Genieten van je ouwe dag – Photo on Tuesday #PHOT deel 33

On 9 October 2012 by Carolien Geurtsen

Prep of Instawalk030 © Carolien Geurtsen

Als ik lopend ben, heb ik bijna altijd mijn HTCtje in mijn hand om onderweg foto’s te maken en mijn camera zit dan in mijn zak. Ik schiet nog steeds gemakkelijker, lees onopvallender  met mijn mobiel.
Zondag is hij op Kovelwade uit mijn zak en keihard met de punt op de granieten vloer van het toilet gevallen, kedang. Opengesprongen en no more pictures anymore.
Bellen en vooral gebeld worden gaat ook moeizaam. Het was al tijd voor een nieuwe gelukkig. Maar wel ook heel zonde, want nu kan ik er mijn zus niet meer gelukkig mee maken.

Onderweg naar de voorbereiding voor de eerste Utrechtse Instagram walk is dat extra onwennig en gek, om foto’s niet gelijk naar Instagram om te kunnen zetten. Mijn laatst ontdekte speelgoed.

Op Utrecht Centraal moest ik mezelf even herprogrameren en mijn Sony Cybershot in mijn hand nemen, want foto’s maken zou ik. Voor mij haast net zo noodzakelijk als voor anderen het koekje bij de koffie of de kers op de taart. Je kunt het missen maar het is veel te lekker. Dus als het kan…
Met de Sony vind ik het wat lastiger om ongemerkt foto’s te maken en scherp te stellen tegelijk. Ik hou van ‘en  passant’. Waar ik vroeger mijn Pentax altijd om mijn nek had hangen of in een open foto tas, schiet ik nu het liefs en het meest relatief onopgemerkt.

Toen ik aan kwam lopen stond deze man nog aan de stoeprand, vooral op zijn vrouw aan het wachten naar ik later begreep. Ik vond toen dat hij er net onherkenbaar genoeg opstond om hem te mogen schieten zonder vragen. Toen ik eenmaal de lens uit de Sony had gefrutseld was het te laat.  Dacht ik.
Maar deze vind ik bij nader inzien nog mooier.
Je kunt zien – vind ik – dat hij niet echt ontspannen staat te genieten maar er wel helemaal klaar voor is.
Het bleken Engelsen te zijn die aan het toeren zijn door Nederland, zo hoorde ik van zijn vrouw die ook net aangekomen was en, heel bijzonder, althans voor Engelsen, midden op de rijweg afstapte om haar man toe te spreken.

…enne, de Instawalk030 wordt er een of mixed races, dus ook alle niet instagrammers zijn welkom op 25 november.

Instawalk030 FB | binnenkort website Instawalk030| over Troostdag Utrecht | Caro on Instagram | Photo on Tuesday #PHOT | Webbygram

Deze post is verbonden aan de wekelijkse foto opdracht die elke dinsdag verschijnt. meerdere bloggers doen eraan mee en het is op initiatief van Karin Ramaker. 
Het is een blogexperiment waarbij misschien op later termijn iets aan kan veranderen. Heb jij een foto voor dinsdag en een blog, doe mee en zet je link hieronder in de reactiebox! Heb je wel een foto maar geen blog, zet het dan op Twitter met # (hashtag) PHOT en maak je wellicht iemand attent op de creatieve foto-opdracht! Wil je alle PHOTblogs zien? Check hier! 4 Responses to “Genieten van je ouwe dag – Photo on Tuesday #PHOT deel 33”

 • Dat zie je toch meteen, dat het een Engelsman is, het stuur zit aan de verkeerde kant

 • daarom loop ik altijd liever dan dat ik ga fietsen, omdat ik dan juist meer rust heb om te kijken en dus te fotograferen.

  • Carolien Geurtsen

   Dat is oa waarom ik zo baal van mijn hielspoortje ~> rem op lopen, maar gaat steeds beter.
   En mede daarom wordt de #instawalk ook rollator en rolsoelvriendelijk. Just in case en sowieso goed To Take it SLow en give everybody a chance to join.
   Krukken heb ik teruggebracht 😉

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: