Gewoon even wat muziek – Amy and The Verve – leeftips

On 27 December 2015 by Carolien Geurtsen

Goeiemorgen, dat was bijna een gevalletje klokje rond – om 19.00 te bedde en toen ging het lampje al snel uit uit…

en over die haakfoto

ik voelde het gisteren op de schaatsbaan  IJsbaan hier voor de deur al kriebelen, waar de ehbo mevrouw met een kleurrijk kussenovetrek bezig was. Nou val ik niet zozeer voor het model paarse gympen op leeftips al vind ik het uber grappig, of voor de yoga slofjes, maar de boots bij de vervolg modellen – wie weet wie weet…
Dank Hendrik Jaap voor de leeftip tip.

*dat ik toch ooit weer zou gaan haken, na meters gemaakt te hebben op weg naar werk in de personeelsbus in Antalya Turkije – waar liggen die pracht dingen eigenlijk?

of posten over haken….
Niks mis mee maar ik wist niet dat ik het in me had 😉

 

Hieronder op de tafel is het betreffende ontwerp in de verte te bespeuren.

Veel bijzonderder was natuurlijk het feit dat we überhaupt efkes op de schaatsbaan waren, of nou ja, aan de zijkant dan. Het eerste uitje na het ziekbed.
De ehbo mevrouwen hadden gelukkig voor iedereen heel weinig te doen  en we konden bij hun tafel aanschuiven.
Al gauw (binnen twee minuten) ging het over de activiteiten van paps als jochie in WOII – Geen school meer die was gedingest door de Duitsers, daar is een speciaal woord voor waar ik even niet opkom. En al gauw errands runnen voor het verzet, alsook op jacht naar voedsel voor gezin en de vele onderduikers. Met 11 jaar als jongste in Nderland zijn typdiploma om telex berichten over te zetten, zag ik langskomen terwijl ik om 3 voor 5 glühwein en warme chocomel bestelde. Dat hadden wij weer, binnekomen at closingtime. Maar beide waren heerlijk en heet. Superleuk ook om Anna en Joost daar te zien en even te spreken. Wie weet voor volgens jaar ik ook eindelijk #vrijwilligen achter de bar.

ijsbaan

Ik luister op dit moment naar The Verve – nee dus niet de top2000. Ik voel me dit jaar behoorlijke afvallig, dat begon al met Serious Request trouwens. Het wordt na 5, 10 of 15 minuten toch steeds radio 4 met klassiek of de stilte. Hoofd en hart zijn overprikkeld.
Ik hoop dat ik nog een paar dagen mee ga pakken, al is het alleen maar omdat dat zou betekenen dat er meer rust in mijn koppie is – vanavond sta ik notabene in de uitzending van Top2000 a gogo een vraag van Matthijs Nieuwkerk te beantwoorden. Nee, ik ben niet 100 % tevreden over wat ik dan zeg. Voor de opnames had hij de vragen aangekondigd en dit was het eerste wat bij me opkwam om in mijn zakdoek te knopen voor het moment waar ik van uitging dat het niet zou komen. Wij stonden ten slotte bij de deur en Matthijs stelt zijn vragen toch altijd bij de mensen aan tafel nietwaar? Nee niet waar dus.
Mijn antwoord – het had inderdaad een andere moeten zijn… maar daarover misschien later meer.

Voorlopig neemt Geert de honneurs waar, en Lucas trouwens ook)

Geert:
Net middag. Eerste kerstdag. Zojuist de top 2000 aangezet. ’Ik neem Spanje als besluit. Laat m’n schepen achter. Ga er stiekum tussenuit’. En het volgende liedje ook Nederlands met een Fries accentje: ’Hier kom ik weg… Stilte gèf rust’. Straks eens even kijken welke twee artiesten dat zijn, maar het zou me niet verbazen als het Frank Boeijen en Blöf zijn.

Ik heb nog geen een uitzending gezien van de go go’s, die van vanavond moet toch lukken… of zal ik weer voortijdig in slaap vallen ;-))
Misschien vanmiddag via uitzending gemist de vorige twee kijken, al was er iets met rechten… en we gaan ook nog even langs de IKEA – echt waar nog nooit geweest met de kerstdagen – om een matras voor zoon te scoren. Het kan verkeren.

Ik zet mijn ontdekking van gisteren nog eens op – een oude opname van Amy Winehouse bij Jools Holland – fantastisch – en vul mijn eigen 2015 lijstje ermee aan

Ik heb nog steeds koppijn realiseer ik me dus ga toch weer over op klassieke muziek en een rondje Tribez – mijn quilty pleasure in de vroege morgen ..Het is nog vroeg… toch?!
Zeg nou ja.
Wat ben ik blij dat ik mijn verjaardag al op de 12e gevierd heb…

op de ‘echte dag’ bleef het improviseren en toch ook wel behoorlijk stressvol, met veel omvallende (glazen wijn) , brekende (flesjes nagellak en medicijn potjes) en instortende (ikea kastje in de keuken) zaken – allemaal niet mijn schuld cross my heart, maar het hing in de lucht blijkbaar.

‘smiddags had ik ook maar een kerst-, nieuwjaars- en menu kaart voor mezelf gemaakt…

DSC_2982 menu

Volgend jaar met de Kerst op Terschelling, het lijkt me inderdaad een buitengewoon goed idee San 😉
En Joost of Anna, willen jullie die mevrouw even bedanken? Of beter nog, ik ‘loop’vandaag wel weer even langs. Voor een gemutliches glühwein.

Vandaag in de Top2000

en nagekomen bericht – klaarzittend voor de á go go zag ik al gauw dat dat ziet was waar ik aanwezig was – vriend geapped, Matthijs had zich vergist, abusievelijk derde kerstdag gezegd  voor de uitzending, als leef je in momentje, maar het was de derde opname, uitgezonden als nr 4 en dus op maandagavond 28 december om 19.30 uur 😉
HerkansingLeuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: