gewoon even genieten

On 14 December 2015 by Carolien Geurtsen

DSC_2845 kerst-miss the day afterBijkomen van een druk weekend.

Ik had het vieren van mijn verjaardag expres flink naar voren gehaald omdat 1e kerstdag nou eenmaal niet voor iedereen geschikt is om te visiteren en de dagen eromheen ook vaak vol zitten met plichtplegingen of vrijwillig gekozen bestemmingen.
Het leek me heerlijk om een aantal mensen weer te zien, vrienden en vriendinnen voor wie ik de afgelopen maanden, zeg maar gerust jaar, weinig tijd heb gehad. Ik had een grote behoefte aan een avond ontspannen samenzijn met waar mogelijk ook een beetje diepgang, én samen lekker eten.

Koken doe ik graag, voor mezelf te weinig maar voor en met anderen des te liever met nog een grote plus om het dan in genoegelijke sfeer samen op te eten. Ruim van te voren mijn verlangen gedeeld en gevraagd, en mikkend op een volle lange tafel zaten er zaterdagavond uiteindelijk 11 mensen aan de dis. Echt fantastisch!

Tot het laatst toe bleef het spannend of het überhaupt door kon gaan omdat mijn vader vorige week plotseling werd opgenomen met alweer een longontsteking en deze vierde keer ook nog met complicaties. Gelukkig gaat het iets beter met hem maar door alles daaromheen heb ik wel gedwongsized in planning en expectations zowel in opruimen, aankleding van de kamer als in het menu zelf en mijn eigen aankleding. Wát een hele goede oefening in loslaten.

Een paar dagen ervoor kwam een vriendin meehelpen om een eerste aanzet te maken met opruimen, mijn huiskamer leek toen nog meer op een speelgoedwinkel kantoor combined vanwege alle gulle gaven waarvan er veel maar nog lang niet alles uitgedeeld is.
De dagen erna tussen ziekenhuisbezoekuren, was draaien en boodschappen voor anderen doen door, ook hap snap eigen boodschappen en beetje hier en daar opruimen – De lijsten van recepten en ingredienten
groeiden, het grote opschrijfboek klaargezet en een algemene to do list ontstond zo vanzelf. En o wonder er bleek steeds ook weer veel afgevinkt te kunnen worden terwijl ik redelijk Zen bleef, ook ondanks mijn eeuwige slaap tekort.
Ik bleef maar vinger aan mijn eigen pols houden of het allemaal nog klopte, of ik mezelf niet overschreeuwde en verlangens en energiehuishouding nog in sinc liepen. Ik heb het hierboven al weggegeven, het is gelukt.
De avond ervoor begonnen aan het toetje, vroeg in de ochtend de curry goeie kip én vega variant en toen naar paps, waarbij zus de honeurs bij tante waarnam, echt fijn want die heeft het óók bizar druk.
Op de trugweg nog – o wat een uitkomst Monique, bedankt!  – een bijzet tafeltje lenen, anders was het gewoon gedeeltelijk bankzitten geworden.

Om vier uur moest ik nog douchen en stofzuigen en tafeldekken toen de eerste vriendin al voor de deur stond en aan de Raita slag ging (dank je wel Ellen, en hij was heerlijk!) en toen ook vriendin Corry binnen kwam met een overheelrijke bijpassende groenteschotel en aan de stofzuig ging, kon ik met een gerust hart onder de douche stappen.
Buiten schalde inmiddels de life schlagerrrrrmuziek verschrikkelijk hard van de IJsbaan en ik dacht, OMG. Ja, daar had ik dus geen rekening mee gehouden. Ik heb er zelfs op Facebook ingechecked en lief gevraagd of er echte kerstmuziek op kon. Heel gelukkig voor mij en ons, want het was echt bere hard (en imho lelijk), was live programma Koos en konsorten om vijf uur uitgezongen, de officiële aanvangstijd van mijn dinnerparty. Anita, ik heb jouw lomo bubbels geïntroduceerd en wat viel die goed!

het enige wat ik vergeten ben is foto’s te maken, dus deze is van de vroege ochtend erna
maar het was heerlijk
en het was fijn
dierbaar om iedereen weer te zien
en samen te delen en te eten
Voor herhaling vatbaar
december is nu pas echt echt begonnen

Duimen voor paps nu
en dat hij op 1e kerstdag aan deze tafel mag zitten

en schrijven is nagenieten
vandaar deze post 😉Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: