Fuck the burnout

On 29 April 2012 by Carolien Geurtsen

ter anmoediging en bemoediging
Twee uur eerder wakker dan gepland omdat ik de wekker was vergeten te verzetten, zit ik nu lekker weg te tikken voor het gastblog van Rosalie met de prachtige titel: The Smell of a Crayon.

Dit schreef ik vanmorgen om 8 uur. Inmddels is het gastblog gepubliceerd, en nu, een paar uur later, waarin ik me volledig heb laten gaan in het tuinieren bij mijn vader, zet ik hem ook op mijn eigen blog.
Met dank aan Rosalie, en haar uitnodiging om met 23 anderen een hele dag lang  ieder uur een ander blog te verzorgen. Goede actie van P Earle.
Dat is trouwens mijn nieuws van de dag: Hartsvriendin van eeuwen, inmiddels 60+, very much alive and kicking, heeft haar counterpart ontmoet en duikt het huwelijksbed in. Geweldig blij voor haar.
Dit schreef haar dochter, waar ik in een grijs verleden oppasmoeder voor was in Turkije, vanmorgen op haar Facebook:
|

So blessed. My mum is my inspiration, always has been, always will be. She is my best friend and I could not be happier that she has met her soul mate and the love of her life. Today I cried my happiest tears – they’re getting married! WOOO!!!!! She couldn’t deserve it more ♥ xxx

Niet het blog wat ik voor ogen had, over de dood en wat ik daarmee heb en wat het met mij doet, al was er gisteren een goede aanleiding voor en heb ik er ook vannacht weer over gedroomd,  maar dat kan wel weer een andere keer.

Nu over het leven.
Rechts van me een glas warm water met citroen en links staat een grapefruit te wachten en daarna mag ik koffie. Eerst een boterham gezond en dan een boterham zoet, doet me dat aan denken, al gold die regel nooit bij ons thuis.

“Fuck the Burnout” is de titel van een fotoboekje wat ik in maart gemaakt heb ter bemoediging van mijzelf en als naslagwerkje van zoveel wat goed gelukt was.
Dit voor als het op sommige momenten even wat minder gaat met de zelfzorg, gezond eten en bewegen en mij de moed in de schoenen zinkt. Onderweg van het diepste dal zwem ik de gezondheid tegemoet en in.
Het boekje had eerst een veel beschaafdere titel maar op het laatst heb ik het veranderd.
Het ligt aldoor wel ergens in het zicht, of gaat mee in een tas of koffer als ik op pad ga. Met een wel heel flaterende foto op de kaft van enkele jaren terug maar dat dondert niet – waarin ik mezelf liefdevol en bemoodigend aankijk en zo is het dus ook bedoelt. ter aanmoediging e bemoediging

Er staan veel foto’s in van heerlijke gerechten de ik tijdens een maand detox heb gemaakt, maar ook foto’s van een lege stationshal, fietstochtjes en een oude dame met een sigaar die zegt: Destined to be an old woman with no regrets, en zo is het maar net.
Een foto in lage resolutie maar ook dat is van ondergeschikt belang: its the impression that counts. Net als bloggen is fotograferen iets wat ik graag en veel doe, voor sommigen te pas en te onpas. Ik kan me er wel iets bij voorstellen maar ga er toch mee door omdat het me veel plezier geeft. Dit ondanks dat het een beetje behelpen is, ik geen camera meer heb, die is in de scheiding gebleven. Ik doe het tot nader orde dus allemaal met mijn telefoon.

In de auto op de terugweg van Oostenrijk zat ik een hele tijd weg te knippen toen mijn vader vroeg: wat doe je toch met al die foto’s? Ik zei: met een heleboel doe ik niks, het gaat vooral om het fotograferen zelf. Op dokters advies, en dat is nog waar ook. Wat ik er niet bij zei: het anders naar de wereld kijken dan alleen met mijn hoofd. Een bezigheid zonder nut, anders dan dat het plezier geeft en afleid van teveel denken en piekeren.

Bloggen is voor mij net als fotograferen echte medicijn geworden. In de moeilijkste periode van mijn leven heeft het mij houvast en structuur in de dag gegeven maar ook bemoediging en plezier. Die 80 deuren verder, een periode van 80 dagen waarin ik iedere dag opende met een foto van een deur genomen tijdens wandelingen in Turkse dorpjes; een stukje tekst en een stukje muziek, vormen een spoor van diepe voetstappen die ik achtergelaten heb.
O ja, ik was zeker blij toe  het klaar was, de laatste week was een crime omdat er zoveel andere dingen gebeuren moesten voor de verhuizing , ik weinig tot niets sliep, en ik geen rust meer in mij kont had.
Ik wilde wel afronden met tevredenheid over het geschreven en zag de bui al hangen. Ik wilde het niet afraffelen, dus toen ik enkele dagen daarvoor inspiratie had heb ik dat deel vooraf geschreven. Het meervoud van leven is lef, en buigen ook

Voor de rest schrijf ik bijna altijd op de dag zelf, al hoeft het van mij niet altijd (veel) tekst te zijn, want ik fotografeer ook veel, en struikel af en toe over een prachtig filmpje, zoals bijvoorbeeld gisteren over Miloš Karadaglić, wat ik dan gewoon inzet.
Zo ben ik ook een Pinterest board begonnen met de titel Add Beauty to our World waarop bijdrages ook door anderen geleverd worden, gewoon omdat het kan, omdat het fijn is om te doen en te kijken. Bemoediging.

Om een verhaal rond te maken, er blijven nog steeds erg veel dingen liggen die zouden moeten gebeuren, want ik moet het doseren. Rotklusjes als de boekhouding van mijn oude bedrijf oprollen en andere administratieve zaken dreigen het onderspit te delven voor de energie gevende leuke dingen als schrijven, bloggen en met foto’s spelen.
Maar ik heb nog even de tijd en laat die graag voor mij werken, dus kon mij gisteren helemaal verliezen in een mooi fotoboek maken voor mijn zus haar verjaardag, ook zo’n dag waarop ik met volle teugen heb genoten en heb lopen schieten, plaatjes dan. Hopen dat ze dit blog niet leest wat ze heel af en toe wel doet.

Vastberaden de spiegel in|  Het meervoud van leven is lef, en buigen ook |   80 deuren verder | Het is feest vandaag | Add beauty to our World

What makes you feel more content with life, yourself, others, through a smile, or a glimpse even of excitement and joy. What makes you come out and play?


Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • February 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: