I know I drive some people crazy with my Smartphone NL/En

On 20 November 2013 by Carolien Geurtsen

Gisteren stuurde een Facebook vriend een filmpje door over de driehoeksverhouding van een man met zijn Smartphone en zijn geliefde, en je raad misschien al wie er het innigst waren samen. Er kwam veel publiekelijk Mea Culpa als reactie op, onder andere iemand die ‘gelijk zijn telefoon de hele dag weglegde’. Totaal begrijpelijk als je een shock krijgt van zelfreflectie en inzichten waar je je van te voren niet bewust van was.

Ik schaam me er niet voor, zie vaak de misprijzende blikken van deze of gene als ik me in gezelschap over mijn telefoonscherm buig. En ja, ik heb het soms juist nodig als buffer tussen mij en mijn omgeving. Als het eigenlijk te druk om me heen is bijvoorbeeld. Er veel mensen door elkaar praten en niet naar elkaar luisteren en aankaarten daarvan geen zin heeft.  Weglopen is dan ook een optie, doe ik soms ook, als het echt te veel wordt.
Ik kies er ook altijd bewust voor wanneer ik het doe en snap wel dat mensen er af en toe Gallisch van worden, maar het belet mij gelukkig niet van goede gesprekken, liefdevolle nabijheid en stille uren samenzijn. En ja, als ik die vrouw in dat filmpje was, dan zou ik er ook een lover bij nemen en deze mogelijk laten schieten.
En de excessen en verslavingstoestanden zijn me meer dan duidelijk en voor mij nu niet interessant. Ik merk zelf dat vooral dat ik naar mijn telefoon grijp als ik overprikkelt raak door mijn omgeving, iemand gehaast is of gehaast doet, wat mij dan weer opjaagt en me nerveus maakt, en door mijn fotoos bladeren of er een maken van mijn voeten maken me kalm. Gek he? Hoe meer ik er in de laatste weken over nadenk, hoe minder gek ik dat vind.

Onderweg in de trein of op straat ben ik een van weinigen die kletspraatjes begint met mensen, die dan altijd verrast zijn, en ja vooral mensen van mijn generatie of ouder gaan daar dan gretig op in. Het kan werkelijk over alles gaan, heel onbevangen. En ja, soms ook met jongeren, behalve als ze in hun foontje zitten, dan laat ik ze lekker met rust.

©CarolienGeurtsen

Zoals deze familie die ik vroeg of een foto van hen mocht nemen, in het kader van mijn één week analoog fotograferen in Utrecht.
Een Engels gezin op bezoek om zich voor te bereiden op hun verhuizing naar Nederland per 1 januari 2014.
Ik had eerst een foto van de zijkant genomen vanwege de paarse patatzakken en de jassen van de meisjes, en ben hen vervolgens achterna gerent of ik ook een foto van voren mocht maken, en ja, die ga ik natuurlijk ook naar hen mailen.

Ik schreef er ook een stuk over – een oordeel is gauw geveld.
En iets om in de gaten te blijven houden gebruik van foon in gezelschap.  #notetoself

 

I am not ashamed to say I use my Smart Phone a lot, to make and to look pictures, and to read my personal messages (not my email mind you) and to send some.  I know I drive some people crazy with that / but hey for me my online contacts ARE my Real World friends. I can only say I do so consciously and mindfully, which might not be nice to hear as it can implicate a lot of various things, but hey, that is something to talk about.

* And usages is to be monitored seriously at all times #notetoself

And yes, I stopped being polite for the being polite, out of self/protection.

And yes, I most frequently start talking with people on the street or in trains, usualy to their surprise.
The people on the photo I asked if I could take one up front after I mae a run to catch them while strawling. I first took one from the side, enchanted by the colors purple coming back in coats and the paper bags of their chips.
They were coming to get the feel of Holland, are from th eUK and will move her january 2014

———————————–

 Credits Vrije Geluiden

Gepubliceerd op 11 jun 2013

Carlos Zorita Diaz — guitar/ voice, Joost Abbel — guitar, Robert Koomen — bass, Zoli Soos — drums, Thomas Geerts — trumpet, Jon Staekenborg — trumpet, Robert Orvalho — violin,

Zorita performs Dont’ forget to breathe, written by Carlos Zorita Diaz.

This video was recorded in Bimhuis Amsterdam for VPRO Vrije Geluiden.
Vrije Geluiden is a music program for the Dutch public broadcast organisation VPRO.
http://www.vrijegeluiden.vpro.nlLeuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: