genomineerrrrd – the very inspiring blogger award

On 20 July 2014 by Carolien Geurtsen

Gisteren werd ik door Laura genomineerd en mezelf kennende giet ik het begin van een antwoord en eigen nominaties maar heel gauw in een Draft, anders blijft het eindeloos liggen.

Het gaat om dit virtuele dingske dus:

Very Inspiring Blogger Award 2014Ik vind het kei leuk om door Laura genomineerd te zijn. We kennen elkaar via de wekelijks Twitterchat Blogpraat, een uurtje op de maandagavond heen en weer schieten over blogs, inclusief maandelijks 3 reviews van blogs. Inmiddels een grote club bloggers die soms wel en soms niet meedoen. naar aanleiding daarvan zijn zij en ik (bijna)wekelijks brieven aan elkaar online gaan zetten: Heksendames is de eeuwigdurende werktitel daarvan.

De Regels bij de nominatie die ik even pik copieer en plak:

Wat is dat dan, die very inspiring blogger award? Nou, dat is een tag die al een tijdje rondzwerft in de bloggerswereld, de zogenaamde blogosphere. Bloggers nomineren elkaar voor een virtuele prijs die ze dan weer op hun beurt kunnen doorgeven aan andere bloggers. Er zijn natuurlijk een aantal regels:

 1. Bedank degene die je genomineerd heeft op je blog
 2. Show off that award & deel de regels op je blog
 3. Deel 7 feitjes over jezelf
 4. Nomineer 15 bloggers
 5. Laat de bloggers die je genomineerd hebt via de comments op hun blog weten van de nominatie.

1 en 2:  zie hierboven.

Feitjes over mezelf:

die vul ik in de komende dagen / weken wel in en dan vind je ze onderaan. Veel mensen weten het al, dus boring, en het gaat niet om mij maar om de nominees. Daaraan is ook precies te zien hoelang ik erover gedaan heb, want de datum van deze draft is 19 juli 2014.

Regel 4 – Nomineer 15 bloggers:

Ik begin met diegenen wiens blogpost melding  ik in mijn mailbox krijg en vroeger of later bijna altijd lees, en de enkele naar wie ik steeds weer terugkeer naar aanleiding van hun Twitter of Facebook posts.

1. Elja Daae, de initiator en motor achter Blogpraat, die mij enorm gestimuleerd heeft om dagelijks te gaan bloggen en wier blogs over en vanuit Turkije ik met veel gretigheid lees. En we delen een grote liefde voor (fotograferen in) Istanbul.
Ze komt zo ongeveer nu weer terug naar Nederland, maar ik zal haar zeker blijven lezen omdat ze voor mij een voorbeeld is van een no-nonsense en to the point eerlijke Bloggess. Zelfs als ze over haar job blogt, en dat doet ze vaak, vind ik haar een schoolvoorbeeld van hoe zakelijk bloggen ook kan zijn: oprecht en inspirerend.

2. Laura Aka Miss Caja Artemis, omdat ik haar, ook al vóórdat we samen email-brieven en blogposts uitwisselden, heel spontaan en lekker oorspronkelijk gek vond schrijven. Een heerlijk mensenkind wat mij bij de les houdt wat betreft de mijne (zowel dat innerlijk kind-gebeuren als mijn eigen oorspronkelijke gekte).

3. Karin Ramaker Aka Met-K.Com heeft me het serieel alternatief bloggen bijgebracht, met zowel haar wekelijks WOT (Write on Thursday – met iedere week een thema) als PHOT (Photograph on Tuesday), en ik heb haar nog steeds heel hoog zitten omdat ze wat mij betreft, net als Elja, super zuiver op de graad zakelijk blogt. o.a. over bloggen zelf en het gebruik van Social Media als marketing tool. Ook heb ik heel veel aan haar boek Opkrabbelen gehad, en ja ik lees haar posts nog zeer frequent en met heel veel plezier. Ze zijn ook vaak een inspiratie voor een nieuw eigen blogpost, zoals haar recente Zomergasten dat was.

4. Carel de Mari Aka Carel Dem heeft een, vind ik, hele fijne schrijfstijl: Down to earth én gevoelvol at the same time, en hij schrijft vaak over het Utregse, zowel stad als regio, vroeger en nu. Een belangstelling en achtergrond die wij soms op de voorgrond gemeenschappelijk hebben.

Politiek geengageerde bloggers hebben mijn aandacht. Zo is daar onder andere: 5. George Knight
Waar ik vaak door de mediabomen het bos niet meer kan lezen en niet opgewassen ben tegen sterk visueel gekleurd nieuws, schijnt master Knight altijd feilloos te weten waar mijn interesses liggen en aangezien die nogal een wijd verspreid gebied vertegenwoordigen is dat uitermate bijzonder. Hij vat voor mij (zo lijkt het althans) precies samen wat ik wil weten over wat zich in onze werkelijke dagdagelijkse waanzin wereld anno 2014 afspeeld. Aanrader dus.

6. Erkan Saka – Erkans Field Diary doet precies hetzelfde alleen dan speciaal gefocussed op Turkije. Uitermate snelle en wat mij betreft goede analyses – Yep, hij schrijft in het Engels (of Turks) maar zeker een must voor wie zijn of haar interesses in die richting heeft liggen.

Gezondheid is ook een blogthema wat ik opzoek – iets waar ikzelf al jaren mee tobber. Bijvoorbeeld
7. Leontine, Aka Marlevi, Beauty on Wheels.  Zij is iemand die mij telkens weer doet realiseren dat ik echt weinig reden tot klagen heb. Ze maakt ondanks haar bijna voortdurende bedlegerigheid de uitroep Carpe Diem tot een waar vaandel wat boven haar huis en haar familieleden uit wappert.

8.Het Paleo Perspectief van Melchior Meijer
Hier haal ik al jaren heel veel kennis vandaan over het functioneren van het menselijk lichaam, wat eten met ons doet en hoe we/ik zelf kunnen/kan bijdragen aan een zo groot mogelijk fysiek welbevinden. Alles waar ik mijn cellen en organen en mijn totale staat van fitheid een plezier mee kan doen komt langs, inclusief allerlei laatste wetenschappelijke ontdekkingen op dat gebied. En nee, ik ben geen gezondheidsfreak, maar wel al bijna mijn hele leven super allergisch voor minstens 60 verschillende dingen, dus er is mij nogal wat aan gelegen om daar zo goed mogelijk mee leven. Deze post is extreem interessant en voor sommigen extreem controversieel. Zoek ook zijn Paleo op een bierviltje.

9. Marieke Sweens met Marsmania en Een Tikkeltje gek – Over leven (en werken) met een psychische stoornis. Het raakt me enorm wat ze schrijft en hoe ze het schrijft. Soms zo erg dat ik het niet kan lezen omdat het zoveel triggert.

10. En zorg over de Zorg deel ik met velen, ook met Marcel Kolder, Aka Kanteldenker, bij wie het persoonlijke ook uiterst politiek is geworden. In zijn blog komen gezondheid, met name die van zijn dochter, én politiek samen. Chapeau! Ik ken hem van zijn nachtelijke tweets, als hij de wacht hield en zijn dochter letterlijk in haar bedje omgekeerd moest worden – het kantelen dus.

11. Ruud, o Ruud, wat hou ik veel van die man, genadeloos blogger, scherp observator, goed schrijver, mooi mens, notoire brombeer volgens sommigen en snappen doe ik die vergelijking wel. Maar hey, hart van goud, goede vriend inmiddels, en een gemeenschappelijk politiek bewust verleden wat voortleeft in het heden. Neem een kijkje in zijn wereld, als je durft.

12. De dames van Nomad en Villager, mijn favoriete reisblog, zijn schrijfsters en avondturiersters naar mijn hart en ik kan niet anders dan telkens weer genieten van hun betrokken reisverslagen met diepgang en tevens op tijd een kwinkslag. Ik hoop nog altijd dat ik een keertje mee mag.

13. Geert van den Munckhof zijn blogposts zijn altijd balsem voor mijn ziel. Oud collega columnist bij Schrijfbloq en inmiddels dierbare vriend kent als bijna geen ander zijn weg met taal naar mijn hart.

ehh waar is 14 nou weer gebleven? Nou ja, ik heb trek dus even zo: I simply Love Rubber shoes in Hell

15. Op deze zondagmorgen 20 juli  kies ik voor die van John Knappers als über actuele hekkensluiter.
MH17 #bringthemhome is wat ik denk ik als commentaar onder zijn blog van zojuist ga zetten.

sweet love candy_smKudo’s for all!

En yep, zodra dit online staat, zal ik het de genomineerden volgens de ‘regels’ op hun blog laten weten – als ze daar comments toestaan, want dat doet lang niet iedereen. Maar mocht dat niet zo zijn dan doe ik het per Tweet of e-mail. En ja, er zijn absoluut blogs die hier wat mij betreft ook bij hadden gehoord, maar the max is 15. Enige willekeur is mij niet vreemd, dus ik hoop dat niemand zich beledigd voelt als zij/hij er niet bij staat.

Ehhh, ik googlede  zojuist, nu ik m bijna online zet even op oorsprong van very blogaward undsoweiter en kom tegen dat Elja Daae mij op 30 mei dit jaar ook al genomineerd heeft – quelle blamage dat ik dat gemist heb, (of heb je me niet volgens de regels op de hoogte gebracht ;-)) ?

De dag voordat ik 3 weken naar Oerol ging vrijwilligen, toen heb ik mogelijk wel even jouw blog gescand staat mij vaag bij, maar niet echt gezien dat ik ook…
Dank voor de nominatie!!!!!
Cool eigenlijk wel om daar op zo’n gekke manier achter te komen

EN dan nu de feitjes over mijzelf, eerst de korte gecensureerde versie omdat ik dat moet oefenen van mijzelf:

Ik hou heel veel van fotograferen
Ik heb tien jaar in Turkije gewoond
Ik zit in de schuldhulpverlening
Ben vrijwilliger bij de Ruilkring Houten
Ik schrijf hier bijna dagelijks een blogpost
ik heb een kanjer van een zoon
Mijn familie en vrienden betekenen heel veel voor mij

De lange variant:

 1. Ik hou heel veel van fotograferen en geniet er zelf waarschijnlijk het meest van. Ik doe dat met mijn smartphone en fotorafeer het liefst op straat. Daar is zelfs een expositie uitgerold: “Hier en daar thuis”, met foto’s uit Istanbul. En ja, ik zou er übergraag mijn beroep van willen maken. Urban Wandering Photography kind thing. Travel blogging. A girl can dream and who knows when I am old and grey..
 2. Ik heb 10 jaar in Turkije gewoond, en ik zeg wel eens: Turkije woont nu in mij. Ik ben er verliefd, verloofd, getrouwd geweest, heb er gewerkt en ben er moeder en vrouw van de general manager van een hotel geworden, en nog steeds zeer goede vrienden met mijn ex- en -schoonfamilie, en daar ben ik trots op.
  Turkije haar mensen, haar cultuur en natuur, draag ik een zeer warm hart toe, en de politieke ontwikkelingen richting een non-seculiere islamiserende politiestaat bezorgen mij al maanden slapeloze nachten.
  Ik schrijf meest over het moois en soms over het minder moois van Turkije op het Engelstalige Special Destinations Turkey.
 3. en tja nog zo’n ‘feitje’: Ik zit in een pittig schuldsaneringstraject na burn-out en verlies van bedrijf etcetera en ik probeer daar het beste van te maken door te denken in barters en ruilen en uitwisselingen, en te doen aan vrijwilligerswerk, o.a. in een dagopvang voor mensen met de ziekte van Alzheimer, maar ook bij muziek en theater festivals als Oerol. Zowel om mijn steentjes bij te dragen alsook om zo aan mijn broodnodige portie cultuur en kamperen met vrienden/vrijwilligers in de natuur van Terschelling toe te komen. Met een kleine beurs kan er nog erg veel wel. Nog anderhalf jaar, dat is tegelijk te overzien en nog ver weg. Ondertussen krijg ik mijn gezondheid gestaag terug.
 4. Ik help mee de Ruilkring Houten te laten voortbestaan en groeien, heb de website en Social Media onder mijn hoede, en doe dat met heel veel plezier. Het ruilen van zowel producten als diensten opent voor heel veel mensen en ook voor mij nieuwe horizonten en manieren van denken/kijken naar duurzaamheid, hergebruik en herwaarderen van eigen kwaliteiten.
 5. Ik schrijf alhier een (bijna) dagelijks blog op persoonlijke titel en vrijwel zonder kop of staart.
 6. Ik heb een kanjer van een zoon.
 7. Mijn familie betekend heel veel voor me en zonder hun steun en die van heel veel vrienden en vriendinnen had ik niet geweten wat te doen met mijzelf de afgelopen jaren. (Naast mijn gewone emo-persoonlijke chaotische zelf , maakte ik een flinke val met hersen trauma tot gevolg en dus die vette burnout).

8. o nee, te ver alweer – maar het lijkt me heerlijk om via mijn vrijwilligerswerk uiteindelijk in een betaalde baan te rollen. Zodra dat een feit is, schreeuw ik dat zeker van de daken.
So be it. Ik ga nu niet meer snijden 😉

Have fun reading those darn good blogs!Trackbacks & Pings

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: