hebbelijke zondag – onhebbelijk raar woord

On 4 January 2015 by Carolien Geurtsen

Ik vind mezelf ineens het woord opzoeken daarnet, onhebbelijk.

ONHEBBELIJK

1) Buitensporig 2) Brutaal 3) Beest 4) Hatelijk 5) Impertinent 6) Lomp 7) Onaardig 8) Onbehoorlijk 9) Onbeleefd 10) Onhartelijk 11) Onverdraagzaam 12) Onwelwillend 13) Onwellevend 14) Onvriendelijk 15) Ongemanierd 16) Onbetamelijk 17) Onaangenaam 18) Ongepast 19) Plomp 20) Rekelachtig 21) Vervelend 22) Zonder bezit is het lomp (crypt.)
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/ONHEBBELIJK/1

Ik weet zeker dat mij allerlei van bovenstaande niet vreemd is, en ik weet helemaal zeker dat ik me daar vaker niet dan wel bewust van ben.

Vaak zal het door een ander ook zo ervaren worden als ik bijvoorbeeld moe ben, genoeg of teveel aan mezelf heb, geen ruimte voor de ander, en die er toch is of wil zijn. Of gewoon omdat ik mijn spontane zelf ben en mijn  soms best ongezouten mening of gedrag uit. Te pas en mogelijk te onpas.
Het houdt me specifiek nu bezig door een blog wat ik vanmorgen las, en door recente comments onder posts of artikelen die ik lees, maar ook door hoe ik mensen in de wereld van alle dag zie af- of niet reageren op willekeurig anderen in hun buurt die daar al of niet door hun uitstraling, woordkeus of gedrag kennelijk op de een of andere manier  ‘aanleiding’ toe hebben gegeven,  either way in ieder geval in the eyes of the beholder onhebbelijk gedrag rechtvaardigen – dat laatste dan weer in mijn ogen. Lekker cryptisch allemaal, ik merk het al, dit schrijven wil nergens  naar toe. Dat mag.

Bruggetje

*visualiseer een bruggetje want ik heb er even geen voorradig –
hopelijk breidt deze post zich zo nog een beetje ronder. Ik brug nu even met een plaatje vol zelfkennis.
Daar staat algebra – quote van Anais Nin, uit het boek van Karin gescheurd en op mijn laptop geplakt 😉

praat alleen over liefde

 

ENcore

Ik heb heel aardige buren. Die hebben ongetwijfeld afgelopen week mijn zoon en mij zien zwoegen om een lang kastje in een wel heel klein geleend autootje te krijgen. Het bleek sowieso te groot, na zelfs een imbussleutel te hebben geleend van weer een andere buurman en de poten eraf gehaald te hebben, moesten we het opgeven en erkennen dat het gewoon echt niet ging passen. Kastje tot nader te bepalen orde weer terug in de liftnaar drie hoog voor. Waarop de buurvrouw onmiddelijk aanboodt om kast vandaag in hun auto mee naar zoon zijn stulp te rijden. Super.

Vervolgens komt er vanmiddag een vriendin die ik lang niet gezien heb, daar verheug ik me erg op,  en daarna ga ik een gymzaal(tje) dweilen. Denkelijk voor maar weinigen begrijpelijk waarom ik ook daar echt naar uit kijk. De eerste voet die ik daar zette moest ik onmiddelijk aan de laatste dans met een lang overleden vriend denken, ook in zo een gymzaal. Dat was mijn bruggetje.
In een straks waarschijnlijk stil en verlaten voormalig schoolgebouw waar nu De KrachtFabriek zetelt. Sopje maken, muziek aan en go. Op zichzelf al een meditatie, Dansend dweilen.
Want morgenochtend geef ik daar een dag- en jaaropeningsmeditatie. Wat heb ik daar een zin in.
Maar nu eerst de rest van deze hebbelijke zondag. Ik laat onhebbelijk even langs mij  afglijden. Morgen weer een dag. Nu terug naar St. Paul, bij 7 minuut 45. Broken Bones and Pocket Change.

Muziek: St. Paul And The Broken Bones: NPR Music Tiny Desk Concert

PS. Misschien is dit wel mijn nieuwjaarsoverpeinzing. Ik heb zo ongelofelijk veel lieve mensen mogen ontmoeten in 2014. En nu in 2015 ook al. Goedheid om niet. Zonder elkaar te kennen. De meest prachtge comfy en mooie laarzen voor een prikkie, én nog op afbetaling ook, een bijzonder salontafeltje wat iemand gisteren nog komt brengen en in elkaar zetten. Hem dierbaar want ooit door zijn oom gemaakt. En nee ik kende de goede man niet, noch zijn vrouw via wie het tot stand kwam. Gewoon via een Facebook pagina van Houten Helpt Elkaar. Betrokken mensen die hun vorige spullen een tweede leven gunnen en het weggeven om een weg te vinden naar wie het kan gebruiken. Weggeeftassen, you name it, tot aan garderobe kasten toe. Hoezo gewoon? Uitermate bijzonder en dierbaar. Het is me nu al een dierbaar jaar, dat 2015.Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: