog Culturele ZOndag is, is helemaal briljant. Er is nog zoveel extra te zien en te doen die dag! En hier op de Instagram/Instawalk website kun je de eerste – nu nog meest raadsel – instagramfoto’s met #instawalk030 al bekijken. Mocht je zondag komen, kijk dan ook alvast op de website van Culturele Zondag, of je er een activiteit aan vast wilt knopen.

 

 

 Utrecht Mijn StadGastbloggers | Mam ben jij Punk geweest | Het verhaal achter Utrecht | Instawalk030 de groep Facebook  lid worden| Instawalk030 Facebook de pagina open | Culturele Zondag |

 2 Responses to “Fotowandeling – 25 november – #instawalk030”

Trackbacks & Pings

 • De Hobby Blogger – Fotowandeling – 25 november – #instawalk030 says:

  […] Zielsgenot en Pijn » Fotowandeling – 25 november – #instawalk030. Verstuurd in Algemeen, Cultuur – Label(s) 25 november, Culturele Zondag, fotografie, Hoezo Armoede, Instagram, instawak030, instawalk, Utrecht, Utrecht mijn stad, vrije tijd Twitter • Facebook • Delicious • StumbleUpon • Email ← Nog geen commentaren Annuleer Reactie […]

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: