gemeleerd genot – moederdag

On 13 May 2012 by Carolien Geurtsen
love-you-mam-300x178

‘t brand nog steeds, 🙂 warm hart


Ik zit lekker in het zonnetje op mijn balkon en begin langzaam de smaak van het simpele genieten weer te proeven, op een manier die lang, zeer lang, weg is geweest. Ik durf  het zelfs bijna niet zwart op wit te zetten dat dit het geval is, zo nieuw en subtiel voelt het, maar gelukkig schrijf ik het eerst met de hand en in rood.
Ik dwaal nog gauw af van dat gevoel, misschien eigenlijk te pril om erover te schrijven, maar alla, oefening baart kunst, het hoeft nergens heen.

De laatste week samen

Vanmorgen vroeg passeren diverse berichten van mensen die het toch lastig hebben met al dat moederdag geroep, hoe goed gemeend of hoe commercieel belust ook.  Mensen die net als ik al afscheid hebben moeten nemen van hun moeder.
Ondanks dat ik het al een paar jaar meemaak, went het niet, er is altijd wel een of ander reclame mailtje of oproep die er extra inhakt, meestal door de bewoording. “Jij verrast  je moeder toch zeker ook met iets moois”… etc…
Ik heb vorige week een FB berichtje naar de mediamarkt gestuurd na zo’n oproep met: ‘ze is een beetje dood dus dat gaat niet zo makkelijk….
Niks op gehoord, maar dat verwachtte ik ook niet.
Ik zocht en vond…

 

en een fijn berichtje terug, met zeker een even mooi nummer:

 

balkonpraat

Het is een beetje een rommeltje om mij heen, zelfgekweekte tomatenplantjes die om het hardst schreeuwen om uitgezet te worden in de grote aarde, twee grote zakken potgrond staan naast elkaar veel ruimte in te nemen en her en der kweekbakjes van al of niet ontkiemde zaadjes.

Gisteren op mijn fiets naar de Praxis – nog steeds niet gewend aan het geen auto meer hebben op het moment dat ik iets moet vervoeren, en dus  met veel te veel aan gewicht of onhandelbaarheid de deur uitkomen. Daar liep ik met twee zakken van 40 liter in plaats van één de deur uit en dacht: hoe moet ik die in godsnaam gaan vervoeren.
Dit terwijl ik er een onder mijn arm heb, in ferme greep en de andere langzaam wegglijdt richting tegels, terwijl ik naar mijn fiets loop.
Het meisje van de Praxis roept nog naar me:  ‘zal ik even helpen’, maar ik zeg: nee hoor, het gaat wel’.
Te trots? Ik geloof het niet. Eerder bang dat ik erachter ga komen dat het uiteindelijk toch niet gaat lukken. Toch te trots dus, want daar kom ik liever alleen achter, als dat het geval zou blijken te zijn.

Ik laat de wegglijdende zak achter op de grond, een paar meter voor mijn fiets, om vervolgens de andere zak in mijn fietstas te hijsen en over de bagagedrager te klappen zodat alles stabiel blijft liggen. Hoop ik.
Ik loop naar de andere zak en leg hem op mijn stuur, bedenk me ondertussen dat dit absoluut niet goed voor mijn fiets is, de banden zijn te zacht had ik even voor vertrek geconcludeerd, maar ik kreeg ook  fietspomp van zus, waar ik wat pompoen en tomatenplantjes had afgeleverd, niet verenigd met het ventiel van mijn band.

Daarnet heb ik haar uitgenodigd voor een gezamenlijk moederdag momentje, een  koffietje in de zon op het nu nog wel erg rommelige balkon – ons moeder deed er  liever niet aan, het is fijn even samen te zijn op zo’n dag als vandaag.
Ik kijk rond, er valt nog niet erg te zitten zo, zeker niet als manlief en zoon ook meekomen. Dus tijd om de handen uit de mouwen te steken, ze te omhullen met tuinhandschoenen en de volgende fase van zelf wat groentes te gaan verbouwen in te zetten. Ondertussen nagenietend van de ongecompliceerde blijheid en liefdevolle complimenten van mijn zoon over mijn moederschap die hij daarnet met mij deelde. Behalve dat had ik een ochtend voor mezelf gekregen, zij sliepen uit.
Iedere fase heeft zijn charmes.

My father remembered and reminded me last week, with soft kindness in his voice, how the father of my child would call my mom on mothersday, every year, untill she passed away, and how she liked that. #fondmemories Divorce fortunately doesnt have to mean Goodbye and Good Riddance. Bless him and all sons and daughters…4 Responses to “gemeleerd genot – moederdag”

 • Mooi dit (en wat is je blog mooooiiii geworden zeg!! Zoveel warmte gaat er van uit). Ik was op Facebook (zoals je weet) en ik dacht, ik ga niet updaten hoe blij ik ben en over mijn happy family. Ik ga even een berichtje sturen voor alle mensen die hun moeder niet meer hebben. Dat voelde veel beter. Want ik weet welke vriendinnen het moeilijk hebben op zo’n dag. Ik wist alleen niet dat jij daar ook onder viel.
  En het klinkt echt alsof je aan het genieten bent! Fijn.

  • Carolien Geurtsen

   Dank, wat een feest om dat uit jouw mond te horen 😉
   Dit omdat je mee aan de wieg gestaan hebt.

   En dank voor je lieve intentie wb moederdag!

 • Mijn moeder is er ook niet meer, dus dank voor je blog

  Die secret world tour is geweldig

  deze is voor jou:

  it’s your day, a womans day

  [youtube http://www.youtube.com/watch?v=XAHJxoucp1I&w=420&h=315%5D

  • Carolien Geurtsen

   Lievvv Jacob Jan, net pas je comment gelezen en genoten geluisterd – ook nog ns geboortejaar van mijn kanjer, so the mother in me was/is double pleased, thank you!!

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: